Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Care este diferența dintre o saltea cu arcuri Bonnell și una cu arcuri împachetate, și - pe care alegeți?

Alexandra Doskočilová
7.11.2022

Una dintre problemele și întrebările principale pe care le pun utilizatorii care doresc să cumpere o saltea cu arcuri este - care este diferența dintre salteaua cu arcuri Bonnell și una cu arcuri împachetate (Pocket Spring).

Dacă și dvs. vă puneți această întrebare și ezitați cu privire la ce tip de saltea este bine să alegeți, suntem aici pentru a vă ajuta să luați o decizie în cunoștință de cauză.

Care este diferența dintre o saltea cu arcuri Bonnell și una cu arcuri împachetate, și - pe care alegeți?

Sursă imagine: expedo.bg

Saltele Bonnell vs. saltele cu arcuri împachetate

Saltele cu arcuri Bonnell

Saltelele cu sistemul Bonnell sunt practic tipul clasic de saltele care se folosesc de mai bine de un secol și jumătate.

Creatorul lor este neamțul Heinrich Westphal, care a dezvoltat un sistem simplu de conectare a întregii structuri, folosindu-se de cunoștințele sale despre industria siderurgică care se năștea și ea în acea perioadă. Dar, hai să lăsăm istoria deoparte.

Sistemul de arcuri Bonnell este practic un sistem de arcuri metalice biconice în formă de clepsidră care sunt legate între ele cu mici spirale din sârmă de oțel.

Acest sistem permite arcurilor să funcționeze împreună, făcând salteaua puternică și elastică.

Obrázek2.jpg (68 KB)

Sursă imagine: pixabay.com

Avantajele saltelelor cu arcuri Bonnell:

  • Fermitate și elasticitate - Datorită caracteristicilor oțelului nedeformabil și a structurii de tip plasă, saltelele cu arcuri Bonnell oferă o susținere fermă comparabilă cu cea a saltelelor ortopedice.
  • Durabilitate și rezistență - Tipul de sârmă de oțel utilizat și metoda de asamblare asigură faptul că salteaua nu își va pierde caracteristicile formei originale și poate garanta un suport optim pentru mulți ani de utilizare.
  • Preț - În comparație cu modelele cu arcuri împachetate, saltelele cu spumă cu memorie și saltelele din latex, modelele Bonnell sunt oferite la cele mai bune prețuri.

Dezavantajele saltelelor cu arcuri Bonnell:

  • Transferul vibrațiilor - Deoarece arcurile acestui tip de saltele sunt interconectate, acestea se "mișcă" împreună. Acest lucru înseamnă că, dacă nu dormiți singur și partenerul dvs. se întoarce sau se ridică din pat, probabilitatea de a-i simți mișcările este destul de mare.

Acesta este și motivul pentru care acest tip de saltele se recomandă pentru paturile pentru o persoană și se oferă deseori în formă de saltele cu o față în combinație cu somieră.

  • Concept învechit - Orice am vorbi, există în prezent pe piață saltele care sunt realizate cu tehnologii inovatoare, iar în comparație cu acestea, arcurile Bonnell par cu adevărat arhaice.
  • Scârțâit - După câțiva ani de utilizare, o saltea poate începe să scârțâie, deoarece suporturile arcurilor se slăbesc sub presiunea zilnică.

Pentru a remedia acest efect, producătorii oferă o versiune mai modernă, în care arcurile Bonnell sunt întărite cu blocuri din spumă poliuretanică foarte densă.

Acest lucru face posibilă extinderea duratei de viață a produsului și creșterea capacității de încărcare până la 180 kg.

  • Nu oferă susținere individuală - Saltelele cu arcuri Bonnell oferă o bună susținere generală, dar nu și una individuală.

Și pentru că suprafața pe care se odihnește corpul este destul de fermă, acest lucru poate provoca rigiditate la nivelul umerilor, șoldurilor sau altor părți ale corpului și poate duce la disconfort în timpul somnului.

Obrázek3.jpg (55 KB)

Sursă imagine: expedo.bg

Saltele cu arcuri împachetate

Pocket Spring reprezintă niște sisteme de arcuri împachetate individual (arcuri) care sunt cusute în miezul saltelei sub un strat confortabil de spumă cu memorie sau alt material.

Spre deosebire de saltelele tradiționale Bonnell, care, după cum am menționat anterior, au arcuri interconectate, cele cu arcuri împachetate sunt complet independente.

Datorită structurii lor specifice, acest tip de saltele nu numai că sunt mult mai flexibile, dar se adaptează la fiecare parte a corpului și oferă un sprijin precis, asigurând un confort maxim în orice poziție.

Obrázek4.jpg (38 KB)

Sursă imagine: expedo.bg

Beneficiile saltelelor cu arcuri împachetate:

  • Respirație - volumul sistemului de arcuri Bonnell este alcătuit din aproape 95% aer, ceea ce asigură un schimb de căldură ideal și un microclimat sănătos pe timp de noapte, deoarece umiditatea corpului nu este reținută și căldura nu se acumulează.
  • Ergonomie și confort - Această tehnologie permite fiecărui arc să se comprime și să se întindă independent, fără a implica arcurile adiacente, ceea ce, la rândul său, permite saltelei să urmărească și să susțină diferite părți ale corpului.

În plus, spre deosebire de saltelele cu arcuri Bonnell, saltelele Pocket Spring absorb mișcările partenerului (dacă nu dormiți singur) și oferă un confort mult mai mare.

Acesta este unul dintre motivele pentru care acest tip de saltele este preferat pentru dormitoare și este disponibil în magazinele fizice și online cel mai adesea ca saltea cu două fețe.

Dezavantajele arcurilor împachetate:

  • Numărul de arcuri - Pentru a fi cu adevărat confortabile și pentru a vă putea oferi un suport stabil și ferm pentru coloana vertebrală și pentru întregul corp, saltelele cu arcuri împachetate trebuie să aibă o structură de cel puțin 1000 de arcuri.

Când este bine să alegeți primul fel și când celălalt?

Eliberarea punctelor de presiune

Dacă aveți nevoie de o saltea care să vă ofere un suport individual și să atenueze punctele de presiune, atunci saltelele cu arcuri împachetate sunt cea mai bună alegere pentru dvs.

Spunem acest lucru deoarece fiecare arc din saltea se mișcă independent și permite saltelei să urmeze conturul corpului dvs. ceea ce înseamnă că o saltea cu arcuri împachetate tip Pocket Spring nu numai că vă poate oferi un confort mai mare, dar și reduce presiunea și tensiunea în punctele de contact ale corpului dvs.

Obrázek5.jpg (44 KB)

Sursă imagine: expedo.bg

Suport general sigur

Dacă aveți nevoie de o saltea care să vă ofere o bună susținere sau dacă aveți o greutate mai mare, atunci o saltea cu arcuri Bonnell este cea mai bună opțiune pentru dvs.

Acest tip de saltea este mai ferm și oferă un suport consistent și robust.

Acestea sunt și mai potrivite dacă aveți o greutate corporală mai mare, deoarece fermitatea lor mai mare împiedică salteaua să se lase și să provoace disconfort în timpul somnului.

Izolarea mișcărilor

Dacă nu doriți să vă treziți de fiecare dată când partenerul dvs. se întoarce în timpul somnului, atunci aveți nevoie de o saltea cu sistem Pocket Spring.

După cum am menționat mai sus, cu acest sistem, fiecare arc se deplasează independent și nu transferă mișcarea arcurilor adiacente.

Iar asta înseamnă că nu veți simți mișcările partenerului dvs. și nici acesta nu le va simți pe ale dvs., ambii beneficiind de un somn dulce și liniștit toată noaptea.

Controlul temperaturii

Dacă sunteți în căutarea unei saltele care să fie respirabilă, ambele tipuri de saltele cu arcuri sunt alegeri bune.

Structura atât a saltelelor Bonnell, cât și a celor cu arcuri împachetate, oferă suficient spațiu liber pentru ca aerul să circule prin ele, astfel încât saltelele sunt bine ventilate și respiră pe tot parcursul anului.

Cel mai bun preț

Dacă alegeți o saltea în funcție de preț, saltelele Bonnell sunt disponibile la cele mai mici și mai accesibile prețuri.

Obrázek6.jpg (39 KB)

Sursă imagine: expedo.bg

Ce tip de saltea cu arcuri este potrivit pentru dvs.?

După cum am menționat deja, ambele tipuri de saltele cu arcuri au asemănări, diferențe, avantaje și, desigur, dezavantaje.

Prin urmare, numai dvs. puteți decide pe care s-o alegeți.

Totuși, pentru a vă ajuta să luați decizia finală, am consultat experții de la Expedo, care vă recomandă următoarele:

  • Înainte de a lua o decizie finală de cumpărare, puneți în balanță și cu atenție avantajele și dezavantajele ambelor tipuri de saltele cu arcuri și luați în considerare nevoile și preferințele dvs.
  • Înainte de a cumpăra, vizitați personal magazinul sau showroom-ul și testați atât saltelele Bonnell, cât și cele cu arcuri împachetate.
  • Dacă optați pentru un model cu arcuri în buzunar, asigurați-vă că întrebați ce număr de arcuri are.
  • Dacă doriți să economisiți puțin la preț, puteți, după ce testați salteaua în showroom, să căutați același model de saltea într-un magazin online și să o cumpărați la un preț puțin mai mic.
  • Dacă sunteți în căutarea unei saltele cu arcuri pentru un dormitor, cea mai bună opțiune este o saltea cu arcuri împachetate, cu două fețe. Dar dacă aveți nevoie de o saltea pentru un pat de o persoană, atunci cea mai bună alegere sunt saltelele single Bonnell.
Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile