LIVRARE și RIDICARE LA ETAJ GRATIS la comenzile plasate în perioada 10.04- 21.4. la tot | Cumpărați ACUM!

7 sugestii pentru mobilarea unui dormitor mic

Aveți un apartament mic? Sau poate ați optat pentru un living de dimensiuni generoase, în detrimetrul celorlalte încăperi? În acest caz, sunteți probabil familiarizată cu un dormitor de dimensiuni mici. Mobilarea unui astfel de dormitor poate fi plină de provocări și suprize neplăcute. Este nevoie de măsurare atentă, planificare și alegere atentă. Cu toate acestea, lucrurile mari se ascund în pachete mici. Citiți acest articol pentru a afla cum puteți trece cu bine peste o astfel de mobilare. Lăsați-vă inspirat de cele 7 sugestii ale noastre.

7 sugestii pentru mobilarea unui dormitor mic

1. Urmați calea minimalismului

În special în cazul alegerii mobilierului pentru dormitor, vă recomandăm să vă concentrați pe formele și siluetele simple. Un astfel de mobilier poate fi combinat cu alte obiecte decorative mult mai ușor decât mobilierul tradițional. Acest lucru vă ajută și la obținerea unui aspect ordonat al încăperii. Evitați combinarea diferitelor materiale. Cea mai bună soluție pentru a evita amestecutile neplăcute o reprezintă ansamblurile de dormitor.

116407.jpg (625 KB)

2. Culorile deschise măresc optic spațiul dormitorului

Pentru mărirea optică a spațiului vă recomandăm câteva trucuri. Unul dintre acestea este folosirea culorilor deschise, ideale mai ales pentru dormitoarele mici din blocurile de locuințe. De asemenea, în aceste cazuri este recomandată alegerea unor nuanțe de culori cu tonuri mai reci. Acestea oferă relaxarea necesară, ceea ce vă va ajuta și la obținerea unui somn odihnitor pe timpul nopții. Cele mai bune culori pentru un dormitor de dimensiuni mici sunt albul, cele mai variate nuanțe de bej și maro, albastru sau gri.

215151.jpg (173 KB)

3. Nu pierdeți nici un centimetru

Un dormitor mic necesită folosirea eficientă a fiecărui centimetru. Țineți totuși minte că acest lucru nu înseamnă îngrămădirea în dormitor a numeroaselor piese de mobilier, astfel încât să ocupe fiecare centimetru de podea. Alegerea și mai ales aranjarea mobilierului într-o asemenea cameră trebuie atent gândită. Una dintre cele mai elegante metode de a economisi spațiu o reprezintă ușile glisante. Atât cele de intrarea în cameră, cât și cele ale dulapurilor și comodelor.

RO.png (82 KB)

4. Oglindă, oglinjoară…

Credeți în oglinzi fermecate? Ei bine, noi da! Adică, în special în ceea ce privește mărirea optică a spațiului, despre care vorbeam și mai sus. Suprafața oglinzii vă va ajuta și la iluminarea încăperii. Pentru a obține acest efect, țineți totuși minte că oglinda nu trebuie suspendată sau așezată în poziție verticală. Ci dimpotrivă. Ea ajută la mărirea optică a spațiului mai ales dacă este încorporată pe șifonierul cu ușă glisantă.

220309.jpg (159 KB)

5. Spații de depozitare neobișnuite

Dulapurile de dormitor nu sunt unicul spațiu pentru depozitarea lucrurilor cu adevărat indispensabile. De cele mai multe ori spațiul din spatele, de deasupra și de sub pat este unul dintre cele mai ignorate spații de depozitare. Acolo se ascunde o cantitate neașteptat de mare de astfel de spațiu.

Ansamblurile de dormitor cuprind de obicei paturi cu spații de depozitare foarte bine definite. Spațiul dintre pat și perete poate fi cu ușurință soluționat printr-o polită așezată deasupra patului, ce poate folosi și precum înlocuitor de noptiere.

Practic, întregul peretele de deasupra părții frontale a patului poate servi ca spațiu de depozitare. Un aspect minunat și un efect special este oferit de polița îngropată parțial în perete, în așa-zisa nișă. În cazul în care aveți în pereți astfel de nișe, ar fi o mare pierdere să rămână neutilizate.

6. Echilibrul între forma și funcționalitatea mobilierului

Atunci când planificați dormitorul gândiți-vă ce piesă de mobilier este efectiv necesară în această cameră. Evitați mobilierul de prisos, accesoriile și decorațiunile care nu își au rostul. În camere de dimensiuni reduse, aceste piese își pierd funcționalitatea și nu fac decât să ocupe puținul și prețiosul spațiu.

O atenție necesară trebuie acordată mărimii patului. Acesta reprezintă elementul dominant și punctul central al încăperii. Celelalte piese de mobilier din dormitor trebuie alese în funcție de pat.

photo-1616594039964-ae9021a400a0.jpg (134 KB)

7. Decorațiuni da, însă cu măsură

Fără detalii nu se poate. Chiar și un dormitor mic are nevoie de personalitate, pe care i-o puteți oferi prin intermediul diferitelor accesorii. Pe pat puteți așeza perne decorative, de culoarea dvs. preferată. Accentul fin de culoare, cu nuanțe neutre va fi un mare beneficiu pentru dormitorul dumneavoastră.

Covorul ideal pentru un asemenea dormitor, de dimensiuni mici, trebuie să fie unul dintr-o bucată, individual și nu unul care să acopere întreaga podea. Folosind un covor individual, încăperea va căpăta imediat o impresie continuă de spațiu mare, deschis. Ca și obiect pentru așezarea diferitelor articole de îmbrăcăminte pe care doriți să le aveți mereu la îndemână este ideal cuierul vertical. Acesta înlocuiește cu succes vechiul scaun pe care erau îngrămădite astfel de articole.

 

Aveți deja o idee despre cum să atacați problematica dormitorului de dimensiuni mici? Suntem convinși că da. Împărtășiți cu noi cele mai variate sugestii și trucuri!

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile