Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Ce piese de mobilier alegem pentru baia mică?

Prezența unei băi mici nu înseamnă că trebuie să renunțai la stil și la funcționalitate. Dimpotrivă. Știți cum selectați mobila de baie, culorile, formele și accesoriile corect, astfel încât să creați un baie mică, cu stil de parcă scoasă din revistă, și care este nu doar elegantă și modernă, dar și funcțională?

Ce piese de mobilier alegem pentru baia mică?

Idei și sfaturi practice pentru amenajarea băii mici

Optați pentru piese de mobilier cu forme simple și dimensiuni compacte

Deoarece amenajați un spațiu mic, este bine să evitați mobilierul cu formă complicată, acesta fiind destul de voluminos. Sfatul nostru este să vă concentrați căutarea înspre seturile de mobilă de baie.

Dacă nu ați știut până acum, seturile de baie în general includ o chiuvetă incorporabilă, dulap și parte superioară cu oglindă. Altfel spus, acestea sunt niște piese de mobilier omogene, practice și funcționale care nu ocupă mult loc, oferă destul spațiu de depozitat și sunt foarte potrivite pentru băile micuțe.

RO.png (82 KB)

Fiți atenți cu dimensiunile și adâncimea dulapurilor

Dimensiunile și adâncimile standard ale mobilierului de baie sunt în general de 50 cm și mai mult, dar dacă baia este foarte micuță, trebuie să căutați modele cu adâncimi mai mici (37 - 40 cm).

Într-adevăr, adâncimea mai mică înseamnă și mai puțin spațiu de depozitat, dar puteți compensa prin folosirea spațiului vertical și amplasarea de dulapuri și rafturi suspendate în care puteți depozita tot de ce aveți nevoie în baie.

Dați șansă mobilierului de colț

În loc să folosiți piesele de mobilă standard, puteți lua în considerare chiuvete, dulapuri și rafturi de colț. Astfel, veți valorifica la maxim tot spațiul și baia va părea puțin mai spațioasă și largă decât este în realitate.

Piesele de mobilier sunt o opțiune bună și dacă doriți să aveți spațiu suplimentar de depozitare. Avantajele pieselor de mobilier de colț sunt că nu ocupă loc suplimentar, nu încarcă încăperea și totodată sunt și încăpătoare - puteți depozita multe lucruri în ele.

Instalați un duș în loc de cabină de duș sau cadă

Din păcate, cabinele de duș, atât de moderne în ultimii ani, nu sunt potrivite pentru băile micuțe, deoarece sunt destul de voluminoase și ocupă mult loc. Dar nu este nevoie să disperați că nu puteți pune o cabină de duș.

În locul cabinei puteți opta pentru un sistem de duș modern, pentru montarea în colț și datorită căruia baia va dobândi mai multă eleganță și rafinament.

Cât despre cadă, dacă totuși vă doriți o cadă, indiferent de dimensiunile mici ale încăperii, trebuie să vă mulțumiți cu o cadă de stat, sau să combinați cada cu dușul. Nu sunt cele mai confortabile sau practice variante, dar veți avea propriul dvs. spațiu de relaxare SPA.

Vasele WC suspendate și băile mici sunt perechea ideală

Dacă baia și toaleta sunt într-o singură încăpere trebuie să vă gândiți și la un vas de toaletă, și la un bideu. Pentru băile mai micuțe este bine să optați pentru vasele suspendate, deoarece nu doar că arată mai elegant și modern, ci și nu ocupă din spațiul pe podea, creând totodată senzația de spațiu mai mare în baie.

Dacă încăperea o permite, se recomandă să puneți pe un singur perete și vasul wc, și bideul, dar dacă acest lucru nu este posibil, le puteți pune pe pereții opuși ai băii.

În cazul în care nu aveți deloc spațiu pentru bideu, puteți renunța la acesta și puteți instala vasul de wc în apropiere de duș.

Nu exagerați cu accesoriile

Când spațiul este micuț nu este o idee bună să-l încărcați cu accesorii. Altfel spus, pentru o baie mică este destul să aveți suport potrivit pentru săpun și șampon, loc la care să puneți prosopul, dozatorul de săpun lichid și suportul pentru periuțele de dinți.

Tot restul lucrurilor precum uscătorul de păr, covorașele de șters picioare, sărurile de cadă etc., le puteți depozita într-unul dintre dulapuri sau le puteți pune într-un coș împletit pe unul dintre rafturile verticale.

small bathroom.jpg (61 KB)

Selectați cu atenție culorile și mărimea plăcilor de faianță

Presupunem că și singuri știți că tonurile deschise sunt cele mai potrivite pentru spațiile micuțe. În special pentru baia mică, este bine să optați pentru culorile deschise nu doar pentru mobilierul de baie, ci și pentru faianța de pe perete și podea.

Puteți opta pentru culoarea albă standard care niciodată nu este demodată, dar și nuanțele pastelate sau cu efect calmant - bej, albastru deschis, verde deschis sunt o variantă potrivită, ele redând tandrețe și eleganță băii.

Cu privire la plăcile de faianță, se recomandă să optați pentru plăci mari, format larg deoarece acestea lărgesc vizual spațiul.

Nu vă temeți de oglinzi

Contrar așteptărilor, oglinzile mari sunt perfecte pentru baia mică. Pe de o parte, acestea măresc vizual spațiul, pe de altă parte, aduc stil și lux încăperii.

Dacă totuși oglinda mare vă deranjează, aveți varianta să puneți câteva oglinzi mici, în diferite forme și care să reflecte lumina.

Deciziile pe care trebuie să le luați la alegerea mobilierului pentru baia mică

Felul materialului

Începem cu materialul deoarece dacă baia este cu dimensiuni mici, acest lucru înseamnă că piesele de mobilier se vor uda des când faceți baie.

Pentru a fi rezistente umezelii din încăpere, piesele de mobilă trebuie să fie realizate din material impermeabil precum MDF,  MFC (PAL melaminat) sau PAL laminat.

Independente sau monobloc

Piesele de mobilă independente sunt într-adevăr frumoase și elegante, dar ocupă foarte mult loc și de aceea nu sunt foarte potrivite pentru băile micuțe. Mobila monobloc sau a.z. “seturi de baie” sunt soluția mai bună deoarece oferă destul loc de depozitat fără a ocupa loc.

Liber stătătoare sau suspendate

Pentru băile micuțe, mai potrivite sunt dulapurile și rafturile suspendate pe perete, deoarece acestea nu ocupă din spațiul pe podea și creează senzația de spațiu mai încăpător în baie. În plus, ele sunt și practice, elegante și conferă băii un aspect clasic, rafinat.

Mobila de sine stătătoare, liberă, se poate transforma în punctul central al băii, în plus se mai poate muta, dar deoarece este mai mare, mai voluminoasă, este potrivită pentru băile mici cu dimensiuni mari.

bath.jpg (81 KB)

Câte bucăți de mobilă se pot încadra într-o baie mică, fără ca aceasta să pară supra aglomerată?

Un răspuns categoric și elocvent la aceasta întrebare este greu de obținut, deoarece totul depinde nu doar de dimensiunile concrete ale băii, ci și de gusturile și preferințele dvs. personale.

Totuși, există un minim sanitar potrivit căruia piesele de mobilier pentru baie obligatorii sunt:

  • Chiuveta - Poate fi de sine stătătoare sau set - dulap parte de jos și parte de sus.
  • Dulap suspendat - Acesta poate fi ori parte din set, ori achiziționat independent.
  • Faianță sanitară - Vas de wc și bideu (dacă este posibilă amplasarea unui bideu).
  • Sistem de duș - Poate fi la fel de bine un duș independent sau o cabină de duș (dacă locul permite).

Înafara de aceste piese de mobilier, în baia mică este bine să aveți încă cel puțin un dulap vertical sau niște rafturi pentru depozitarea prosoapelor, produselor cosmetice etc.

 

 

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile