LIVRARE și RIDICARE LA ETAJ GRATIS la comenzile plasate în perioada 10.04- 21.4. la tot | Cumpărați ACUM!

5 elemente importante pentru camera copiilor

Markéta Etrychová
12.12.2020

Ați proiectat o cameră frumoasă pentru bebeluș, dar timpul trece rapid și până când vă da’i seama, micuțul omuleț nu mai este un copil și nevoile sale se schimbă. Acum are nevoie de o camera pentru copii - un refugiu în care să se joace, să studieze, să se distreze și mai ales să fie el însuși. Când vine acest moment, voi, ca părinți, aveți onoarea să amenajați și să decorați camera în modul cel mai confortabil și convenabil posibil.

5 elemente importante pentru camera copiilor

Cinci elemente care trebuie să fie prezente în camera copilului

Patul copilului

Care va fi calitatea somnului copilului dvs. depinde de ce pat și saltea

veți alege. De aceea, prima piesă de mobilier, a cărei achiziție ar trebui să o luați în considerare cu atenție, este pătuțul. Vestea bună este că aveți multe opțiuni:

  • paturi de o persoană cu dimensiuni standard
  • cu două nivele
  • cu spațiu de depozitare
  • cu extensie sau altele

O veste nu atât de bună este că, pentru a te descurca perfect, trebuie să ții cont atât de vârsta copilului, cât și de dimensiunea camerei.

 

Ce ne recomandă experții?

 

  • Dacă trebuie să amenajați o cameră medie sau mare ca mărime, sau dacă camera este proiectată pentru doi copii, paturile de o persoană cu dimensiuni standard nu sunt o soluție proastă. Aceste tipuri de paturi sunt funcționale, asigură o bună calitate a somnului și copilul (sau copiii) le vor folosi și după ce trec de la copilărie la adolescență.

 

  • Dacă, camera are dimensiuni mai mici, puteți lua în considerare cumpărarea unui pat dublu cu o scară sau a unui pat cu extensie (acestea se transformă din simplu în dublu, iar al doilea pat se rulează ușor și confortabil). O opțiune bună sunt paturile pentru copii cu spațiu de depozitare, precum și paturile înalte cu scară, cu birou și dulap încorporate.

 

Salteaua pentru copii

Somnul de calitate este foarte important pentru noi toți, deoarece ne afectează foarte mult calitatea vieții și sănătatea. Și când vine vorba de copii, pentru ei dormitul pe o saltea de calitate și confortabilă este și mai important. Pentru că cei mici cresc și au nevoie de o saltea care să le ofere nu numai confort în timpul somnului, ci și un sprijin stabil și adecvat pentru spate și corp în ansamblu.

 

Ce ne recomandă experții?

Atunci când alegeți o saltea pentru cei mici, ar trebui să țineți cont de vârsta lor, deoarece fiecare grupă de vârstă are nevoi diferite.

 

De la 0 la 3 ani

Copiii la această vârstă dorm între 14 și 16 ore pe zi (sau ar trebui). Salteaua potrivită pentru copiii de această vârstă este moale, dar nu prea (mediu) pentru a asigura celor mici un somn liniștit și confortabil.

Dacă sunteți în căutarea unei saltele pentru pătuț de copil cu vârsta de până la 3 ani, este bine să fiți atenți la materialul care a fost folosit pentru realizarea acesteia. Dacă aveți posibilitatea optați pentru o saltea din fibre naturale cu tratament anti-acarieni și structură anti-sufocare.

 

De la 4 la 12 + ani

Perioada de la patru la 12 ani este o perioadă de mare importanță pentru creșterea copiilor și întărirea sistemului lor musculo-scheletic. Prin urmare, au nevoie de o saltea care să le ofere sprijinul adecvat și eficient diferitelor zone ale corpului lor.

Salteaua potrivită pentru această grupă de vârstă este cu fibre naturale, indice de respirabilitate ridicat și grosime cuprinsă între 10 și 13 cm. O alegere bună sunt și saltelele din latex pentru copii sau saltelele cu arcuri, care oferă un sprijin mai bun copilului în faza de creștere (adaptabilă la forma corpului dar nu „memorează”).

det2.jpg (125 KB)

Biroul pentru copii

Fiecare copil are nevoie nu numai de o zonă de dormit, ci și de un loc unde să-și pregătească lecțiile și să se distreze (bineînțeles, după pregătirea pentru școală). De aceea, următorul element important din camera copiilor este biroul pentru copii.

 

Atunci când alegeți acest mobilier, trebuie să luați din nou în considerare vârsta și nevoile copilului, precum și dimensiunea camerei. Este important să optați pentru un birou pentru copii, care are înălțime și dimensiuni confortabile și care dispune de suficient spațiu.

 

Ce ne recomandă experții?

 

  • Alegeți birouri potrivite pentru vârsta copiilor. Nu contează dacă optați  pentru un birou dreptunghiular clasic, un birou în formă de G sau o masă de jocuri pe computer. Este mai important ca biroul sau masa să corespundă înălțimii și vârstei copilului și el să se simtă confortabil și comod în timp ce studiază sau se distrează.

 

  • Dacă este posibil, testați biroul înainte de a-l cumpăra. Rugați-l pe copil să stea în spatele lui și vedeți postura pe care o ocupă. Dacă biroul are dimensiunea potrivită, picioarele copilului trebuie să ajungă până la podea, coatele să se sprijine confortabil pe suprafața de lucru, iar spatele să fie drept. Dacă nu aveți ocazia unui test înainte, atunci o opțiune foarte bună sunt birourile reglabile pentru copii, care vor „crește” împreună cu cei mici.

 

  • Biroul pentru care optezi este bine să aibă sertare confortabile care se deschid și se închid ușor chiar și atunci când sunt pline cu caiete, manuale și lucruri care nu sunt destinate ochilor tăi. Copilul ar trebui să aibă acces ușor la toate sertarele sau rafturile de pe birou și să poată ajunge la ele fără să se strecoare inutil

 

  • Indiferent de stil și tip, acest mobilier ar trebui să fie realizat din materiale sigure, de calitate și rezistente, care să reziste la toate lucrurile la care vor fi supuse de către copii de-a lungul anilor.

 

 

Dulapuri pentru copii

Cu cât se măresc copiii cu atât mai mult au nevoie de un loc unde să-și păstreze hainele. De aceea, dulapurile sunt următorul element important din camera copiilor pentru a căror achiziție ar trebui să aveți în vedere. Opțiunile dvs. aici sunt multe și puteți alege un dulap standard cu două compartimente, precum și o piesă de mobilier de colț pentru depozitarea hainelor, un dulap cu trei compartimente și un dulap superior.

 

Ce ne recomandă experții?

 

  • Atunci când alegeți un dulap pentru copii, țineți cont de vârsta și înălțimea copilului. Dacă este mai mic, este bine ca dulapul să fie jos, astfel încât copilul să poată ajunge cu ușurință și la hainele de pe raftul cel mai de sus.

 

  • Luați în considerare și spațiul liber pe care îl aveți în cameră. Dacă nu aveți mult spațiu liber, dulapurile de colț sunt o alegere bună. Sunt așezate într-unul din colțurile camerei și nu ocupă spațiu, dar au suficiente rafturi și sertare pentru depozitare.

 

Dulapurile cu uși glisante sunt, de asemenea, o alegere bună pentru copiii mici, deoarece nu necesită spațiul suplimentar pentru a deschide ușile. Pentru o cameră de dimensiuni medii sau mari, dulapurile duble sau triple sunt o alegere excelentă, deoarece oferă mult spațiu de depozitare și sunt foarte convenabile de utilizat chiar și de către copiii mai mici.

det3.jpg (257 KB)

Comodele pentru copii

Camera copilului îndeplinește mai multe funcții. Aceasta este camera în care doarme, se distrează, își pregătește lecțiile și se joacă. Și asta înseamnă grămezi de jucării și haine aglomerate, manuale și caiete împrăștiate pe rafturi, birouri și pe podea.

 

Pentru a face față dezordinii și pentru a organiza spațiul, comodele pentru copii vă vin în ajutor. Acest mobilier excelent vine într-o mare varietate de dimensiuni, tipuri, culori și materiale și oferă spațiu de depozitare suplimentar pentru toate hainele, obiectele și jucăriile.

 

Ce ne recomandă experții?

  • Atunci când alegeți comodele pentru copii, este bine să țineți cont atât de spațiul liber, cât și de stilul celorlalte elemente de mobilier din cameră.

 

Luați în considerare alegerea dvs. în funcție de nevoile copilului și funcționalitatea pe care o oferă acest mobilier. De exemplu, dacă alegi o comodă pentru un copil mic care mai mult se joacă cu jucării, atunci puteți opta pentru un model de înălțime mică, care are dulapuri confortabile și adânci în care copilul își poate depozita toate jucăriile preferate. Dacă sunteți în căutarea unei comode pentru un copil mai mare, atunci puteți opta pentru o comodă elegantă cu rafturi deschise și închise, mobilier cu oglindă sau sertare convenabile pentru depozitarea hainelor, manualelor sau articolelor preferate.

det4.jpg (92 KB)

Și o recomandare din partea noastră

Dacă oferta uriașă de dimensiuni, stiluri și tipuri de mobilier de cameră pentru copii vă pune în dificultate și nu sunteți sigur dacă veți putea face față în cel mai bun mod, sfatul nostru este să căutați seturi de camere pentru copii.

 

Seturile  includ toate elementele de bază pentru camera copiilor, ceea ce vă va economisi mult timp, efort și bani. Tot ce trebuie să faceți este să măsurați dimensiunea camerei, să alegeți împreună cu copilul dvs. stilul și culorile mobilierului, să le cumpărați și să le așezați la locurile lor.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile