15% reducere la tot mobilierul folosind codul EXPEDO15

Culoarea gri, prieten sau dușman?

Tuturora ne este cunoscută expresia “gri ca un șoarece”. Poate și datorită faptului că pentru majoritatea dintre noi acestă expresie simbolul lipsei de expresivitate. Cu toate acestea, opusul este adevărat, nuanțele acestei culori sunt perfect universale. Poate chiar imposibil de înlocuit. Culoarea gri ne îndeamnă să experimentăm cu culorile pereților, ale mobilei, cu accesoriile și decorațiunilor de interior. Există o multitudine aproape infinită de combinații și posibilități. Deci, care este situația culorii gri în interior?

Culoarea gri, prieten sau dușman?

Culoarea gri, tristă și plictisitoare? Nicidecum!

Ceea ce trebuie ținut minte este că nu există o singură culoare gri, ci sute de nuanțe. Chiar și culoarea gri are sub-nuanțe mai calde și mai reci. Deci fiecare dintre noi poate găsi ceea ce caută, într-o variantă a acestei culori unice. Oare ce de este considerată culoarea gri atât de specială în spațiile interioare moderne?

  • culoare universală, care iubește accentele de culoare și materialele inedite
  • poate fi atât elementul dominant, cât și unul complementar sau chiar și un inhibitor al interiorului
  • se completează perfect cu mobila și accesoriile din lemn
  • culoarea gri se potrivește perfect în bucătărie, în combinație cu alama, cuprul sau materialul inox
  • unifică încăperea și îi oferă o notă de eleganță.

Culoarea gri în bucătărie, un design atemporal

Bucătăriile gri sunt foarte la modă în zilele noastre, ele reprezintă trendul expresiv în materie de modă. Nuanțele de gri dau o impresie de atemporalitate și pot urma orice tip de stil. În plus, în bucătărie, acestă culoare merge de minune cu elementele metalice, feroneria dulapurilor sau cu aparatele electrocasnice.

La alegerea mobilei de bucătărie trebuie să vă concentrați atenția și asupra finisării suprafeței acesteia. Atât culoarea gri mată, cât și cea lucioasă se potrivesc perfect cu mobila de bucătărie. În timp ce, ca și opțiuni pentru varianta mată, avem combinația cu decoruri de lemn, pentru o bucătărie vopsită în gri lucios vă recomandăm faianța color. Unele culori susțin chiar și pofta de mâncare. Știați acest lucru? Într-o bucătărie cu detalii roșii, cu siguranță apetitul va fi unui mai ridicat.

yard.jpg (158 KB)

Culoarea gri în living? Categoric da!

Livingul este una dintre camerele în care nu trebuie să desconsiderați culoarea gri. Indiferent dacă sunteți adeptul minimalismului modern, stilului industrial sau iubiți accentele extravagante de culori. Tonurile de culoare gri vă vor ajuta să perfecționați stilul livingului dvs.

Îndrăgita combinație de nuanțe mai calde de gri și lemn lasă un accent foarte modern. În plus, creează o impresie de confort și face întregul spațiul mult mai agreabil. Pereții gri reprezintă o bază splendidă pentru utilizarea expresivității culorilor. Poate fi de exemplu combinată cu culori precum verde, roșiu, violet sau portocaliu. Culorile mai expresive se înțeleg extrem de bine în combinație cu nuanțele de gri.

Designul optează pentru culoarea gri pe pereți cu mare drag. Deseori, această culoare este completată cu diferitele corpuri de iluminat. Lămpile de masă și cele verticale, iluminatul în puncte sau ambiental, cu lumină moale, reprezintă cele mai bune opțiuni. Astfel veți atinge o interpretare armonioasă a interiorului dumneavoastră.

În cazul în care preferații pereții colorați, puteți încadra cu ușurință culoarea gri în interior prin intermediul accesoriilor sau a mobilei. Canapea gri, diferite fotolii, comode și rafturi, eventual un covor gri. Aceste detalii vor unifica interiorul și îi vor oferi o notă de eleganță, ce nu se va pierde în timp.

asakita.jpg (184 KB)

Folosirea nuanței de gri în dormitor, calmul complet

Dormitorul este spațiul destinat odihnei, reîmprospătării forțelor. Culorile utilizate aici au o influență semnificativă asupra somnului și a calității acestuia. De aceea, este recomandată în dormitor folosirea unor culori cu un sub-ton mai rece. Culoarea gri în dormitor lasă o notă de relaxare și creează un mediu ideal pentru un somn liniștit.

În același timp, nu trebuie să vă temeți nici de culorile naturale inhibate. Nuanțele pământoase de maro, de portocaliu închis sau verde sunt și acestea foarte recomandate pentru dormitor. În aceste cazul, elementul gri dominant poate fi un pat tapițat  expresiv. În realitate există foarte multe posibilități în care putem combina culoarea gri în interior și toate sunt incredibil de ușor de utilizat.

maron.jpg (603 KB)

 

Interiorul gri nu este deloc unul plictisitor, această culoare versatilă vă poate ajuta să oferiți o notă de eleganță oricărei încăperi. Nu vă fie teamă să experimentați cu culorile și spuneți-ne dacă articolul nostru v-a fost de ajutor.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile