La achiziționarea produselor peste 600 Lei aveți TRANSPORT și RIDICARE LA ETAJ GRATIS

5 sfaturi despre cum să combinați culorile în interior

Kateřina Pelejová
30.5.2024

Combinarea culorilor în interior poate influența semnificativ atmosfera și impresia generală a casei dumneavoastră. Alegerea corectă a culorilor poate înveseli, înfrumuseța sau chiar mări vizual o cameră. Iată cinci sfaturi pentru a vă ajuta să creați un spațiu armonios și plăcut din punct de vedere estetic.

5 sfaturi despre cum să combinați culorile în interior

Selectați culoarea principală și culorile suplimentare

Primul pas în combinarea culorilor este să alegeți o culoare principală care va domina spațiul. Această culoare ar trebui să fie folosită pe suprafețe mari, cum ar fi pereții, podeaua sau piesele mari de mobilier. Alegeți apoi două sau trei culori suplimentare, care sunt în cantitate mai mică și care completează culoarea principală. Aceste culori pot fi folosite pe draperii, tablouri, perdele sau alte accesorii.

 

Folosiți roata de culori

Roata culorilor este un instrument excelent pentru a combina culorile. Culorile care se află una lângă alta pe roata cromatică sunt analogice și creează o impresie armonioasă și calmă. În schimb, culorile care sunt opuse una față de cealaltă sunt complementare și aduc mai multă energie și contrast în interior. Experimentarea acestor combinații vă poate ajuta să găsiți varianta de culori perfectă pentru spațiul dvs.

 

Nu uitați de culorile neutre

Culorile neutre, cum ar fi albul, griul, bejul și negrul, sunt importante pentru a echilibra și armoniza schemele de culori. Aceste culori pot servi drept bază pentru a atenua culorile mai îndrăznețe și pentru a conferi un aspect sofisticat interiorului. Culorile neutre permit, de asemenea, schimbări mai ușoare în decor, deoarece sunt ușor de combinat cu orice altă culoare.

Návrh bez názvu - 2024-05-30T111715.065.png (1.66 MB)

 

Creează accente de culoare

Accentele de culoare sunt o modalitate excelentă de a adăuga interes și dinamism unui spațiu. Puteți folosi nuanțe mai bogate ale culorii suplimentare pe suprafețe mai mici sau pe elemente decorative precum vaze, lămpi sau tablouri. Accentele trebuie folosite cu moderație, astfel încât să nu pară aglomerate, dar suficient pentru a lumina și diversifica interiorul.

Návrh bez názvu - 2024-05-30T111745.713.png (1.20 MB)

 

Luați în considerare iluminarea

Iluminatul poate afecta în mod semnificativ percepția culorilor în interior. De obicei, lumina naturală a zilei va îmbunătăți culorile și le va conferi claritate, în timp ce iluminatul artificial le poate schimba tonul. Atunci când alegeți culorile, este important să luați în considerare ce tip de iluminare aveți într-o anumită încăpere. Dacă încăperea este bine luminată cu lumină naturală, vă puteți permite culori mai închise și mai bogate. Pe de altă parte, în încăperile cu iluminare artificială, este mai bine să alegeți nuanțe mai deschise care să mărească și să lumineze vizual spațiul.

Návrh bez názvu - 2024-05-30T111828.192.png (1.31 MB)

Combinarea culorilor în interior poate fi un proces amuzant și creativ, care va aduce o nouă energie și un nou stil în casa dumneavoastră. Urmând aceste cinci sfaturi, puteți fi siguri că veți crea un spațiu armonios și estetic care vă face să vă simțiți bine. Nu uitați, principalul lucru este să vă asigurați că aceste culori vă plac și vă exprimă preferințele și stilul personal.

 

 

 

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile