Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Alegerea unei oglinzi pentru baie - sfaturi și recomandări

Oglindă JERKA

Oglinda este unul dintre elementele cheie fără de care baia dvs. pur și simplu nu va fi completă. Este practică, funcțională, decorativă și, nu în ultimul rând, completează perfect aspectul încăperii.

Alegerea unei oglinzi pentru baie - sfaturi și recomandări

De ce este importantă o oglindă pentru stilul general al unei băi?

În primul rând, așa cum tocmai am menționat, oglinzile de baie sunt elemente extrem de funcționale și practice.

Datorită lor, vă puteți ocupa rapid și ușor de ținuta dvs. de dimineață, de părul și de machiajul dvs. înainte de a pleca la birou.

În al doilea rând, acestea creează o iluzie de spațiu și adaugă profunzime încăperii.

O oglindă bine aleasă poate face ca o baie mică să pară mai mare, mai luminoasă și mai spațioasă, ceea ce poate îmbunătăți ambianța generală a spațiului.

În al treilea rând, oglinzile pot fi folosite pentru a crea un punct focal decorativ și pentru a adăuga o notă de sofisticare, eleganță și chiar aristocrație unui spațiu de baie.

Care sunt diferitele tipuri de oglinzi pentru baie?

Diversitatea de tipuri de oglinzi pe care le puteți găsi pe piață astăzi este atât de vastă încât ne-ar fi greu să le enumerăm pe toate.

Dar vom încerca să ne uităm măcar la principalele tipuri care sunt în prezent printre cele mai preferate în materie de mobilier de baie.

Oglinzi decorative de perete

Oglinzile decorative sunt de dimensiuni mai mici și sunt de obicei instalate în baie ca o combinație de mai multe oglinzi pentru a forma un mozaic sau un fel de figură elegantă.

Dulapuri de baie cu oglinzi

Acest tip de oglinzi sunt unele dintre cele mai populare în acest moment și acest lucru nu este fără motiv. Ele sunt multifuncționale, economisesc spațiu și oferă mult loc de depozitare.

Iar acest lucru este important mai ales în băile moderne, unde spațiul este foarte limitat.

Obrázek5.jpg (29 KB)

Sursa imaginii: unsplash.com

Oglinzi cu rafturi deschise

Spre deosebire de dulapurile cu oglinzi, cele cu rafturi deschise nu oferă atât de mult spațiu de depozitare, dar vă permit să puneți sub oglinda din baie produsele de igienă esențiale de care aveți nevoie pentru toaleta de dimineață.

Oglinzi cu iluminare LED

Tipurile cu iluminare cu led încorporată sunt echipate cu diode emițătoare de lumină (LED), care pot fi montate fie pe marginile oglinzii, sau pot fi încorporate în spatele suprafeței oglinzii.

Se oferă în diferite forme și dimensiuni, dar ceea ce le diferențiază de alte tipuri este faptul că multe dintre modele vin cu multe caracteristici suplimentare.

Pe piață, puteți găsi modele LED cu funcție anti-aburire, cu boxe Bluetooth încorporate și comenzi tactile pentru a regla luminozitatea și temperatura de culoare a luminilor LED și multe altele.

Oglindă de podea

După cum sugerează și numele, aceasta este o oglindă mare în care vă puteți uita în toată înălțimea și care oglindă se pune pe podea.

Nu este fixată pe perete, ci este de obicei așezată pe un suport de podea. Unele dintre modele au oglinzi pe ambele părți și Unele dintre modele au oglinzi pe ambele părți și se pot roti.

Oglinzile de podea sunt foarte potrivite pentru băile de dimensiuni mari.

Oglindă rotativă cosmetică

Acest tip de oglindă de baie nu este o oglindă principală, ci mai degrabă una auxiliară.

Montată pe perete, este prevăzută cu un suport flexibil care se poate atât roti, cât și întinde înainte și înapoi se poate aduce la perete pentru a vă oferi cel mai bun unghi și plan în timp ce vă aplicați machiajul.

De obicei, acest tip de oglindă are și o lupă de mărire pe o parte pentru efectuarea unor operațiuni mai delicate în zona feței.

Ce dimensiuni de oglinzi ar trebui să alegeți?

Dimensiunea oglinzii din baie depinde atât de mărimea camerei, cât și de preferințele dvs. personale.

Bineînțeles, există și câteva reguli general acceptate pe care le puteți urma, dacă doriți.

De exemplu, potrivit designerilor de interior, este recomandabil ca lățimea oglinzii să nu depășească lățimea dulapului sau a chiuvetei deasupra căreia este montată.

De asemenea, este o idee bună să adaptați oglinda la dimensiunile camerei.

Adică, dacă aveți o baie mică o oglindă mare sau câteva oglinzi mici, „presărate” de-a lungul pereților, vor mări vizual spațiul și vor face ca încăperea să pară mai mare și mai luminoasă.

Dacă aveți norocul de a avea o baie mare și spațioasă, atunci o oglindă mare de podea se va potrivi perfect în aceasta pentru a privi în jur în lung și în lat.

Iar când vine vorba de înălțimea oglinzilor din baie, aici trebuie să luați în considerare înălțimea tuturor membrilor familiei care folosesc baia.

De asemenea, este important ca atunci când alegeți o înălțime, să lăsați o distanță de aproximativ 20 cm între oglindă și chiuveta din baie și de aproximativ 30 - 40 cm dacă chiuveta are un dulap.

 Obrázek6.jpg (67 KB)

Sursa imaginii: unsplash.com

Ce forme ale oglinzilor ar trebui să luați în considerare?

Când vine vorba de alegerea formei oglinzii din baie, trebuie să țineți cont de câteva aspecte:

Dimensiunea băii dvs.: Dacă baia dvs. este de dimensiuni mici, o oglindă dreptunghiulară clasică poate fi mult mai potrivită, deoarece va mări vizual spațiul.

Dacă baia dvs. este mai mare, atunci oglinzile dreptunghiulare, rotunde și chiar ovale se vor potrivi perfect.

Stilul băii: Forma oglinzii pe care o alegeți ar trebui să completeze în primul rând stilul general al băii dvs.

De exemplu, o oglindă dreptunghiulară cu linii drepte și elegante sau un model cu iluminare led încorporată sunt foarte potrivite pentru o baie decorată într-un stil contemporan, high-tech și modern.

În timp ce oglinzile rotunde sau ovale sunt mai potrivite pentru băile mobilate în stil clasic și vintage.

Pe de altă parte, dacă ați optat pentru un stil boho, atunci oglinzile octogonale, dar și modelele cu forme inedite vor fi un accesoriu ideal pentru mobilierul de baie.

Forma mobilierului: Unul dintre ghidurile bune în alegerea formei potrivite a oglinzii este forma dulapurilor, pe care le-ați ales pentru baie.

În această ordine de idei, dacă ați optat pentru dulapuri cu linii curate și forme dreptunghiulare, o oglindă dreptunghiulară ar fi o alegere foarte potrivită. 

În cazul în care mobilierul de baie are un design mai rotunjit sau oval, atunci oglinda de baie rotundă sau ovală este cea mai bună alegere.

Obrázek7.jpg (29 KB)

Sursa imaginii: unsplash.com

Concluzie

În cele din urmă, oglinda de baie pe care o veți alege depinde de preferințele dvs. personale și ar trebui să se potrivească stilului dvs. personal.

Altfel spus, oglinda de baie pentru care optați trebuie să fie în primul rând confortabilă de folosit, să se integreze în ambianța încăperii și să vă aducă bucurie și satisfacție de fiecare dată când deschideți ușa de la baie.

Întrebări frecvente

Pot combina o oglindă în stil modern cu un decor clasic de baie?

Dacă țineți la stilul dvs. ieșit din comun nu va fi nimic rău în a combina nu doar oglinda, ci și celelalte piese de mobilier în stiluri diferite.

Ceea ce este important este ca stilurile să se completeze reciproc și să ofere mobilierului de baie o notă de integralitate și finalitate.

Dacă nu pot alege oglinda potrivită, mă pot baza pe ajutorul dvs.?

Vă stăm la dispoziție oricând aveți nevoie de sfaturile, recomandările sau ajutorul nostru în alegerea oricărui produs din magazinul nostru.

În ce termen livrați oglinzile de baie?

Pe paginile magazinului nostru, sub fiecare articol pe care îl oferim, veți găsi atât descrieri detaliate ale produsului respectiv, cât și informații despre disponibilitatea acestuia și în ce termen vi-l putem livra.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile