Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Ce reprezintă consolele?

Consolele sunt piese de mobilier elegante și stilate, care se potrivesc perfect în orice spațiu interior. Creat în Franța în secolul al XVII-lea, acest tip de masă avea inițial doar funcții decorative și servea drept decor în palatele franceze.

Ca și design, acestea erau blaturi dreptunghiulare sau rotunjite din marmură, cu ornamentație bogată și erau atașate la perete cu suporturi.

Ce reprezintă consolele?

Puțin mai târziu, designul lor s-a dezvoltat și din fixate la perete au devenit mese elegante, bogat decorate, cu patru picioare, pe care nobilii le-au așezat în holurile lor și le-au folosit ca decor sau ca mese laterale.

De atunci, atât designul, cât și scopul consolelor s-au schimbat foarte mult, iar astăzi acest mobilier grozav îndeplinește multe funcții diferite.

Consolele moderne sunt de obicei dreptunghiulare, înalte de la 30 până la 36 inci (înălțimea unei mese standard), cu lățimea de până la 120 cm și adâncimea de 40 cm. Pot fi așezate fie aproape de perete, fie de spatele canapelei (apoi numite mese de canapea) și conferă un minunat accent stilistic oricărui spațiu.

Unde sunt așezate consolele?

Dacă designul elegant și funcționalitatea acestor mese cu accent v-au intrigat și doriți să aveți o astfel de bijuterie în casa dvs., dar nu știți exact unde să o puneți, iată câteva idei interesante care vă vor ajuta să decideți.

În hol

Amplasată aproape de perete pe hol, consola este mobilierul ideal care poate servi drept suport elegant pentru chei, genți, pălării și alte articole.

O mai puteți decora cu o lampă elegantă, o fructieră cu fructe sau o vază cu flori și de la o masă laterală, în câteva secunde consola devine un accent elegant care va atrage atenția oricui trece pragul casei dumneavoastră.

Și dacă optați pentru un model cu oglindă și coșuri suplimentare pentru depozitarea pantofilor, veți avea un loc elegant și funcțional care poate înlocui complet panoul cu cuier pentru haine  sau voluminosul dulap pentru încălțăminte.

În dining

Dacă v-ați săturat să tot fugiți la bucătărie după farfurii, căni și șervețele și altele de fiecare dată când vă vin oaspeți, consola vă poate salva de toate aceste inconveniente.

Doar așezați-o lângă perete și nu vă va oferi numai spațiul de depozitare necesar, dar va oferi și sufrageriei dvs. un aspect elegant și luxos. Și o mai poți folosi ca o masă de „vin”, pe care să aranjați câteva sticle din vinul dvs. preferat.

220923.jpg (90 KB)

În biroul de acasă

Dacă nu aveți mult spațiu sau căutați un birou non-standard pentru biroul improvizat de acasă, masa consolă este soluția dvs. Designul simplu al acestui tip de masă le face ideale pentru spații mici, iar prezența diverselor componente de depozitare, cum ar fi sertare și rafturi suplimentare, le fac un birou grozav și foarte confortabil.

În dormitor

Dacă nu vă place masa tradițională de toaletă, fie ca design, fie că ocupă prea mult spațiu în dormitor, puteți folosi în schimb o consolă. După cum am mai amintit, acest tip de mese nu ocupă mult spațiu și pe ele puteți aranja tot ce aveți nevoie, cum ar fi produse cosmetice sau alte obiecte mici.

Consolele pot înlocui fără nicio problemă noptierele. Trebuie doar să alegeți modelul potrivit și să lipiți consola de pat. Pe ea puteți pune o lampă tip veioză, o carte de citit, diverse decorațiuni, telefonul și o grămadă de alte obiecte mici.

În living

Aveți spațiu liber în camera de zi și vă întrebați cu ce să-l umpleți? Sau aveți nevoie de un accent elegant pentru a conferi individualitate și farmec suplimentar camerei? Consolele sunt soluția ideală.

Dacă aveți deja una, o puteți așeza lângă perete și o puteți folosi ca o măsuță laterală pe care să vă aranjați cărțile preferate, fotografiile de familie sau  decorațiuni frumoase. Și o mai puteți apropia de spatele canapelei, puneți o lampă elegantă (consolele „adoră” lămpile) și veți avea un accent elegant

Cum să vă alegeți consola?

Decideți unde să o puneți

Acest tip de mese sunt extrem de frumoase și elegante și se întâmplă adesea ca oamenii să se îndrăgostească de ele și să le cumpere fără să știe unde le vor pune.

Nu faceți aceeași greșeală, deoarece se poate dovedi că masa nu se potrivește stilului mobilierului dvs. sau dimensiunile sale nu sunt potrivite pentru locul în care doriți să o amplasați. Prin urmare, înainte de cumpărare, luați în considerare unde va sta și, pentru orice eventualitate, măsurați spațiul pe care îl aveți.

Dacă doriți să folosiți consola  ca o masa pentru canapea, este foarte important să măsurați înălțimea spatelui canapelei. Regula este ca înălțimea consolei să fie de înălțimea canapelei sau cu unul sau doi centimetri mai joasă decât aceasta.

Alegeți stilul

Dacă doriți ca masa consolă să fie în perfectă combinație cu restul mobilierului, atunci trebuie să țineți cont de acest lucru și să alegeți un model care să fie în același stil.

Dar dacă doriți să creați un punct focal care să fie interesant din punct de vedere vizual, atunci este bine să vă opriți la o consolă într-un stil diferit, realizată dintr-un material diferit de celelalte piese de mobilier.

Gândiți-vă la culoare

Dacă camera în care o veți așeza este mică, o soluție bună este să o alegeți într-o culoare deschisă, pentru că știți că acestea măresc vizual spațiul și fac camera mai proaspătă și mai luminoasă.

Alegeți materialul

Indiferent pentru ce o veți folosi, consola trebuie să fie frumoasă și rezistentă. De aceea trebuie să abordați alegerea materialului foarte responsabil.

Vestea bună este că materialele din care sunt fabricate consolele moderne sunt multe și aveți la dispoziție multe opțiuni, printre care:

  • Lemn natural
  • Aluminiu, oțel și alte aliaje metalice
  • Sticlă
  • Piatră, marmură, ardezie, granit
  • PAL laminat, MDF

208891.jpg (170 KB)

Alegeți modelul

Pentru a profita la maximum de consolă, aceasta trebuie să fie nu numai elegantă și frumoasă, ci și suficient de funcțională. Prin urmare, este bine să alegeți un model care să răspundă nevoilor dumneavoastră.

De exemplu, dacă o veți folosi pe hol, nu este rău ca model să aibă coșuri suplimentare pentru pantofi sau o oglindă. Dacă ideea dvs. este să o folosiți ca birou, mesele cu raft suplimentar și cel puțin un rând de sertare ar fi o alegere bună.

Dacă nu aveți prea mult spațiu, puteți opta pentru un model extensibil, pe care îl puteți estinde dacă este necesar și dintr-o măsuță laterală mică se transformă într-o masă mare, care poate găzdui 4,6, 8 și uneori chiar și până la 12 persoane.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile