LIVRARE și RIDICARE LA ETAJ GRATIS la comenzile plasate în perioada 10.04- 21.4. la tot | Cumpărați ACUM!

Candelabre și lustre de design

Alexandra Doskočilová
7.8.2023

Fiecare dintre noi are nevoie de corpurile de iluminat potrivite pentru a aduce lumina dorită în casă atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. Cu toate acestea, ele nu sunt doar o sursă de lumină, ci și o parte integrantă a interiorului în orice cameră.

Acest lucru este valabil mai ales în cazul candelabrelor și lustrelor, deoarece acestea au dimensiuni mai mari și ocupă un loc central.

Dacă vă doriți senzația de lux, veți obține un efect impresionant prin adăugarea unuia dintre candelabrele de design de astăzi.

Candelabre și lustre de design

Ce sunt candelabrele și lustrele?

Modelele de candelabre și lustre realizate de designeri sunt corpuri de iluminat atârnate de tavan, adesea cu mai multe lămpi, care asigură o bună iluminare în toată incinta. Nu trebuie confundate cu pendulele - acestea au un singur bec.

Caracteristică

Deși există diferite tipuri de candelabre, când vine vorba de un candelabru realizat de designer se înțelege ceva mai special, chiar inedit.

Pe de o parte este vorba de un corp de iluminat cu un design elegant, opera unui profesionist și destinat unui gust mai diferit de cel obișnuit.

Materialele de calitate și meșteșugul de precizie al unui candelabru realizat de designer sunt vizibile de la distanță. Acesta poate fi mai sumbru sau mai opulent, într-un stil clasic sau modernist, dar fiecare candelabru de designer se remarcă, fără îndoială, atât prin detaliile sale echilibrate și aspectul armonios, cât și prin designul său îndrăzneț.

Adăugarea unui candelabru de designer transformă orice încăpere, aducând măiestrie și o notă de lux chiar dacă mobilierul din interior este unul cu buget modest.

Feluri

Există o varietate extrem de mare de candelabre de designer, iar clasificarea lor de bază poate fi făcută pe baza unui număr mare de criterii.

Printre acestea se numără:

  • Materialul din care sunt realizate
  • Forma becurilor
  • Funcția
  • Stilul

 

Cum alegeți modelul potrivit?

Înainte de a opta pentru un anumit model de candelabru realizat de designer, trebuie să vă amintiți că, indiferent de decor, iluminarea de la candelabru trebuie să îl facă să arate cât mai bine posibil.

Este important ca dimensiunea și stilul candelabrului să fie adecvate și trebuie să-l agățați în locul potrivit, la înălțimea potrivită.

Recomandările experților sunt ca atunci când alegeți un candelabru de designer, să țineți cont de următorii factori.

Dimensiunea camerei

Dacă încăperea este prea mică, un candelabru mare o va "supraaglomera", dar dacă puneți un candelabru disproporționat de mic într-o încăpere mare, efectul acestuia se va pierde.

Tipul de cameră

Rar să întâmplă să găsiți un candelabru cu design unic care să se potrivească oricărui tip de cameră.

De exemplu, un candelabru cu detalii din sticlă colorată ar fi potrivit pentru camera unui copil, un candelabru cu lămpi în formă de lumânare ar fi potrivit pentru bucătărie, un candelabru cu pendule din cristal se va potrivi camerei de zi și așa mai departe.

Funcția candelabrului

Dacă aveți nevoie de un loc de relaxare, candelabrul pe care îl alegeți ar trebui să aibă o lumină orientată în sus pentru o iluminare mai discretă.

Și vice versa. Deasupra setului pentru living sau în zona care necesită mai multă lumină este locul perfect pentru un candelabru realizat de designer și care să îndrepte lumina în jos.

Majoritatea modelelor oferă lumină care se difuzează în direcții diferite. Cristalele suplimentare vor adăuga strălucire designului, iar intensitatea luminii și atenuarea acesteia pot fi obținute cu ajutorul unui glob.

Culoarea candelabrului este, de asemenea, importantă, iar experții spun că pentru interioarele cu multe detalii luminoase, este mai bine să alegeți un candelabru mai neutru și mai discret din punct de vedere cromatic.

Obrázek2.jpg (31 KB)

De ce să alegeți Expedo?

Categoria de candelabre de design de la Expedo vă oferă posibilitatea de a alege un corp de iluminat original pentru spațiul din bucătărie, dormitor, living. etc. Toate produsele sunt în concordanță cu tendințele actuale în materie de corpuri de iluminat, iar calitatea lor superioară vă va garanta o utilizare de lungă durată.

Cu un candelabru modern din metal sau alt tip de candelabru de design veți obține o iluminare perfectă, un sentiment unic de confort și plăcere estetică la un preț extrem de bun.

Expedo va avea grijă să obțineți rapid candelabrul de design pe care îl doriți, profitând de condițiile avantajoase de livrare și de posibilitatea de returnare a mărfii în termen de 14 zile.

Întrebări frecvente

La ce înălțime de la podea ar trebui să fie suspendat candelabrul de design?

De obicei, se instalează la o înălțime de 2,1 - 2,4 m de la podea. Luați în considerare cât de departe ajunge cel mai de jos detaliu, astfel încât să nu obstrucționeze trecerea pe dedesubt.

Pot fi schimbate becurile de la candelabru?

Lămpile sau becurile de pe majoritatea modelelor pot fi înlocuite, dar este important să verificați ce tip de becuri și ce putere sunt recomandate de producător pentru ca candelabrul dvs. să funcționeze în mod optim.

Cum trebuie întreținute și curățate candelabrele de design?

Pentru a îndepărta praful și alte murdării se folosește o cârpă moale umezită cu un detergent neabraziv.

 

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile