Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

4 reguli de bază în mobilarea dormitorului

V-ați mutat într-un apartament nou sau renovați vechiul apartament? Atunci cu siguranță vă veți lovi de o problemă esențială, și anume mobilarea dormitorului. Impresia generală asupra acestei încăperi esențiale, calitatea somnului și nu în ultimul rând confortul, toate sunt influențate de mobila aleasă, accesoriile pentru care optați precum și de alte articole cu care alegeți să înfrumusețați camera.

4 reguli de bază în mobilarea dormitorului

Poate acest proces nu pare a fi unul foarte important sau dificil, este bine totuși de știut că pregătirea tehnică și alegerea mobilierului este un pas important. Vă recomandăm să aruncați o privire asupra acestor reguli pe care noi le considerăm esențiale în mobilarea dormitorului. Suntem siguri că vă vor ajuta să creați o adevărată oază de bunăstare, liniște și relaxare.

Regula nr. 1: Patul este piesa centrală a dormitorului

Reprezintă piesa dominantă și elementul esențial al încăperii. Patul, pur și simplu, este inima fiecărui dormitor, cel fără de care dormitorul nu ar exista. Așadar, alegerea patului ideal nu trebuie desconsiderată. Însă de la început trebuie să aveți în vedere câțiva factori importanți. Dimensiunile patului, forma acestuia și locul unde este amplasat sunt printre cele mai semnificative elemente.

În timp ce într-un dormitor mai spațios vă puteți permite un pat matrimonial cu dimensiuni mai generoase, în dormitoarele mai mici, un pat dublu, mai îngust, cu spațiu de depozitare este mult mai indicat. Amplasarea patului s-ar putea să vă dea un pic de bătăi de cap și să aveți nevoie de un pic de magie. Așadar, care este locul perfect pentru pat?

Ați auzit de Feng-Shui? Printre altele, această veche taină tradițională chinezească discută despre amplasarea armonioasă a mobilei în încăpere. Conform regulilor Feng-Shui, patul trebuie să fie accesibil din ambele părți și să fie amplasat cu partea frontală spre perete, însă nu direct sub fereastră. Pentru un sentiment mai mare de siguranță, este recomandată amplasarea patului vizavi de ușa dormitorului, dacă acest lucru este posibil, bineînțeles.

photo-1522771739844-6a9f6d5f14af.jpg (79 KB)

Regula nr. 2: Fiți inspirați în alegerea spațiilor de depozitare

Chiar și în cazul alegerii șifonierului sau a diferitelor comode din dormitor este necesară acordarea unei atenții deosebite. Deși șifonierul este de cele mai multe ori un element expresiv al mobilei, acesta nu ar trebui sub nici o formă să estompeze patul, care trebuie să rămână în permanență piesa dominantă a dormitorului.

În cazul alegerii sifonierului, dimensiunile nu trebuie să vă sperie. Puteți opta, de exemplu, pentru un șifonier cu ușă glisantă, care ocupă un perete întreg din dormitor. În acest mod, veți obține un generos spațiu de depozitare și, în plus, șifonierul astfel amplasat oferă camerei o anumită continuitate.

Vă este frică de asortarea diferitelor piese din dormitor cu patul ales? În acest caz, cea mai elegantă și simplă soluție o reprezintă seturile de dormitor.

1.jpg (83 KB)

Regula nr. 3: Nu uitați de noptiere

Am ajuns și la elementul de cele mai multe ori omis dintr-un dormitor, și anume noptierele. Deși ocupă spațiu, ceea ce ar putea părea inutil, nu veți găsi nicăieri o piesă de mobilier mai practică. Noptiera cu sertare este în stare să păstreze multe mărunțișuri care ar putea crea un sentiment de aglomerare în dormitor. Mai mult de atât, multe obiecte împrăștiate pe suprafețele din această încăpere ajută la captarea prafului, ceea ce cu siguranță nu susține somnul sănătos pe timp de noapte.

2.jpg (110 KB)

Regula nr. 4: Atenție la culorile dormitorului

Culorile influențează foarte puternic simțurile și emoțiile noastre. Iată de ce, pentru dormitoare, sunt recomandate mai ales nuanțele mai reci, care trezesc sentimente de calm, relaxare și liniște sufletească. Pentru camerele de dimensiuni generoase cele mai des folosite culori sunt nuanțele de gri, maro și bej. Culoarea albă mărește optic spațiul, ceea ce poate fi soluția ideală pentru dormitoarele cu dimensiuni reduse.

Inspirația pentru culorile dormitorului v-o poate oferi și natura. Culorile fine pământoase sunt opțiunea ideală pentru pereții dormitorului.

 

Aveți anumite reguli, trucuri și sfaturi în ceea ce privește mobilarea dormitorul, care sunt poate mai bune decât ale noastre? Suntem nerăbdători să vă aflăm părerea!

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile