15% reducere la tot mobilierul folosind codul EXPEDO15

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de mobilier de dormitor?

Alexandra Doskočilová
23.1.2023

Din toate încăperile dintr-o locuință, dormitorul este una dintre cele mai intime. Aceasta este camera pe care o puteți numi, pe bună dreptate, sanctuarul dvs. Este locul în care te vă relaxați după o zi plină, vă dedicați unei odihne active și dormitorul este singurul loc în care vă puteți simți pe deplin și cu adevărat voi înșivă.

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de mobilier de dormitor?

De aceea, atunci amenajați dormitorul, este important să aveți grijă de fiecare mic detaliu, astfel încât, atunci când deschideți ușa în spatele dvs., să vă simțiți confortabil și, mai ales, comod.

Dacă sunteți acum în căutarea unor idei care să vă inspire pentru amenajarea și mobilarea dormitorului dvs., vă sugerăm să aruncați o privire asupra tendințelor care vor fi la modă în anul următor.

Tendințe din anul 2023 în designul dormitorului de la care vă puteți inspira

Albul în dormitor este de domeniul trecutului

Au apus zilele dormitoarelor amenajate doar în alb și foarte luminoase. Dacă vreți să fiți în pas cu cele mai noi tendințe, designerii vă sfătuiesc să optați pentru culori calde, pământii, cum ar fi verdele, argila, coralul, rozul pudră, precum și nuanțe mai închise de chihlimbar și prună.

Dar dacă vă simțiți mai îndrăzneți și nu vă-e frică să experimentați, puteți opta pentru nuanțe mai saturate, cum ar fi roșu, roz sau mov.

În acest caz, însă, trebuie să aveți grijă, deoarece există pericolul ca, dacă exagerați, dormitorul dvs. să pară supraaglomerat sau chiar exagerat.

De aceea, designerii de interior vă sfătuiesc să folosiți aceste culori doar ca decor (în perne, lucrări de artă, ceramică și alte obiecte decorative).

Mai puțină simetrie, mai multă asimetrie

Seturile de mobilier pentru dormitor au fost în vogă mult timp, deoarece este mult mai ușor (și convenabil) să alegeți și să cumpărați mobilier într-un singur stil decât să încercați să asortați stilul patului, cu stilurile dulapului, comodei, noptierelor.

Dar, să recunoaștem, mobilarea dormitorului cu un set de mobilier îl poate face să pară lipsit de personalitate și chiar puțin plictisitor.

De aceea, în anul 2023, designerii au ales să opteze pentru asimetrie. Altfel spus, dacă doriți să introduceți o nuanță de eclectism și stil individual în designul dormitorului  ar fi o idee bună să alegeți o varietate mai mare de stiluri, culori, texturi și materiale.

Nu veți da greș dacă alegeți să combinați noptiere într-un stil diferit, un pat modern cu un dulap vintage sau combinați comoda masivă a bunicii și fotoliul din anii 1960 cu o măsuță de cafea eclectică din sticlă sau metal.

Accente tropicale sunt la modă

Designul biofilic s-a numărat printre marile tendințe în materie de amenajare a dormitorului din anul 2022 - și este absolut cert că va rămâne relevant și în anul următor, doar că va avea o tentă tropicală.

Designerii sunt de părere că, în anul 2023, ar trebui să luați în considerare încorporarea culorilor vibrante, tropicale în designul dormitorului dvs.

Bineînțeles, dacă pereții sau tapetul în stilul junglă vi se par puțin deplasate sau nu sunt pe gustul dvs., puteți pur și simplu să adăugați un accent sau element decorativ precum sunt pernele, veiozele inedite cu motive africane sau lenjerie și cuvertură de pat cu imprimeu “frunze de palmier”.

Tăbliile paturilor sunt de dimensiuni XL

În dormitor, patul este în centrul atenției, ceea ce este perfect normal, având în vedere că petreceți o mare parte din timpul dvs. în pat. Tăblia patului este acea parte care poate schimba integral nu doar aspectul patului, ci și cum arată toată camera.

Pentru anul 2023, tendințele pentru paturi sunt axate pe tăblii - cu cât mai mari, cu atât mai bine. Potrivit designerilor, cu cât mai mare și mai impresionantă este tăblia, cu atât mai inedit pare dormitorul.

În plus, paturile cu tăblii mari creează o senzație de mai mult spațiu și aer mai mult în cameră.

bedding.png (937 KB)

„Granny chic” se întoarce în forță

Una dintre cele mai nostalgice tendințe de amenajare a dormitorului care revine în 2023 și care se preconizează a fi un mare succes este a.z. „granny chic” - estetica de pe vremea bunicii.

În baza acestei tendințe este întoarcerea în trecut și stilul vintage.

La modă și în trend vor fi cuverturile de pat cu volane, cearceafurile țesute manual, dantela croșetată, abajururile cu ciucuri, tapetele florale, perdelele colorate, covoarele cu motive florale și, bineînțeles, multe flori vii în dormitor.

Zonele de relaxare sunt în centrul atenției

Din ce în ce mai mulți oameni au nevoie atât de un pat confortabil și convenabil în care să se odihnească în mod activ, cât și de un loc în care să se relaxeze.

Acesta este și motivul pentru care în anul care vine, designerii recomandă să adăugați mobilierului standard și un fotoliu confortabil, moale, o canapeluță mică sau scaune vintage (bănci), cu care să delimitați o zonă de luat loc.

Stilul Art Deco este în plină ascensiune

Dacă v-ați săturat de stilul scandinav care a dominat în materia mobilierului pentru dormitoare în ultimii ani, veți fi foarte mulțumiți să aflați că Art Deco va fi în plină ascensiune în anul 2023.

În acest rând de gânduri, nu veți greși dacă veți opta pentru paturi, noptiere, comode și fotolii cu forme curbate, covoare cu peri lungi, în care să vă „scufundați” tălpile picioarelor, și perdele groase și elegante, care parcă curg elegant spre podea.

În ceea ce privește paleta de culori, vă puteți gândi la tonuri precum safir, smarald, auriu și cupru, pe care să le încorporați în schema de culori existentă, folosind perne moi, pături sau cuverturi de pat.

beigebedroom.png (1.17 MB)

O combinație de dormitor și baie într-o singură încăpere

Sunteți obișnuiți ca dormitorul să fie o cameră separată și să aibă o suprafață mai mare. Ei bine, în anul care vine, acest lucru se va schimba cu siguranță.

O serie de designeri de interior de top preconizează că în anul 2023 dormitoarele vor deveni din ce în ce mai mici și mai intime. Și asta este tot.

Din ce în ce mai des se va observa că tendința va fi ca dormitoarele și băile să fie combinate într-o singură încăpere, fără a fi separate de o ușă.

Pereți de accent cu un efect wow

Una dintre tendințele preferate în domeniul designului pentru dormitoare în anul 2023 pentru mulți designeri este peretele de accent.

Frumusețea acestei tendințe constă în versatilitatea sa, deoarece nu există reguli exacte de urmat pentru a o face să funcționeze.

Altfel spus, puteți folosi orice, de la draperii din catifea, la tapete texturate sau grafice, la panouri din lemn și piatră.

Iluminat suspendat cu efect de accentuare

Înlocuirea veiozelor cu lămpi suspendate este o altă tendință nouă pe care designerii prevăd că va fi printre accentele anului 2023.

Luminile suspendate joase sunt foarte impresionante, iar atunci când vin în combinație cu un pat tapițat cu tăblie înaltă și un perete de accent, dormitorul se transformă în ceva cu adevărat memorabil și inedit.

Opere de artă neobișnuite

Decorul joacă un rol important în felul în care arată un dormitor, deoarece accesoriile, elementele decorative și mai ales operele de artă adaugă o notă de finalitate la design.

Așadar, dacă vă întrebați care sunt tendințele în alegerea operelor de artă, vă vom răspunde că în anul următor vor fi relevante picturile de mari dimensiuni, sculpturile și mai ales așa-numita “artă lineară” (picturi minimaliste sau postere care înfățișează chipuri).

darkbedroom.png (1.33 MB)

Am încercat să vă prezentăm pe scurt câteva dintre principalele tendințe în materie de mobilier pentru dormitor care vor fi relevante în anul 2023.

Vestea bună este că, în anul care vine, nu există aproape niciun stil, culoare sau formă care să fie total negată și complet ieșită din modă.

Partea bună este că puteți, fără să faceți prea multe schimbări, să transformați dormitorul vechi și plictisitor într-o încăpere în care vă puteți simți confortabil și extrem de comod.

Tot ce trebuie să faceți, este să adăugați mai multe culori și texturi, să combinați mobilierul vintage cu cel nou și în acest mod veți putea finaliza designul camerei cu decorațiuni și artă neconvențională.

Iar dacă nu găsiți mobilierul și obiectele decorative de care aveți nevoie pentru a da reda personalitatea încăperii, noi - echipa Expedo, vă stăm mereu la dispoziție atât pentru a vă sfătui, cât și pentru a vă asista în alegerea mobilierului și a obiectelor de decor pentru cel mai intim și privat spațiu din locuința dvs.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile