LIVRARE și RIDICARE LA ETAJ GRATIS la comenzile plasate în perioada 10.04- 21.4. la tot | Cumpărați ACUM!

Canapele și seturi ieftine sau scumpe pentru living?

Spre deosebire de trecut, când livingul era considerat o încăpere destinată în principal primirii oaspeților, acum a devenit o cameră versatilă, care joacă rolul unui punct central în casă pentru întâlniri cu familia sau prietenii.

Având în vedere utilizarea mai frecventă în prezent a livingului, s-au schimbat și cerințele privind nivelul de confort pe care acesta îl oferă. Când alegem canapelele și seturi de canapele, fotolii sau taburete, practic mobilierul pentru living, este important să acordăm atenție fiecărui detaliu pentru a asigura un confort maxim și un aspect estetic.

Canapele și seturi ieftine sau scumpe pentru living?

Ca și fel de cameră, livingul trebuie să combine mai multe caracteristici - confort, să fie practic, decorat estetic astfel încât să fie un loc chiar atrăgător pentru primirea oaspeților sau repausul zilnic după stresul la locul de muncă. Prin urmare și criteriile pe care trebuie să le îndeplinească mobilierul de living, devin mai multe și mai riguroase.

Aici ne referim în special la piesele de tip canapea, fotoliu, acestea fiind elementul din încăpere care insuflă senzația de „acasă”, de confort și ospitalitate. Alegând mobilier cu design și dimensiuni potrivite, putem transforma livingul într-un loc pe care nu o să dorim să-l părăsim.

Interiorul frumos al livingului nu doar îi va impresiona pe oaspeții dvs., ci va garanta și niște clipe plăcute și confortabile acasă. Un living mobilat armonios, cu canapele confortabile, creează întotdeauna un mediu plăcut în care ne putem relaxa la sfârșitul zilei.

Drept urmare, alegerea mobilierului pentru living este importantă, având în vedere că acesta este una dintre încăperile în care ne petrecem o parte semnificativă din timpul liber.

Setul pentru living este un ansamblu de piese de mobilier asortate în combinație potrivită și care conferă un aspect elegant și finisat oricărei camere de zi. Principalele elemente ale unui set pentru living sunt canapeaua, fotoliile, taburetele și măsuța de cafea.  Având în vedere plaja largă de tipuri de mobilier pentru living pe care o găsim pe piață, cei mai mulți dintre noi pot fi nedumeriți în alegerea mobilierului potrivit pentru living.

Prețul este, bineînțeles, unul dintre principalii factori care influențează alegerea mobilierului pentru living. Foarte firesc, canapelele compacte de dimensiuni mici vin la un preț mai mic în comparație cu seturile de living modulare.

În plus, diferența de preț este, de asemenea, un indiciu al diferenței de calitate a materialelor din lemn folosite pentru fabricarea mobilierului de living. Prețul mai mare înseamnă, de asemenea, că producătorul a investit mai multe resurse în realizarea mobilierului respectiv.

Ce este mai bine - un set de living scump sau ieftin?

Ambele opțiuni au dezavantajele și avantajele lor. Ce veți alege, va depinde de bugetul dvs., dar și de modul în care doriți să arate interiorul camerei de zi.

De ce să optăm pentru set scump de living?

living room with big sofa.png (545 KB)

Un set de living modern cu accente cu design elegant arată întotdeauna atractiv și este o opțiune bună pentru cei care doresc să se bucure de un living cu adevărat rafinat.

Dacă întâmpinați des oaspeți și, în general, vă place ideea ca livingul dvs. să aibă aspectul unui foaier de hotel de lux, atunci merită să investiți într-un set de living high-end cu un aspect atractiv.

Seturile de living high-end sunt, de obicei, realizate din MDF, niște plăci făcute din lemn moale.

dark living room.png (453 KB)

MDF-ul vine la un preț mai mare decât alte tipuri de lemn, dar acesta se justifică, având în vedere numeroasele sale avantaje.

Printre acestea se numără rezistența acestui material la deteriorări mecanice și zgârieturi, forma geometrică precisă a plăcilor și suprafața sa netedă și uniformă, ceea ce explică aspectul frumos al mobilierului fabricat din acest material.

MDF-ul se folosește pentru a realizarea mobilierului cu o suprafață lucioasă, cu efect impresionant de oglindă.

MDF-ul se caracterizează, de asemenea, prin densitate înaltă, este ușor de prelucrat, este foarte rezistent la umiditate și este și ignifug. Mobilierul realizat din MDF poate fi folosit pentru încăperile cu umiditate ridicată.

Datorită faptului că se pot prelucra ușor, panourile, practic acele plăci lemnoase MDF sunt potrivite pentru realizarea unor forme mai speciale de prelucrare. MDF-ul permite realizarea spre exemplu, a unor piese de mobilier cu mânere încastrate, cu adaos de strat acrilic sau cu marginile rotunjite.

În plus, modalitatea de producție a acestui tip de material se caracterizează prin respectarea mediului, fiind așadar prietenoasă cu mediul, deoarece particulele fine din structura MDF-ului sunt lipite între ele cu lignină și parafină.

Dar, poate fi și ieftin? În ce situații?

living room with wood.png (712 KB)

Nu este musai obligatoriu să investiți o sumă uriașă într-un set de living pentru a vă bucura de o atmosferă frumoasă și plăcută în living. Pe piață se găsesc și modele ieftine de mobilier de living și acestea pot aduce la fel de bine frumusețea elegantă în interiorul acestuia.

Dacă aveți bugetul limitat, atunci o variantă pentru dvs. ar fi mobilierul de dimensiuni mici, potrivit pentru apartamentele micuțe. Cu toate acestea, de fapt, chiar și într-un living de dimensiuni mai micuțe puteți da frâu liber creativității dvs. și puteți realiza un interior impresionant, alegând mobilierului potrivit pentru living.

Pentru realizarea pieselor de mobilier din clasa mai inferioară se folosește în special PAL-ul melaminat, acesta venind la un preț mai mic în comparație cu restul materialelor.

Practic, prețul pieselor de mobilă lucrate din PAL poate fi cu până la 60% mai mic decât cel al pieselor de mobilă din MDF-ul mai scump. Spre exemplu, prețul unei canapele modulare ieftine poate fi comparat cu cel al unui colțar de calitate, lucrat din materiale high-end.

living room with white furniture.png (501 KB)

PAL-ul este fabricat prin presare la cald și este asamblat cu rășini sintetice.

Unul dintre principalele avantaje ale PAL-ului este că acesta se oferă într-o mare varietate de culori și texturi. Un dezavantaj al PAL-ului este că nu se deosebește prin rezistență mare la umiditate și nu face față deteriorărilor și utilizării în timp.

Se poate face o combinație între cele două variante?

living room with kitchen.png (466 KB)

Practic, este posibil să ajungeți la un compromis între calitate și preț.

Pe piață există mobilier pentru living făcut din PAL și MDF. Acesta este o opțiune excelentă pentru încăperile în plan deschis, practic care unesc, spre exemplu, livingul și bucătăria într-o singură încăpere.

Pe lângă faptul că prețurile lor sunt accesibile pentru consumatorul mediu, acestea au numeroase avantaje datorită celor două tipuri de panouri de lemn folosite pentru fabricarea lor.

Indiferent dacă alegeți un set de living de calitate superioară sau inferioară, este important ca acesta să îndeplinească nevoile de confort și de design estetic pe care le aveți. Este necesar ca și forma sa și dimensiunile sale să fie în armonie cu încăperea care urmează să fie folosită ca living.

Este important să respectăm și câteva reguli atunci când alegem un set de sufragerie dacă dorim să profităm la maximum de calitățile și beneficiile acestuia.

Ce trebuie luat în calcul când alegem piesele de mobilier pentru living?

Dimensiunile încăperii

Amplasarea livingului și dimensiunea acestuia sunt factori importanți de luat în calcul atunci când cumpărați un set pentru living. Dacă livingul are o suprafață mică, va fi, prin urmare, dificil pentru dvs. să puneți în acesta orice tip de set modular de cameră de zi format din mai multe elemente.

Pe de altă parte, nici nu va fi estetic să lăsați o canapea de dimensiuni mici în mijlocul unui living spațios.

Indiferent de numărul de elemente din care este format setul de living pe care-l veți alege, este important să organizați eficient și precis spațiul de care dispuneți atunci când poziționați mobila.

În plus, până și forma setului pentru living trebuie să fie în armonie cu caracteristicile arhitecturale ale camerei și, totodată, să permită o mișcare liberă în cameră.

Frumusețea unui set de mobilier pentru camera de zi este dezvăluită tocmai atunci când acesta este compus din mai multe elemente, ceea ce presupune și o suprafață mai mare în încăpere.

Și aici vorbim din nou despre setul de living modular, care, indiferent de designul ales, oferă întotdeauna un aspect elegant și finisat interiorului livingului. Dacă ați decis să optați pentru acest tip de mobilier de sufragerie, este bine să aveți o cameră cu suprafață între 25 și 30 de metri pătrați.

Calitatea materialelor din care este realizat mobilierul

Vă sfătuim să nu faceți compromis cu calitatea mobilierului pentru sufragerie.

Culoare

Experții sfătuiesc ca culoarea setului pentru living să fie ales în funcție de nuanțele de culoare prezente în restul elementelor din interior.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile