15% reducere la tot mobilierul folosind codul EXPEDO15

Amenajarea dormitorului în conformitate cu regulile Feng Shui

Alexandra Doskočilová
16.1.2023

Pentru a dormi mai bine, înafara de alegerea unui pat patul potrivit și a unei saltele, de importanță semnificativă este și modul în care aranjați mobilierul în cameră astfel încât să simțiți calm și siguranță.

Această regulă constituie, de asemenea, regula de bază Feng Shui, o învățătură taoistă străveche practic un ansamblu de principii de geomanție care spune că modul în care este aranjată mobila în dormitor promovează un somn bun și bunăstarea pe timp de noapte și protejează împotriva influențelor negative.

Amenajarea dormitorului în conformitate cu regulile Feng Shui

Ce este Feng Shui?

Pe scurt spus, Feng Shui este o filozofie antică, născută în China acum peste 3500 de ani și a cărei denumiri este rezultatul combinației a două ideograme chineze cu semnificația de „vânt” și „apă”.

Potrivit regulilor Feng Shui echilibrul dinamic dintre “Yin” și “Yang” (forțele opuse care reglează sistemul energetic al corpului nostru) poate fi realizat doar prin eliminarea exceselor și aranjarea mobilierului astfel încât să încurajeze fluxul de energie pozitivă.

Altfel spus, această filozofie taoistă ne ajută să ierarhizăm și să organizăm obiectele în spațiu, astfel încât energia vitală "qi” sau „chi” să poată circula liber.

Cum putem aranja dormitorul în funcție de regulile Feng Shui?

Patul

Conform regulilor Feng Shui, patul trebuie așezat cât mai departe posibil de ușă sau de fereastră, astfel încât circulația energiei vitale "Qi" să nu fie perturbată.

În mod ideal, patul trebuie să fie sprijinit de un perete solid (fără ferestre) și fără obiecte ascuțite sau mobilă îndreptată spre el.

De asemenea, se recomandă ca poziția patului să vă permită să vedeți intrarea în dormitor.

Dacă, însă, camera este mică și nu aveți de ales decât să puneți patul lângă ușă sau lângă fereastră, atunci ar trebui să puneți o noptieră între ușă și pat, iar acea noptieră va avea un efect de protecție.

În ceea ce privește amplasarea patului, este importantă și direcția înspre va fi orientat capul dvs. atunci când vă puneți la somn.

Percepția comună este că cea mai bună poziție este aceea în care capul este orientat spre nord. Cu toate acestea, adevărul este că aceasta nu este neapărat o regulă strictă și nu este recomandabilă pentru toată lumea.

Potrivit experților, cel mai precis și corect mod de a determina dacă trebuie să dormiți cu capul orientat spre nord, vest, est sau sud este să calculați numărul Kua (sau Ming Gua) în funcție de data nașterii dvs.

Și încă ceva. Patul trebuie așezat astfel încât spațiul de pe ambele părți să fie egal și bine echilibrat.

În acest fel, dacă dormiți în cuplu, fiecare dintre cei doi se va simți relaxat și va avea acces confortabil la pat.

2.png (1.37 MB)

Mobilă

Aranjarea corectă a mobilierului în dormitor conform Feng Shui este extrem de importantă, deoarece filozofia orientală consideră că dezordinea contribuie la pierderea energiei vitale.

Prin urmare, mobilierul, obiectele de mobilier și accesoriile care nu sunt utile trebuie să fie scoase din dormitor și plasate într-una din celelalte camere.

Este o idee bună să nu aveți în dormitor mobilier excesiv de voluminos, cum ar fi dulapuri masive, comode grele sau mobilier tip consolă.

De asemenea, este important ca mobilierul, pe lângă faptul că are un design minimalist și simplu, să aibă margini rotunjite.

Dacă dormiți în cuplu (și nu numai atunci), este o idee bună să plasați o noptieră și o veioză de fiecare parte a patului.

Noptierele nu trebuie să fie exact la fel. Mai degrabă, este important ca acestea să se completeze și să se echilibreze reciproc, ceea ce va crea armonie în relația voastră. De asemenea, veți obține simetrie, un element este foarte important în Feng Shui.

De asemenea, nu este o idee bună să plasați în dormitor obiecte care vă pot perturba somnul și odihna, cum ar fi o bicicletă de exerciții, un calculator sau un televizor.

Ordinea

Organizarea și ordinea în Feng Shui sunt, de asemenea, foarte importante. Conform filozofiei orientale, menținerea ordinii este importantă pentru circulația energiei vitale "Qi", ceea ce vă permite să vă relaxați și să dormiți profund.

Și după aceea să vă treziți dimineața odihniți și la un loc care vă aduce calm și energie pozitivă.

Culorile

Relaxarea și un somn bun vin mai repede când culorile din dormitor nu atrag prea mult atenția.

În această ordine de idei, conform Feng Shui, este bine să alegeți culori care creează echilibru, armonie și nu au efect de supra-stimulare pentru minte și simțuri.

Astfel de culori sunt culori nu prea „țipătoare”, deci vorbim despre roz, somon, fildeș, verde, gri perlat, bej, nuanțe de violet pal și alte tonuri pământii.

 3.png (1.45 MB)

Materiile și materialele

Pentru a obține un echilibru perfect și armonios cu energia naturii, filosofia Feng Shui se bazează pe folosirea și aplicarea unor materiale și țesături naturale în dormitor.

Așadar, de exemplu, este de preferat să optați pentru un pat realizat din materiale naturale, cum ar fi lemnul, și să evitați construcțiile cu elemente metalice care pot interfera cu libera circulație a fluxurilor de energie.

În plus față de lemnul natural, materialele naturale precum sunt inul, bumbacul, ratanul, lâna, mătasea și toate celelalte țesături și materiale care vă fac să vă simțiți odihnit, relaxat și "binevenit" în pat și în dormitor sunt potrivite pentru dormitor.

Sfaturi suplimentare pentru aranjarea în conformitate cu Feng Shui

Evitați să puneți oglinzi în dormitor

Conform filozofiei orientale, este bine să evitați oglinzile în dormitor, deoarece reflectă lumina și absorb energia pozitivă, ceea ce vă poate perturba somnul și vă poate ține treaz și agitat.

Încă ceva, dacă dormiți cu un partener, există credința că, dacă există o oglindă în cameră, invitați o a treia persoană în dormitor, ceea ce deschide spațiul pentru infidelitate.

Dacă totuși țineți să aveți o oglindă în dormitor, amplasați-o pe partea interioară a ușii dulapului.

Puneți covoare în dormitor

În zilele noastre, mulți oameni evită să pună covoare în dormitor, deoarece costul acestora este destul de mare și trebuie curățate în mod regulat.

Cu toate acestea, în Feng Shui, covoarele sunt importante, deoarece ajută la ancorarea energiei și aduc echilibru și armonie între "Yin" și "Yang".

Nu trebuie să depozitați lucruri sub pat

Din punct de vedere al acestei filozofii chinezești, depozitarea lucrurilor sub pat poate interfera cu tiparele de somn, deoarece fluxul energiei nu poate curge uniform și echilibrat în jurul câmpurilor energetice ale patului.

4.png (1.02 MB)

Nu subestimați importanța luminii

Pentru a vă aranja dormitorul în conformitate cu ideologia Feng Shui, vă recomandăm să optați pentru o lumină moale și slabă.

În acest rând de gânduri, este o decizie bună să investiți în abajururi și dimmere pentru a crea o atmosferă potrivită pentru o odihnă optimă.

Adăugați și lumânări

De asemenea, puteți folosi lumânări, care, pe lângă faptul că sunt spectaculoase, creează și un efect benefic asupra circulației aerului.

Cu toate acestea, este important de știut că în Feng Shui se folosesc lumânări de anumite culori, iar fiecare culoare are o semnificație proprie și poartă un anumit mesaj.

De exemplu, lumânările albe sunt un simbol al purității și, conform filozofiei orientale, aduc echilibru, siguranță și iubire.

Lumânările verzi simbolizează prosperitatea în căsnicie și aduc schimbări pozitive în viața cuplului.

Cele negre contribuie la eliminarea energiei negative. Combinate cu lumânări albe, acestea ajută la dezvoltarea relației și la atingerea obiectivelor.

Lumânările roșii sunt un simbol al iubirii, al victoriei, al pasiunii și al protecției și aduc energie și pasiune în viața cuplului.

Lumânările albastre reprezintă armonia, succesul, echilibrul și sănătatea. Acestea sunt lumânările de care aveți nevoie dacă doriți să aduceți emoție și fidelitate.

 

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile