15% reducere la tot mobilierul folosind codul EXPEDO15

5 sfaturi pentru alegerea unei saltele noi

Atunci când alegem o saltea nouă, ar trebui să avem în vedere faptul că aproape o treime din viața ne-o petrecem dormind. Așa că alegeți foarte atent, gândiți-vă la factori importanți, precum greutatea corporală, poziția de somn sau vârsta. Calitatea somnului nu este influențată doar de salteaua în sine, ci și de grătar. Știți pe ce să vă concentrați atunci când faceți alegerea ?

5 sfaturi pentru alegerea unei saltele noi

1. Materialul utilizat

Piața oferă o gamă diversificată de materiale folosite la fabricarea saltelelor și combinații ale acestora în diferite proporții. Baza saltelelor o reprezintă, cel mai adesea spuma PUR, HR și spuma cu memorie. Acestea pot fi completate cu fibre naturale, precum plăcile din nucă de cocos. O altă variantă sunt saltelele cu arc. Studiați-le cu atenție!

Spuma PUR

Saltelele din spumă PUR sau poliuretan sunt printre ele mai populare de pe piață. Spuma poliuretanică este de fapt o spumă care se combină ușor cu alte spume în timpul procesului de fabricație. Acest tip de saltea excelează din punct de vedere al păstrării formei, rezistenței și respirabilității.

Vă recomandăm combinarea cu un grătar lamelar. Avantajul saltelelor din spumă PUR este posibilitatea de zonare, ceea ce crește calitatea generală.

Spuma HR

foarte rezistentă și flexibilă, spuma HR este uneori denumită rece. Se compune din celule cu pereți rezistenți care asigură aerisirea și transmiterea optimă a căldurii. În timpul somnului, veți aprecia duritatea și capacitatea lor de a se adapta la corpul uman, asigurând sprijinul adecvat al coloanei vertebrale în fiecare poziție de somn.

Formează o combinație ideală cu un grătar lamelar, care îi susține proprietățile. Este adesea folosit ca piesă de sprijin sub spuma de memorie.

Spumă cu memorie

Un tip special de spumă poliuretanică este spuma cu memorie sau vâscoelastică. Structura deschisă a celulei influențează rigiditatea în funcție de temperatura și presiunea corpului. Când este în contact cu corpul, salteaua se înmoaie, adaptându-se astfel la greutatea corpului. Pentru un somn perfect, saltelele sunt împărțite în mai multe zone anatomice.

Utilizați în mod ideal salteaua împreună cu un cadru cu șipci sau cu lamele. Spuma cu memorie este una dintre cele mai confortabile tipuri.

Arcuri

Arcurile au o formă și rezistență specifice arcurilor individuale. Se utilizează mai multe tipuri de arcuri, care diferă ca mărime, rezistență sau capacitate de încărcare. Foarte populare sunt arcurile independente, care sunt ambalate în săculeți separați care influențează confortul și calitatea somnului.

Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la duritatea ridicată a salteleor cu arcuri. În general, sunt puțin mai rigide decât cele cu spumă, dar oferă un confort perfect. Saltelele folosite astăzi sunt diferite de cele pe care le cunoaștem din trecut de la bunicile noastre.

1aa.jpg (343 KB)

2. Rigiditatea corectă

Un alt aspect important înainte de a cumpăra o saltea nouă îl reprezintă rigiditatea acesteia. Rigiditatea corect aleasă depinde de greutatea corpului. Cu cât greutatea corporală este mai mare, cu atât este recomandată o saltea mai rigidă.

Rigiditatea poate fi împărțită în:

  • H1 - Saltele extra moi, potrivite în principal pentru dormit ocazional.
  • H2 - Saltele moi, potrivite pentru copii sau persoane cu greutate redusă.
  • H3 - Cea mai populară saltea cu rigiditate medie, potrivită pentru majoritatea categoriilor de greutate.
  • H4 - Saltele dure, de preferat pentru persoanele cu o greutate mai mare și la cei care preferă să doarmă pe o suprafață mai dură.
  • H5 - Saltele extra dure, ideale pentru persoanele cu greutate mai mare. Sunt mai puțin potrivite pentru persoanele cu greutate redusă. În timpul somnului, nu este permis să presați sau să aveți probleme de amorțire a membrelor.
  • Rigiditate dublă - Rigiditate dublă - Dacă nu alegeți niciuna dintre variantele oferite, atunci puteți alege o saltea cu rigiditate dublă. De obicei este vorba despre rigiditate T3 pe o parte și T2 pe cealaltă. Înainte de a vă întinde, puteți alege orice variantă, este suficient doar să întoarceți salteaua.

3. Greutatea și vârsta utilizatorului

Da, vârsta și greutatea contează, cel puțin atunci când alegi o saltea. Comportamentul și forma saltelei sunt afectate de greutatea corporală. Cele mai comune saltele sunt potrivite pentru persoane cu greutatea de până la 90 kg. Dacă cântăriți puțin mai mult, vă recomandăm cu siguranță să vă concentrați asupra unei rigidități mai mari. Prin urmare, alegeți o saltea cu o rigiditate de H3 și mai mare.

Vârsta joacă un rol mai ales la copii și seniori. Pentru copiii cu vârsta de până la 15 ani, alegeți o saltea mai fermă care să ofere suport pentru coloana vertebrală în curs de dezvoltare, cel mai bine H4 până la H5, care sunt concepute pentru copii.

În schimb, persoanele în vârstă ar trebui să aleagă o saltea medicală cu rigiditate medie. Odihna este importantă pentru întregul sistem musculo-scheletic, fără a provoca dureri de la o suprafață dură.

4. Poziția de somn

Este crucial să țineți cont de poziția de somn. Dacă dormiți de cele mai multe ori pe spate sau pe burtă, atunci alegeți o saltea cu rigiditate mai mare, aceasta va oferi suport natural și corpul nu va fi într-o poziție nefirească.

În schimb, alegeți o saltea mai moale atunci când dormiți de multe ori pe o parte. Sunt potrivite saltelele zonale, care se adaptează la greutatea corpului și a articulațiilor.

117969.jpg (114 KB)

5. Accesorii

Husa, accesoriu ideal pentru lunile calde pentru persoanele care transpiră mai mult. Husa cu fermoar, ușor detașabilă este utilizată pentru o îngrijire și o întreținere mai ușoară. Sunt potrivite husele cu adaosuri de plante precum aloe vera sau bambus.

Grătarul împreună cu salteaua trebuie să se îmbină perfect. Chiar și o saltea de cea mai înaltă calitate nu va garanta un comportament corect decât dacă este completată cu un grătar potrivit. Vă recomandăm să alegeți cele mai bune grătare cu lamele, grătarele cu șipci sunt de asemenea o variantă potrivită. Evitați lamelele cu plăci, care împiedică pătrunderea aerului și ventilarea saltelei.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Alazaroaie iulian: Doresc recomandare saltea 3.1.2024
Am în jur de 90 kg și soția în jur de 70 am cumpărat o saltea cu memorie acum vreo 2 ani și acum la mine are scobitura în locul în care dorm eu va rog să-mi recomandati o saltea care sa tina mai mult de 2 ani
Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile