Seturi de canapele și paturi boxspring - nu numai că vi le vom aduce, ci le vom și asambla și vom prelua și mobila veche

Corpuri de iluminat

Alexandra Doskočilová
14.8.2023

Înafara de scopul lor principal, corpurile de iluminat au și o funcție decorativă, completând aspectul general al mobilierului.

Pentru a alege corpurile de iluminat potrivite pentru casă și grădină este bine să cunoașteți principalele tipuri și rolul lor în interior.

Corpuri de iluminat

Ce sunt corpurile de iluminat?

Prin corpuri de iluminat înțelegem toate sursele de lumină artificială utilizate în spațiile interioare și exterioare.

Ele sunt folosite și în scopuri decorative, prin evidențierea diferitelor detalii, crearea unei anumite atmosfere, jocul cu culorile și nuanțele de lumină.

Depinde de tipul și scopul corpului de iluminat dacă fluxul luminos va fi direcționat către un anumit loc sau va fi dispersat pentru o iluminare uniformă.

Caracteristici

Cu toate că corpurile de iluminat pot fi de diferite tipuri și pot fi utilizate în scopuri diferite, toate au în comun câteva caracteristici de design:

  • Sursă de lumină - cu becuri care pot fi schimbate sau cu LED-uri incorporate;
  • un corp de iluminat care cuprinde o carcasă și un difuzor sau un reflector și un soclu;
  • un mecanism de control;
  • un dispozitiv de protecție și control;

Tipuri

Clasificarea corpurilor de iluminat se face cel mai adesea în funcție de destinația lor.

Iluminatul de bază

Atât candelabrele, cât și luminile de plafon (spot-uri și altele similare) încastrate sunt cele mai potrivite pentru iluminatul de bază.

Obrázek2.png (356 KB)

Corpurile de iluminat de tavan încastrate sunt, de asemenea, adecvate pentru iluminarea generală a zonelor de tranziție și de serviciu.

Pentru baie, balcon, terasă și alte spații la alegere, lumina poate fi asigurată cu corpuri de iluminat de tip aplică.

Iluminat pentru birou

Prin alegerea acestui tip de iluminat specific, fluxul de lumină va fi direcționat către o anumită zonă. În mod obișnuit se folosesc lămpi de birou, abajururi și altele asemenea.

Iluminatul de accent

Acest tip de corp de iluminat atrage atenția asupra elementelor de interior, a detaliilor arhitecturale etc. Spoturile și aplicele sunt perfecte pentru a îndeplini această sarcină.

Obrázek3.png (714 KB)

Iluminatul complementar

Scopul acestui tip de iluminat este de a ilumina zonele întunecate dintr-o încăpere pe care alte tipuri nu reușesc să le ilumineze. Se folosesc aplice, lămpi, benzi LED sau combinații ale acestora.

Cum alegem modelul potrivit?

Atunci când cumpărați corpuri de iluminat trebuie să luați în considerare puterea lămpii și următoarele criterii:

  • Fel: LED, fluorescent, etc;
  • Design;
  • Înălțimea camerei;
  • Locul de instalare.

Alegerea corpurilor de iluminat depinde, de asemenea, de locul în care le veți utiliza. În timp ce interioarele sunt, de asemenea, supuse tendințelor modei care sunt în continuă schimbare, există câteva reguli care nu se supun timpului.

Iluminatul pentru birou

Diferitele clădiri de birouri au propriile cerințe specifice. Este important ca corpurile de iluminat să fie suficient de puternice și să fie orientate corespunzător, fără a afecta angajații.

Tonul luminii și designul instalației trebuie să creeze un mediu plăcut în zonele de lucru, pe holuri, în sala de așteptare, în sala de conferințe.

Pentru iluminatul suplimentar se pot folosi corpuri de iluminat suspendate, lămpi de birou etc., iar sala de relaxare permite soluții mai flexibile și artistice.

Obrázek4.png (980 KB)

Iluminatul pentru locuință

Fiecare încăpere din locuință are nevoie de lumină diferită în funcție de scopul și frecvența de utilizare.

În bucătărie, de exemplu, este potrivită o lampă suspendată deasupra mesei sau un iluminat încastrat.

Un iluminat bun pentru living poate fi oferit de un candelabru în combinație cu lămpi de lectură agățate deasupra mesei de zi.

Lumina principală din dormitor ar trebui să fie plăcută și catifelată, asigurată cu ajutorul unui dimmer, o lampă de podea sau o lampă de lectură de lângă pat.

Obrázek5.png (567 KB)

Idee bună pentru iluminatul în baie sunt spoturile de tavan, candelabrele sau aplicele.

Atunci când alegeți corpuri de iluminat pentru hol, este important să luați în considerare dimensiunea acestuia, înălțimea tavanului, culoarea pereților, amplasarea întrerupătoarelor și dacă există și alte surse de lumină.

Puteți opta pentru aplice de perete sau pentru lămpi cu senzor.

Pentru camera copiilor sunt potrivite lămpile de birou în formă de animale, lămpi și candelabre în culori vii și alte elemente care emit neapărat o lumină blândă.

De ce să alegeți Expedo?

În portofoliul de produse Expedo veți găsi o gamă largă de oferte pentru corpuri de iluminat care sunt în concordanță cu cele mai recente tendințe în materie de iluminat.

Achiziționând un corp de iluminat din magazinul online Expedo, veți beneficia de calitate și stil.

Aici vă puteți baza întotdeauna pe produse cu un raport calitate-preț excelent, servicii profesionale și livrare rapidă.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile