Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Când este momentul să înlocuiți patul din dormitor?

În ultima vreme nu mai dormiți la fel de bine ca înainte, dar puneți trezirile frecvente și înțepeneala dimineața, pe seama îmbătrânirii sau a stresului imens pe care l-ați acumulat în timpul zilei.

Când este momentul să înlocuiți patul din dormitor?

Bineînțeles, este posibil ca acestea să fie unele dintre motive, dar dacă dormiți în același pat de ani de zile, trebuie să recunoașteți că este foarte probabil ca acesta să se fi amortizat deja și să afecteze calitatea somnului dvs.

De aceea și pentru a vă ajuta să vă recăpătați somnul odihnitor, am strâns în acest articol câteva sfaturi utile despre cum vă dați seama când vine timpul pentru înlocuirea patului din dormitor.

Obrázek2.jpg (62 KB)

Principalele motive pentru înlocuirea patului în dormitor

Sfârșitul duratei de exploatare

Achiziția unui pat pentru dormitor este o investiție destul de mare și majoritatea oamenilor consideră că este o achiziție pe viață. Dacă și dvs. credeți la fel, trebuie să vă dezamăgim.

Pentru că, la fel ca și salteaua, lenjeria de pat și toate celelalte piese de mobilier din dormitor, nici patul nu este făcut să dureze o viață întreagă.

De fapt, potrivit experților, durata maximă de exploatare a unui pat este de 7-8-10 ani.

În această ordine de idei, în cazul în care calitatea somnului dvs. se deteriorează și nu vă puteți aminti exact când ați cumpărat patul pe care dormiți, vă recomandăm să luați în considerare înlocuirea acestuia.

Obrázek3.jpg (61 KB)

Uzarea diferitelor elemente

În cazul în care cadrul patului scârțâie când vă întoarceți, vă ridicați sau vă întindeți, dacă salteaua relativ de nouă începe să se lase sau dacă descoperiți că unul dintre picioarele patului este uzat, este timpul pentru un pat nou.

Material care se apropie de limita de uzură

Deoarece majoritatea paturilor moderne sunt construite din lemn sau din PAL, este absolut normal ca baza sau cadrul să înceapă să se uzeze după o anumită perioadă de timp, mai ales dacă dormiți pe patul acesta de mai mulți ani.

Altfel spus, dacă observați că există semne de uzură pe structura patului dvs., cum ar fi fisuri, deformări sau orice altceva îngrijorător, acesta este un semn că ar trebui să luați în considerare înlocuirea acestuia.

Obrázek4.jpg (30 KB)

Spargerea diferitelor elemente

Se întâmplă uneori, chiar și în cazul paturilor cumpărate relativ de recent, ca anumite elemente să se spargă. Este neplăcut, dar se întâmplă.

De obicei, acest lucru se datorează calității mai puțin bune a construcției patului sau calității slabe a materialelor din care sunt fabricate baza și cadrul.

Cu toate acestea, este de asemenea posibil ca unul sau altul dintre elementele patului să se spagă sub greutatea corpului dvs., deoarece corpul nostru își schimbă forma pe măsură ce îmbătrânim și, chiar dacă nu ne place să recunoaștem, odată cu înaintarea în vârstă ne îngrășăm și ne schimbăm.

Dacă constatați că integritatea construcției patului este compromisă și că oricare dintre elemente sunt rupte sau aproape de a se rupe, sfatul nostru este să înlocuiți imediat patul din cameră.

Vă sfătuim să faceți acest lucru, deoarece dormitul pe un pat stricat nu numai că vă poate perturba somnul, dar poate fi și periculos pentru sănătate.

Obrázek5.jpg (48 KB)

 

Probleme cu somiera

De obicei, primul lucru la care ne gândim cu toții atunci când nu ne simțim confortabil în timpul somnului este salteaua și, în cele mai multe cazuri, ne grăbim s-o schimbăm.

Nu este nimic de reproșat în această abordare, dar adevărul este că înafară de saltea, problemele cu somnul se pot datora și unor probleme cu somiera.

Obrázek6.jpg (59 KB)

Semnele care indică faptul că somiera patului trebuie înlocuită sunt următoarele:

Scârțâit

Dacă auziți scârțâituri în timp ce vă întindeți sau când vă dați jos din pat, este foarte posibil să aveți o problemă cu somiera patului.

Scârțâitul somierei se datorează, de obicei, unuia dintre cele două lucruri:

  • Șuruburi strânse insuficient de bine - dacă șuruburile de pe somieră nu sunt strânse suficient de bine, acest lucru face ca lamelele (îmbinările) să se frece una de alta.

Astfel, atunci când vă întindeți sau vă întoarceți în pat, auziți un scârțâit neplăcut care vă împiedică să dormiți liniștit.

  • Cadru defect al patului - scârțâitul somierei se poate datora și unui element deteriorat al construcției patului.

Lamele deformate

Un alt indicator bun că aveți nevoie de o somieră nouă pentru patul dvs. este atunci când observați că lamelele nu sunt așezate corect pe cadru sau s-au deformat sau îndoit în timp.

Dacă lamelele de pe cadru nu stau corect, nici salteaua nu va putea sta corect pe ele, iar acest lucru va afecta suportul general pe care îl are corpul dvs. în timpul somnului.

Uzură generală

Dacă ați înlocuit salteaua, dar nu și somiera de când ați cumpărat patul, este foarte posibil ca aceasta să se fi uzat în timp și să fi apărut modificări în construcția sa care să necesite înlocuirea.

Obrázek7.jpg (64 KB)

Probleme cu elementele de prindere

În timp, indiferent cât de bună este calitatea patului pe care dormiți, unele dintre elementele acestuia se pot uza și pot afecta calitatea somnului dvs.

Cele mai des întâlnite probleme:

  • Uzura elementelor de prindere;
  • slăbirea șuruburilor;
  • scoaterea diblurilor care țin baza patului.

Dacă se întâmplă acest lucru, se recomandă fie să încercați să reparați patul, fie să-l înlocuiți cu unul nou.

Probleme cu salteaua

Dacă vă treziți în fiecare dimineață cu dureri în corp și mai obosiți decât atunci când v-ați culcat, acesta este un indiciu că trebuie să înlocuiți nu doar patul, ci și salteaua, deoarece aceasta nu vă mai oferă suportul de care aveți nevoie pentru a vă bucura de un somn sănătos și odihnitor.

Obrázek8.jpg (32 KB)

Potrivit specialiștilor, în funcție de felul saltelei aceasta trebuie înlocuită la fiecare câțiva ani.

Exemplu:

  • Saltelele cu spire deschise trebuie înlocuite la fiecare 5 - 6 ani.
  • Modelele cu arcuri împachetate trebui înlocuite la fiecare 8 - 10 ani.
  • Saltelele din spumă cu memorie durează între 7 - 8 ani iar în cazul în care le întrețineți corespunzător - până la 12 ani.
  • Produsele de pat din latex sunt destul de durabile și, potrivit experților, acestea trebuie înlocuite doar după 10 - 12 ani de utilizare.
  • Modelele hibrid au o durată de viață între 6 - 7 ani (modelele mai ieftine) și până la 10 ani (pentru saltelele de clasă mai înaltă).

Când trebuie schimbate pernele și lenjeria de pat în dormitor?

Pe lângă patul și salteaua învechite, pernele incomode și cearșafurile și fețele de pernă rupte pot, de asemenea, să deterioreze calitatea somnului dvs. Așadar, este bine să fiți conștienți de momentul în care trebuie să le schimbați.

Perne

Este timpul să luați în considerare achiziția unor perne noi dacă cele pe care dormiți în prezent nu mai sunt la fel de pufoase și nu susțin capul dvs. într-o poziție confortabilă.

Pentru a fi absolut sigur că pernele pot fi înlocuite, puteți face un test rapid, îndoind perna în două și ținând-o așa timp de aproximativ 30 de secunde.

În cazul în care nu își mai recapătă forma inițială după ce îi dați drumul, sfatul nostru este să luați în considerare o înlocuire.

Obrázek9.jpg (42 KB)

Pături și plăpumi

În funcție de material și de îngrijirea pe care o acordați, plăpumile pot avea o durată de viață de 15 ani sau mai mult, în timp ce păturile au viață între 5 și 10 ani.

Bineînțeles, cu o bună îngrijire și dacă folosiți plicuri, puteți prelungi durata de viață atât a plăpumilor, cât și a păturilor cu încă câțiva ani.

Cearceafuri și fețe de perne

Viața utilă a lenjeriei de pat se termină atunci când aceasta se rupe, culorile se estompează sau apar găuri în cearceafuri și fețe de pernă.

Obrázek10.jpg (51 KB)

Nu putem să nu spunem că durata de viață a lenjeriei de pat depinde atât de materialul din care este confecționată, cât și de faptul că o folosiți zilnic, bisăptămânal sau sezonier.

Spre exemplu, dacă folosiți un set de lenjerie de pat în fiecare zi din an, cel mai probabil o să fie necesar să-l schimbați în cel mult doi ani.

Dacă folosiți setul săptămânal, numai iarna sau numai vara, atunci țesătura cearșafurilor și fețelor de pernă poate dura de două ori mai mult.

În ceea ce privește materialul, cu cât este de mai bună calitate, cu atât mai mult va dura lenjeria de pat înainte de a trebui înlocuită.

De exemplu, dacă folosiți cearceafuri de lux din bumbac, cum ar fi percal sau satin, acestea pot avea o viață de peste 5 ani.

Iar dacă folosiți seturi de cearceafuri din bumbac egiptean sau din alte materiale de calitate superioară, este posibil să trebuiască să vă gândiți să cumpărați cearceafuri și fețe de pernă noi după mai mult de 8 - 10 ani.

 

 

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile