LIVRARE și RIDICARE LA ETAJ GRATIS la comenzile plasate în perioada 10.04- 21.4. la tot | Cumpărați ACUM!

Care sunt avantajele ușilor glisante?

Acestea se mișcă lin și silențios, aduc atmosferă de spațiu unic, stil, confort și lumină în casă.

Da, ați ghicit bine. Este vorba despre ușile glisante, care în ultimii ani au revoluționat de-a dreptul utilizarea spațiului interior și au elevat designul interior la un nou nivel.

Care sunt avantajele ușilor glisante?

Dacă și dvs. luați în considerare achiziția și montajul unor uși glisante, dar totuși parcă doriți să cunoașteți în detalii mai mari și avantajele și dezavantajele acestora înainte să luați decizia finală, citiți mai departe articolul acesta scris exact pentru nevoile dvs.

Ce sunt ușile glisante?

În general, acest tip de ușă este o soluție funcțională și elegantă a cărei „sarcină” principală este de a crea spațiu acolo unde acesta lipsește.

Spre deosebire de tipul clasic de ușă, ușile glisante nu au balamale (pivoți), ci se deschid și se închid prin alunecare pe șine care pot fi vizibile sau ascunse.

Alte caracteristici specifice acestora sunt construcția și modul de deschidere, în funcție de care acest tip de ușă poate fi "simplă" sau "dublă".

Sistemele simple au doar o singură foaie care alunecă într-o singură direcție, în timp ce sistemele duble au ambele foi cu posibilitate de deschidere și pot aluneca într-o singură direcție, iar fiecare foaie se poate deplasa în direcția opusă.

exterier sliding doors.jpg (55 KB)

Care sunt avantajele ușilor glisante?

Bineînțeles, modul în care amenajați și decorați interiorul locuinței dvs. ține de gusturile fiecăruia și este o decizie personală, dar dacă într-adevăr vă doriți să înlocuiți ușile tradiționale cu uși glisante, iată câteva dintre principalele beneficii ale acestora care vă pot intriga.

Eficiență energetică și ecologică

În prezent, ne străduim cu toții să trăim cât mai ecologic posibil și dorim ca locuințele noastre să fie eficiente din punct de vedere energetic. Ei bine, dacă și dvs. gândiți la fel, ușile glisante sunt o posibilă soluție.

Spunem acest lucru pentru că acest tip de ușă garantează că locuința dvs. va rămâne caldă iarna și răcoroasă vara. Și, dacă ușile glisante sunt instalate corect, acestea acționează și ca un izolator fonic natural.

Când vine vorba de factorul ecologic, în funcție de cât de "verde" doriți să fie locuința dvs., puteți opta pentru uși realizate din lemn sau sticlă reciclată sustenabilă și, astfel, veți avea grijă nu numai de mediu, ci și de confortul și curățenia locuinței dvs.

129966.jpg (168 KB)

Spațiu economisit

Fără dar și poate, locuințele în care locuim sunt din ce în ce mai mici, iar problema spațiului este din ce în ce mai evidentă. În această ordine de idei, dacă nici locuința dvs. nu este foarte spațioasă, o ușă glisantă plasată la locul potrivit poate face o treabă excelentă.

Deoarece acest tip de ușă nu se deschide pe balamale, ci alunecă pe șine, nu ocupă nici un centimetru din spațiul așa și așa mic (sau minuscul) pe care-l aveți în cameră.

În plus, dacă doriți să măriți și mai mult spațiul, este suficient să glisați ușile și cele două camere care erau separate de ușă cu doar câteva secunde în urmă devin o încăpere mare, spațioasă și confortabilă pentru divertisment și întâlniri cu prietenii.

Circulație lină a aerului

După cum am scris puțin mai sus, dacă aveți uși glisante puteți cu o singură mișcare delicată, să glisați ușile și astfel veți elibera spațiul.

Totodată, pe măsură ce se deschid foile ușilor, în încăpere intră mai mult aer, care circulă mult mai ușor, iar toate mirosurile dispar rapid pentru a lăsa loc aerului proaspăt.

127199.jpg (136 KB)

Mișcare rapidă și ușoară

Acest tip de uși se deschide dintr-o singură mișcare, ceea ce ușurează trecerea din interiorul încăperii în exteriorul acesteia. Iar acesta este un avantaj foarte mare, mai ales dacă aveți copii mici cărora le-ar fi dificil să deschidă ușile standard cu balamale.

Ușile glisante sunt, de asemenea, foarte utile pentru persoanele cu nevoi speciale, pentru care traversarea pragurilor (praguri prezente la tocuri, în cazul ușilor tradiționale) și ajungerea la mânerele ușilor reprezintă o provocare.

Și încă ceva. Deoarece se deschid mai larg decât ușile standard, scaunele cu rotile și cărucioarele au liberă și mai ușoară trecere peste aceste uși, fără a avea nevoie de asistență.

Maximizarea spațiului

Ușile glisante din sticlă creează o iluzie optică, la fel ca și oglinzile din casa dvs. Altfel spus, ele fac ca spațiul să pară mult mai mare decât este în realitate. De asemenea, ușile glisante refractează lumina și fac camera mai luminoasă și, bineînțeles, au un impact mai puternic.

129905.jpg (94 KB)

Stil și eleganță cu impact

Având o astfel de ușă în locuință, camera în care este instalată se poate transforma într-un loc cu adevărat foarte elegant, luxos și aproape magic.

Spunem acest lucru deoarece designul ușilor armonizează perfect cu aproape toate stilurile arhitecturale și de interior, iar ușile glisante arată ca o adevărată operă de artă, indiferent dacă sunt din sticlă, lemn sau o combinație de mai multe materiale.

Instalare ușoară și facilă

Spre deosebire de ușile tradiționale, montajul cărora necesită cunoștințe și unelte speciale, ușile glisante sunt mult mai ușor de instalat și, dacă vă place să vă faceți singur treaba, le puteți instala singuri fără probleme.

Pentru a instala o ușă glisantă, trebuie doar să montați șinele, apoi - montați și cadrul ușii în perete și instalați elementele de feronerie și fixare. Așezați apoi ușa pe șina pe care trebuie să ruleze și ați terminat.

glass sliding doors.jpg (36 KB)

Presupunem că după atâtea avantaje, vă întrebați care sunt dezavantajele ușilor glisante? Stați „liniștiți”, există și dezavantaje. Și iată-le:

Curățare mai dificilă

Unul dintre dezavantajele acestui tip de uși (mai ales dacă sunt realizate din sticlă) este că sunt puțin mai dificile de curățat.

Recunoaștem că este greu să păstrați sticla fără pete și să vă străduiți mereu să păstrați ușile impecabile, dar există o varietate atât de mare de produse de curățare pe piață în acest moment încât credem că veți găsi un produs de curățare cu care vă veți face treaba rapid și eficient.

Sau dacă nu doriți să vă faceți atâtea bătăi de cap, puteți instala pur și simplu o ușă din lemn, din PAL melaminat, din MDF sau o combinație de mai multe materiale în locul unei uși din sticlă.

Mai puțină izolare fonică

Este posibil ca ușile glisante să nu ofere o izolare fonică la fel de bună ca ușile standard. Din fericire, această problemă poate fi rezolvată cu ușurință dacă solicitați, la instalarea lor, montarea unor garnituri speciale, care se fixează sub foi și pe cadrele opuse.

outside doors.jpg (52 KB)

Prețuri mai mari

Spre deosebire de ușile clasice, care sunt disponibile la prețuri accesibile și într-o gamă foarte largă de prețuri, prețurile ușilor glisante sunt încă puțin mai mari.

Pe de altă parte, însă, investiția merită, deoarece veți avea uși rezistente, stabile, funcționale și, mai ales, care vă vor ajuta să economisiți spațiu, și nu numai că vă vor servi mulți ani, dar vor aduce mai mult stil, personalitate și eleganță interiorului locuinței dvs.

Când avantajele pot deveni dezavantaje?

Deoarece se deschid foarte ușor, este posibil ca, dacă aveți copii mici, aceștia să le deschidă fără să vă dați seama. Pentru a-i împiedica pe cei mici să iasă afară fără supravegherea dvs., ar fi o idee bună să vă asigurați că ușile glisante pe care le alegeți au un mecanism de blocare suplimentar înainte să le cumpărați.

Dacă alegeți o ușă glisantă din sticlă, este bine să vă asigurați că sticla este incasabilă, înainte de a o cumpăra. Ar fi și mai bine dacă sticla, pe lângă faptul că este incasabilă, ar fi cu geamuri duble și ar avea gaz argon între ele pentru a acționa ca un izolator.

Iar dacă ideea dvs. este de a instala ușa ca ușă exterioară spre grădină, nu este o idee rea să acordați atenție sporită dacă sticla este acoperită cu un strat de protecție anti-UV.

interier corner doors.jpg (26 KB)

Aveți grijă de unde cumpărați. Spunem acest lucru deoarece calitatea mobilierului și a ușilor pe care le cumpărați pentru casa dvs. depinde în mare măsură de producătorul care le realizează.

De aceea, sfatul nostru este să vă orientați către producători și comercianți cu amănuntul renumiți, cum ar fi Expedo, care a dovedit de-a lungul anilor că este o societate care nu face compromisuri în ceea ce privește calitatea produselor pe care le oferă.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile