Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Cea mai bună modalitate de a îndepărta calcarul? Sugestii garantate care funcționează.

Acest articol face referire la una dintre cele mai des întâlnite probleme într-o locuință. Are prostul obicei de a se așeza peste tot și nu se lasă niciodată învins ușor. Locurile sale preferate sunt baia, bateriile de la duș sau chiuvetă sau chiar și mașina de spălat rufe. Nu evită nici bucătăria unde, cel mai frecvent apare pe aparatele de uz casnic din inox și chiar și pe veselă. Ați ghicit, este vorba de calcar, care este nu doar inestetic, ci, în mașina de spălat rufe, mașina de spălat vase sau în cana fierbător, poate chiar cauza probleme serioase, deteriorând sau chiar distrugând complet aparatul electrocasnic.

Cea mai bună modalitate de a îndepărta calcarul? Sugestii garantate care funcționează.

Întrebarea firească ar fi dacă putem face ceva împotriva acestuia. Vestea bună este că da! Ca de obicei, există câteva modalități eficiente în care putem veni de hac calcarului. Foarte eficienți sunt agenții chimici speciali, de curățare, care îl dizolvă complet. O altă metodă, foarte apreciată de bunicile noastre, precum și de persoanele care încearcă să fie ecologice, este combinația oțetului și a acidului citric. Este suficient să folosiți acest amestec pentru a spăla faianța sau aparatele casnice și acestea vor fi ca și noi. În fața acestui puternic duo, calcarul nu are nici o șansă. Iată de ce astăzi vom dezbate în amănunt cum putem scăpa de calcar folosind această metodă veche dar apreciată. Scăpați de calcar din casa dvs. odată pentru totdeauna!

Oțetul și acidul citric – arma secretă a bunicilor noastre

Așa cum am spus mai devreme, această substanță de curățare naturală a fost folosită încă din vremurile de demult pentru îndepărtarea calcarului. Cu toate că în zilele noastre sunt disponibile multe substanțe pentru curățare, sunt totuși câteva motive pentru care recurgem la acest duo imbatabil.

În comparație cu curățarea chimică, această opțiune este mult mai ecologică și mai economică. Însă principalul motiv pentru care este preferată de multe gospodine este caracterul său universal. Folosind oțet și acid citric, eventual zeamă de lămâie, puteți practic înlătura depunerile de calcar de pe orice material sau suprafață. Fără să vă temeți de deteriorări de orice tip.

Oțetul și acidul citric pot fi folosite atât împreună cât și separat. Această combinație este mortală, nu-i dă nicio șansă calcarului. Însă să nu credeți că acest procedeu vă va împrospăta baia cu mirosul său delicat. Dacă doriți un rezultat mai plăcut mirositor, încercați să folosiți zeamă de lămâie în locul oțetului.

Înlăturarea calcarului de pe diferitele suprafețe

Caracterul universal al oțetului și a lămâii face din acestea parte indispensabilă a fiecărei locuințe, mai ales atunci când vine vorba de înlăturarea calcarului. Însă cum putem folosi acest amestec magic în funcție de fiecare suprafață și cum putem înlătura calcarul din baie sau în bucătărie?

1. Cana fierbător

Pentru acest aparat electrocasnic atât de des folosit, oțetul este soluția ideală. Pregătiți o soluție puternică de oțet și apă în proporție de 1:1. Turnați soluția în cană și lăsați să acționeze cel puțin 30 de minute. Oțetul va începe încet încet să dizolve calcarul. Cu cât lăsați mai mult amestecul să acționeze, cu atât mai bine. După aceea, pornitți fierbătorul cu amestecul încă înăuntru și lăsați apa cu oțet să fiarbă. La final, aruncați amestecul și clătiți bine fierbătorul.

Atenție! Nu uitați să fierbeți apoi în cană apă curată de 2 ori. Prin acest procedeu este îndepărtat mirosul și gustul de oțet, iar dvs. vă veți bucura de o cafea fără miros de oțet și de o cană fierbător strălucitoare.

kettle 2.jpeg (220 KB)

2. Toaleta

Deși de cele mai multe ori, calcarul formează o pojghiță subțire albă, în cazul toaletei acest lucru nu este valabil. Toatela afectată de calcar este incredibil de inestetică, deoarece acesta, în contact cu ceramica, formează pete urâte de culoare gri maronii. Asta se întâmplă mai ales datorită cantității mari de bacterii care se găsesc în vasul de toaletă.

Prima opțiune și cea mai bună este, din nou, oțetul. Însă de data aceasta, nu vă sfiiți și renunțați la îndoirea cu apă, puteți folosi chiar și o sticlă întreagă. Turnați jumătate de sticlă în bazinul de apă și jumătate direct în vasul de toaletă. Lăsați oțetul să acționeze, de preferat peste noapte. A doua zi înlăturați resturile de calcar cu ajutorul periei pentru toaletă. La final, trebuie doar să trageți de câteva ori apa.

3. Mașina de spălat rufe sau mașina de spălat vase

Indiferent despre care mașină de spălat este vorba, ambele electrocasnice sunt des folosite în orice locuință și deci destul de expuse calcarului. Utilizarea intensă cauzează formarea extrem de rapidă a calcarului pe componentele acestor electrocasnice. Celei mai mari depuneri de calcar se vor găsi pe elementele de încălzit a apei a căror performantă este redusă de acestea. Îngrijirea periodică a elementelor de încălzit și îndepărtarea eficientă a calcarului, poate crește durata de viață a acestor echipamente chiar și cu ani buni.

De aceea, recomandăm ca cel puțin o dată pe lună să vă faceți timp pentru a îndepărta cu grijă calcarul depus pe aceste electrocasnice și pentru a le oferi ingrijirea de care au nevoie. Aici vă recomandăm acidul citric. După curățare, mașina de spălat rufe și mașina de spălat vase vor mirosi în mod plăcut.

Turnați acidul citric direct în tamburul gol al mașinii de spălat rufe și porniți mașina. În cazul ideal, selectați programul „fierbere“. Calcarul se va dizolva perfect. La mașina de spălat vase, folosiți un procedeu similar de curățare. Turnați acidul fie în mașina goală de spălat vase, fie în dozatorul de tablete și porniți cel mai lung program. Nu trebuie să faceți nimic altceva. Electrocasnicele se vor ocupa de tot restul muncii în locul dvs.

136460.jpg (168 KB)

4. Sticla și inoxul

Aceste două materiale necesită o îngrijire un pic mai mare și, în principal, de o manipulare mai atentă. Sticla și inoxul pot fi zgâriate ușor, de aceea aici calcarul trebuie înlăturat cu mare atenție. Oțetul ar putea fi prea agresiv pentru aceste suprafețe. Și în acest caz, acidul citric este mai indicat.

Dizolvați aproximativ trei lingurițe de acid citric într-un sfert de litru de apă. În soluția astfel creată, înmuiați buretele sau prosopul de bucătărie și lustruiți paharele cu atenție. În cazul în care murdăria este prinsă foarte mult pe sticlă, repetați de mai multe ori procedura de mai sus. Însă nu frecați paharele prea mult, pentru a evita deteriorarea acestora.

Dacă există un loc care atrage efectiv calcarul. Ați ghicit, nici nu putea fi vorba de altceva, decât despre bateriile de la duș și ceke ake chiuvetelor. Calcarul formează pe acestea o pojghiță albă care, după un anumit timp, poate deprecia inoxul. Din nou vă poate ajuta acidul citric pe care îl pregătiți în modalitatea identică cu cea pentru curățarea sticlei. Soluția nu numai că înlătură calcarul, ci și protejează parțial bateria împotriva noilor depuneri de calcar.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile