LIVRARE și RIDICARE LA ETAJ GRATIS la comenzile plasate în perioada 10.04- 21.4. la tot | Cumpărați ACUM!

Aplicații/programe gratuite de design interior (partea a doua)

Dacă sunteți pasionați de designul interior și doriți să obțineți rezultate extraordinare pentru crearea următorului proiect de design interior, atunci utilizarea unui program de design interior este un lucru care vă va aduce cu siguranță beneficii în ceea ce privește rezultatul final și viteza cu care îl creați.

Aplicații/programe gratuite de design interior (partea a doua)

Indiferent dacă aveți în plan să mobilați un apartament sau o casă, cu ajutorul unui software de design interior 3D, proiectul dvs. are mai multe șanse să fie realizat exact așa cum vi l-ați imaginat inițial.

Există o varietate de programe gratuite de design interior disponibile. În acest articol, vom prezenta unele dintre cele mai cunoscute programe de design interior și vom trece în revistă pe scurt principalele caracteristici și beneficii ale acestora.

Astron Design

astron design.png (508 KB)

Primul pas în utilizarea acestei aplicații de modelare 3D, este să setați parametrii de bază ai încăperii designul căreia doriți să-l proiectați.

Acestea sunt dimensiunile camerei, culoarea de vopsea a tavanului și a pereților, precum și cea a podelei. Programul oferă o gamă bogată de culori, precum și mai multe opțiuni de rotire a camerei la 360 de grade pentru a vedea cu ușurință toate detaliile din orice unghi.

Astron Design oferă mai multe opțiuni pentru previzualizarea aspectului tridimensional al camerei deja finisate, precum și propriul catalog de diferite tipuri de mobilier, electrocasnice mari și mici, aparate audio-video etc., separate în diferite categorii.

Drept urmare, puteți alege dacă în cameră se potrivește un home cinema sau un mic detaliu specific de interior, cum ar fi un suport de pantofi, și apoi puteți vedea cum va arăta de fapt.

RO.png (82 KB)

După ce terminați un proiect, îl puteți salva, profitând de funcția de export al proiectului pe calculatorul dvs. ca fișier în format AFD.

Unul dintre principalele avantaje ale aplicației este că are o interfață simplificată și ușor de utilizat. Aplicația oferă un catalog vast de mobilier și articole de interior din care utilizatorul poate alege.

Compania care a creat acest program de modelare design interior este de fapt specializată în producția și vânzarea de mobilier. Așadar, odată ce ați creat proiectul cu ajutorul programului, puteți plasa direct o comandă pentru mobilierul ale cărui modele 3D le-ați folosit.

SketchUp

sketchup.png (380 KB)

Aplicația SketchUp este unul dintre cele mai populare și mai fiabile programe de design interior. Oferă flexibilitate remarcabilă și detalii bogate în ceea ce privește proiectarea interiorului dorit al unei locuințe sau al unui spațiu comercial. Lucrul cu acest program oferă sentimentul de parcă desenăm proiectul cu un creion pe hârtie.

Există o versiune gratuită și o versiune pro, aceasta din urmă fiind o alegere potrivită pentru persoanele implicate profesional în proiecte de arhitectură, construcții și inginerie.

Sweet Home 3D

sweet home 3D.png (244 KB)

Cu ajutorul acestei aplicații puteți crea un plan de amplasare a mobilierului într-o cameră în format 2D, apoi îl puteți vizualiza în format 3D.

De asemenea, puteți testa șabloane de locuințe gata făcute și le puteți modifica în funcție de preferințele dvs. Aplicația aceasta o puteți folosi atât online, cât și off-line, după descărcare. Este compatibilă cu Windows, macOS, Solaris și Linux.

Homestyler

homestyler.png (324 KB)

Homestyler este un software de design interior prin intermediul căruia puteți crea rapid și comod șabloane 2D și 3D pentru locuința visurilor dvs. Această aplicație vine cu o bibliotecă extinsă de diferite modele tridimensionale de mobilier și detalii de interior pe care le puteți suprapune pe o grilă dimensională și le puteți modifica dimensiunea, culoarea și forma după gustul și preferințele dvs.

Cu Homestyler puteți lista proiectul de interior deja finalizat și îl puteți exporta într-un fișier DWG. De asemenea, puteți obține o estimare a costului final al proiectului dumneavoastră.

Planoplan

planoplan.png (219 KB)

Planoplan este un software profesional de proiectare a locuințelor, care are o versiune de lucru online dar și una de descărcat.

Cu ajutorul acestuia puteți crea cu ușurință, rapid și precis șabloane 3D de locuințe, apartamente și spații comerciale, spre exemplu - birouri, magazine și cafenele, precum și planuri de etaj 2D, alegând dintr-o bibliotecă gratuită cu o mare varietate de nuanțe de culori și obiecte de interior care pot fi adăugate.

Atunci când creați proiectul dvs., puteți alege dintre diferite tipuri de texturi de suprafață pentru elementele interioare. Practic, puteți schimba cu ușurință culoarea unui element și puteți alege dacă doriți ca acesta să aibă un finisaj lucios sau mat.

De asemenea, puteți vizualiza proiectele de succes ale altor utilizatori ai programului și puteți obține informații despre cât ar costa implementarea unui proiect. Aveți, de asemenea, opțiunea de a încărca un plan de interior gata făcut și de a-l personaliza în funcție de preferințele dvs. cu ajutorul funcțiilor software-ului.

planoplan 2.png (187 KB)

Cu ajutorul acestuia, puteți obține o previzualizare panoramică a camerei sau a etajului pe care îl proiectați, precum și vizualizarea în detaliu a acestora printr-un tur virtual și o redare 3D realistă.

De asemenea, Planoplan le oferă utilizatorilor săi opțiunea de a cumpăra mobilă din magazine reale. Partea bună a acestui software este că nu este nevoie să urmați un curs special pentru a învăța cum să îl utilizați. Acest lucru îl face potrivit pentru a fi utilizat și de către neprofesioniști.

Planner 5D

planner 5D.png (372 KB)

Acest tip de aplicație de design interior nu este folosit doar de amatori, ci și de profesioniști, pentru simplul motiv că oferă mai multe funcții în comparație cu majoritatea aplicațiilor de design interior.

Planner 5D oferă atât modul 3D, cât și 2D, între care putem comuta în timpul creării proiectului nostru, ceea ce ne ajută să facem modificări mai detaliate ale parametrilor. Aplicația este compatibilă cu sistemul de operare iOS.

Cu ajutorul acesteia, puteți să definiți până la ultimul detaliu în ceea ce privește designul pereților, al podelei și al mobilierului din camera selectată pe care doriți să o transformați. Cu ajutorul acestei aplicații, puteți schimba cu ușurință culorile și imprimeurile deja selectate, precum și să modificați dimensiunile stabilite pentru fiecare componentă a interiorului, pentru a se potrivi cât mai bine cu preferințele dvs. pentru rezultatul final.

Aplicația oferă un șablon de planimetrie cu ajutorul căruia se poate proiecta rapid și ușor o locuință, de la zero.

planner 5D2.png (385 KB)

O trăsătură distinctivă a acestei aplicații este că prin intermediul ei putem construi un model precis al viitoarei noastre locuințe, similar cu cel al unui joc video de simulare, iar grafica aplicației este foarte frumoasă și plăcută.

Una dintre funcțiile acestei aplicații este Snapshot, cu ajutorul căreia faceți o fotografie a designului dvs. de interior atunci când ați terminat, apoi aplicația adaugă automat umbre și iluminare. Astfel, ne putem face o idee mai clară despre cum ar arăta de fapt locuința respectivă.

Dacă alegeți această aplicație pentru proiectul dvs. de design interior, atunci asigurați-vă că o studiați bine înainte de a o folosi, pentru a vă fi mai ușor.

FloorPlanner 3D

floor planner 3D.png (478 KB)

FloorPlanner 3D este un program de design de interior care oferă opțiunea de proiectare de interior 3D și 2D și are, de asemenea, o funcție de decorare interioară și de proiectare a unei locuințe cu mai multe etaje. Puteți alege dintr-o varietate de tipuri de mobilier, ferestre, uși și puteți crea un șablon de zone verzi în jurul locuinței.

Avantajul său este că nu necesită descărcare și că puteți crea proiectul online. Programul este simplu și ușor de utilizat și, prin urmare, nu trebuie să pierdeți timp învățându-l înainte de a începe să modelați. De asemenea, puteți trece cu ușurință de la 3D la 2D în procesul de proiectare.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile