Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Ce fel de bibliotecă de living să alegem?

Livingul  este locul unde vă strîngeți cu familia, vă relaxați, vă întâlniți cu prietenii și vă distrați. De aceea vreți să nu fie doar funcțională, ci și confortabilă, modernă și vă sublinieze stilul individual.

Ce fel de bibliotecă de living să alegem?

În această ordine de idei, este complet logic, dacă aveți de gând să o amenajați, să acordați o atenție specială achiziționării bibliotecii pentru living.

Dar cum să faceți alegerea corectă atunci când pe piață există o abundență din acest tip de mobilier ?

 

Suntem conștienți de faptul că varietatea de biblioteci de living disponibile în rețeaua de magazine de gen este imensă, iar sarcina dvs. nu este ușoară. Dar știm, de asemenea, că puțin mai multe informații, cu planificarea și cunoașterea unora dintre complexitățile designului de interior vă veți descurca mai mult decât decent.

Descoperiți modelul dumneavostră de bibliotecă de living

În ciuda abundenței unui astfel de mobilier, modelele  nu sunt atât de multe pe cât v-ați putea aștepta. De fapt, există două principale – biblioteci standard și modulare.

Primul model are o compoziție fixă. (Elementele lor nu pot fi rearanjate sau așezate individual). Sunt puțin mai voluminoase și se așează de obicei de-a lungul peretelui. În funcție de model, acestea pot include diferite elemente (vitrine, dulapuri deschise și închise, dulap mic, comodă TV, bibliotecă etc.).

RO.png (82 KB)

Avantajul bibliotecilor standard este că oferă suficient spațiu în care puteți aduna tot ceea ce doriți și aveți nevoie. În plus, sunt stilate, elegante și se potrivesc perfect în livinguri cu interior clasic.

Dezavantajul lor este că ocupă mai mult spațiu și dacă camera de zi este mai mică odată cu amplasarea unei astfel de biblioteci, camera va părea și mai mică și încărcată cu mobilă.

213773.jpg (192 KB)

Sistemele modulare, după cum reiese și din numele lor, constau din module individuale care pot fi plasate într-un mod care vă convine cel mai bine.

Pentru acestea nu este valabilă regula conform căreia toate elementele să fie așezate pe lungimea peretelui, și astfel puteți alege modulele pe care doriți să le cumpărați și cum să le combinați în camera dvs. de zi.

Acest tip de biblioteci de living se potrivesc pentru camerele de zi nestandardizate sau mici, dar în camerele mari se „pierd” printre restul mobilierului.

205671.jpg (178 KB)

Stabiliți corect dimensiunile

Acestea depind în principal de dimensiunea camerei și de spațiul liber pe care îl aveți. Prin urmare, nu trebuie să vă mai spunem că într-un living mic, bibliotecile de dimensiuni mici sau modulare sunt cele mai potrivite.

Si invers. Dacă aveți un living spațios, atunci puteți plasa atât o bibliotecă standard cu o compoziție fixă, cât și un model de colț, model în formă de U și chiar o bibliotecă modulară cu mai multe elemente.

Alegeți materialul potrivit

Peste 98% dintre bibliotecile de living disponibile pe piață sunt realizate fie din PAL laminat, fie din MDF. Lucrul bun este că ambele materiale sunt durabile, de înaltă calitate, iar bibliotecile realizate din ele sunt foarte elegante și stilate.

Singura diferență între bibliotecile realizate din PAL și MDF constă în preț. Mobilierul din MDF este oferit la un preț ușor mai mare, deoarece materialul este de clasă superioară.

Dar dacă trebuie să fim complet sinceri, bibliotecile de living din PAL laminat sunt mai preferate, întrucât îndeplinesc așteptările majorității clienților atât în ​​ceea ce privește prețul, cât și manopera.

La fabricarea bibliotecilor de living este folosit și lemnul natural, dar modelele din lemn masiv nu sunt doar voluminoase și grele, ci prețul lor este de două ori mai mare decât prețul bibliotecilor de living din PAL și MDF.

Alegeți culorile și texturile potrivite

Culorile și texturile în care sunt disponibile bibliotecile moderne de living sunt extrem de diverse și acoperă aproape întreaga gamă de culori. De aceea nu vă putem oferi sfaturi cu privire la culorile pe care să le alegeți, deoarece alegerea culorilor este în întregime a dvs.

Cu toate acestea, dacă trebuie să vă oferim câteva recomandări, putem spune că, potrivit majorității designerilor de interior, culorile deschise sunt potrivite pentru mobilierul pentru spații mici, deoarece acestea lărgesc vizual spațiul și au un efect calmant. Culorile închise sunt preferate pentru spațiile mai mari sau pentru camerele de zi mobilate în stil clasic sau mai formal.

Stabiliți-vă bugetul

Poate că acesta ar trebui să fie primul lucru încă de la început, deoarece prețurile bibliotecilor de living sunt extrem de variate și trebuie să știți ce buget  puteți aloca pentru achiziție.

Sfatul nostru este să nu vă aruncați pe modele prea scumpe, deoarece tendințele modei se schimbă și în doar câțiva ani veți dori să schimbi biblioteca cu una nouă.

Prin urmare, soluția cea mai bună este să alegeți modele din gama medie de preț, care nu sunt inferioare calitativ mobilierului scump și nu vă vor afecta bugetul.

116713.jpg (220 KB)

Recomandări și câteva subtilități în alegerea unei biblioteci de living

Dacă doriți să aduceți stil și un aspect modern în living, alegeți modele de biblioteci echipate cu mai multe rafturi deschise și au un aspect deosebit. Spațiile deschise creează o senzație de lejeritate, libertate și confort în casă.

Dacă doriți ca biblioteca să aibă suficiente dulapuri închise, alegeți modele cu uși glisante sau deschidere verticală, care sunt în prezent foarte actuale.

Pentru a oferi mai multă aerisire și individualitate camerei de zi, puteți opta pentru biblioteci modulare, ale căror elemente sunt montate pe perete. Alegeți modele a căror bază este lungă și largă, montați-o jos pe perete și montați celelalte module la înălțimi diferite pentru un efect mai mare.

Dacă doriți să transformați biblioteca într-un punct focal al camerei de zi, alegeți modele cu dotări suplimentare, cum ar fi iluminarea LED. Bibliotecile de living cu o astfel de iluminare nu sunt doar extrem de moderne, ci se potrivesc perfect și în camerele de zi, proiectate în stiluri moderne, scandinave, tehnologice și minimaliste.

Dacă sufrageria dvs. este mică pentru a mări optic spațiul, alegeți modele cu un finisaj lucios, deoarece reflectă lumina, iar camera va arăta nu numai mai mare, ci și mai luminoasă și mai elegantă.

Bibliotecile arată elegant în culorile :

  • alb
  • roșu
  • mov
  • finisaj alb - negru lucios

Pentru a vă simți confortabil și comod în camera dvs. de zi, amintiți-vă că, așa cum există o regulă a triunghiului de lucru în bucătărie, tot așa pentru living există o regulă conform căreia bibliotecile sau cel puțin comodal TV ar trebui să fie cu fața la canapea .

Ori de câte ori trebuie să alegeți o bibliotecă, luați în considerare atât stilul în care ați selectat celelalte piese de mobilier, cât și culorile principale. Amintiți-vă că biblioteca trebuie să ofere integritate și completare, astfel încât să se încadreze în restul interiorului și să nu iasă în evidență sau să atragă toată atenția asupra sa.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile