Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Cum alegem covorul potrivit pentru living?

Alexandra Doskočilová
22.5.2023

Indiferent dacă aveți un living mic sau spațios, covorul este unul dintre cele mai importante accesorii decorative care este bine să fie prezent în camera respectivă.

Cum alegem covorul potrivit pentru living?

De ce să-l adăugați la mobilierul din livingul dvs.?

Motivele pentru care nu veți da greș dacă adăugați un covor în livingul dvs. nu sunt deloc puține, însă acum vom menționa doar câteva dintre ele:

Creează confort

Covoarele sunt moi, plăcute la atingere, iar mersul pe ele creează o senzație de confort. De asemenea, sunt izolatori buni și fac ca încăperea să fie mai caldă și mai confortabilă.

Reduc zgomotul

Nu este deloc plăcut, mai ales în partea întunecată a zilei, să auziți zgomotul pașilor, nu-i așa?

Ei bine, covoarele, pe lângă faptul că sunt moi și plăcute la atingere, au calitatea incredibil de utilă de a absorbi zgomotele.

Iar acest lucru este util mai ales dacă dormiți ușor sau dacă aveți copii mici care au nevoie de liniște pentru somnicul de după-amiază.

4.png (1.21 MB)

Sporesc gradul de siguranță

Aproape toate modelele de covoare disponibile pe piață au straturi antiderapante, ceea ce este extrem de util, mai ales dacă în locuința dvs. locuiesc persoane în vârstă sau copii mici.

Completează elegant interiorul

Alese în mărimile și culorile potrivite, covoarele sunt un accesoriu minunat pentru orice stil de amenajare.

În plus, așezate la locul potrivit în camera de zi, acestea pot deveni cu ușurință un punct focal și pot transforma cu ușurință o cameră de zi neutră și chiar ușor plictisitoare într-un spațiu incredibil de elegant și confortabil.

De ce să renunțați la a pune un covor în living?

La fel ca orice alt lucru din această lume, covoarele au atât avantaje (pe care le-am menționat mai sus), cât și dezavantaje:

Se murdăresc repede

Pentru că sunt făcute din materiale textile și se merge pe ele, covoarele adună mizerii și se murdăresc rapid. Pentru a le întreține, trebuie să le aspirați în mod regulat și să le spălați de cel puțin două ori pe an.

Se pătează repede

Spre deosebire de parchet, parchetul laminat și teracotă, care se curăță cu o cârpă umedă și nu rămân pete pe ele, dacă vărsați ceva pe covorul din sufragerie, curățarea acestuia va fi mult mai dificilă, deoarece lichidul se absoarbe imediat în textură.

Rezistență mai mică

În timp, saturația culorilor acestora scade și se uzează mai ales în zonele cu cel mai intens trafic.

Ce tipuri de covoare sunt disponibile pe piață?

Bogăția de covoare disponibile este cu adevărat enormă și timpul nu va fi suficient pentru a vă prezenta toate tipurile, așa că vom menționa pe repede înainte doar câteva dintre cele mai populare:

În funcție de material

În funcție de materialul din care sunt confecționate covoarele, nu numai pentru camera de zi, ci și pentru fiecare cameră din locuință, inclusiv pentru camera copiilor se împart în principal în: covoare din lână, bumbac, sintetice și din fibre naturale.

Covoare din lână: Acest tip este printre cele mai căutate, deoarece oferă căldură și un confort deosebit. De asemenea, acestea sunt ecologice, au culori rezistente și sunt destul de durabile. Sunt potrivite pentru livinguri cu trafic intens.

Din bumbac: Acest tip de covoare poate fi numit universal. Sunt disponibile într-o varietate foarte mare de culori, forme și dimensiuni, prețul lor este accesibil și sunt potrivite pentru toate încăperile.

Unul dintre marile avantaje ale covoarelor din bumbac este că nu necesită mentenanță complicată și că se curăță ușor (pot fi spălate la mașină).

Sintetice: După cum reiese și din numele lor, acest tip de covoare sunt fabricate din materiale sintetice (polipropilenă, nailon, viscoză, poliester etc.).

Acestea sunt puțin mai subțiri decât cele din lână, au aproape întotdeauna straturi inferioare antiderapante și sunt foarte ușor de curățat. De asemenea, au un preț accesibil pentru buget și sunt suficient de moi și durabile pentru a rezista mulți ani.

Fibre naturale: De obicei, fibrele care sunt folosite la fabricarea acestui tip de covor sunt iuta sau bambusul. Majoritatea modelelor sunt "joase", dar cu un design foarte interesant, ceea ce le face potrivite pentru camerele de zi în stil casual.

2.png (1.58 MB)

În funcție de modul în care sunt confecționate

Țesute la mașină: După cum reiese din denumirea lor, acest tip este realizat în întregime la mașină.

Covoarele fabricate la mașină au un preț mai mic în comparație cu cele țesute manual, motiv pentru care sunt alegerea preferată de un număr mare de consumatori.

Tufting: Acest tip de covoare este realizat printr-o tehnică numită tufting. Aceasta este o tehnică manuală care folosește un pistol special pentru a introduce fibrele în baza din textil.

Covoarele realizate prin această tehnică imită cele realizate manual, dar au un preț mai mic.

Țesute manual: Covoarele țesute manual sunt realizate pe un război de țesut mecanic și acest lucru face ca realizarea lor să fie un proces destul de lent.

În schimb, covoarele realizate așa au modele individuale, culorile lor sunt de lungă durată, iar calitatea este foarte mare. Dezavantajul este că prețul lor este mult mai mare decât al covoarelor țesute la mașină.

În funcție de fire și de stil

Fire tăiate: Acesta este cel mai des întâlnit tip de covor. La acestea, fibrele sunt tăiate la margini. Se oferă într-o varietate mare de lungimi, forme și grosimi și oferă o senzație moale și plușată.

Shaggy: Acest tip de covoare sunt dense, groase și oferă senzația de moale și căldură. Sunt foarte potrivite pentru camerele de zi, camerele pentru copii și dormitoarele în stil retro.

Plush: După cum sugerează și numele lor, acest tip de covoare au o suprafață netedă, plușată. Sunt realizate din fire groase și tăiate. Datorită aspectului lor luxos, sunt adesea folosite în clădirile guvernamentale și administrative.

Texturate: Pentru acest tip de covoare, firele tăiate sunt amestecate cu firele cu bucle, ceea ce conferă modelelor un aspect foarte elegant dar totodată lejer.

Sfaturi pentru alegerea modelului potrivit

Alegerea unui covor pentru camera de zi obișnuia să fie o sarcină dificilă, dar iată câteva sfaturi care vă pot ajuta să luați o decizie mai ușoară:

Stabiliți dimensiunea

Pe piață se oferă covoare în toate dimensiunile și formele posibile.

Pentru a vă asigura că modelul pe care îl alegeți se va potrivi perfect dimensiunilor livingului, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să măsurați camera.

De obicei, covorul ar trebui să fie suficient de mare pentru a încăpea sub toată mobila din zona de relaxare sau cel puțin sub picioarele frontale ale fotoliilor, canapelei și comodei ar trebui să se afle pe covor.

3.png (1.15 MB)

Decideți din ce material doriți să fie covorul

După cum am menționat deja, covoarele vin în mai multe materiale diferite, de la lână la fibre sintetice.

Deci, este important să vă decideți asupra materialului covorului înainte de a-l cumpăra.

De exemplu, dacă aveți copii mici, o alegere bună ar fi covoarele sintetice, deoarece se curăță rapid și ușor.

Pe de altă parte, dacă mobilierul din sufrageria dvs. este într-un stil clasic sau retro, puteți opta pentru un model din lână, mătase sau materiale naturale.

Luați în considerare stilul

Atunci când alegeți un model de covor, este bine să acordați o atenție deosebită stilului acestuia. Spunem acest lucru deoarece stilul covorului trebuie să completeze și să scoată în evidență stilul livingului dvs.

De exemplu, dacă sufrageria dvs. este mobilată în stil tradițional, un covor cu un design clasic sau oriental poate fi o alegere excelentă.

Dacă, pe de altă parte, livingul dvs. este mobilat într-un stil modern, atunci un covor simplu, monocrom ar putea fi mai potrivit.

Nu uitați de culoare

Culoarea covorului ar trebui să se potrivească și ea cu schema de culori din camera de zi.

De exemplu, dacă livingul dvs. este amenajat în culori mai neutre, dacă puneți un covor în culori mai vii, veți adăuga o nuanță de finisare și personalitate încăperii.

Iar dacă schema cromatică a livingului este în culori mai vii sau mai vibrante, atunci un covor monocrom în culori neutre se va potrivi perfect.

Stabiliți locul covorului

Pe lângă dimensiuni, atunci când alegeți un covor trebuie să știți cum și unde îl veți amplasa în camera de zi.

Regula de bază este că, în camerele de zi mari, covorul ar trebui să fie suficient de mare pentru ca picioarele frontale ale canapelei, fotoliilor sau măsuței să poată călca pe el.

Și vice versa. În livingurile mici, este mai bine ca podeaua să fie expusă pe alocuri pentru a le face să pară mai mari decât sunt de fapt.

Cum îngrijiți covorul din living?

Curățați-l în mod regulat cu un aspirator

Pentru ca covorul din living să arate impecabil, este o idee bună să-l aspirați bine cel puțin o dată sau de două ori pe săptămână.

Îndepărtați imediat murdăria și petele

Dacă vărsați ceva pe covor, este important să curățați cât mai repede posibil pentru a preveni formarea și lăsarea petelor.

Tamponați lichidul vărsat cu o cârpă moale și apoi folosiți un agent de îndepărtare a petelor.

Evitați să mergeți pe covor cu pantofii de exterior

Mersul pe covor cu pantofi poate aduce murdărie din exterior, care nu numai că poate murdări covorul, dar îi poate deteriora fibrele și baza sa. De aceea, este o idee bună să vă scoateți pantofii pe care-i purtați afară, înainte de a intra în living.

Spălați covorul cel puțin de două ori pe an

Acum există multe companii care oferă servicii profesionale de curățare și spălare a covoarelor, așa că nu va fi o problemă să aveți încredere în una dintre ele pentru a vă spăla covorul.

Obrázek1.jpg (70 KB)

Concluzie

Alegerea covorului potrivit pentru living, după cum ați văzut cu ochii dvs., nu este atât de complicată pe cât pare la prima vedere.

Trebuie doar să urmați pașii pe care vi i-am arătat și veți reuși să găsiți modelul potrivit pentru livingul dvs.

Întrebări frecvente

Pot să cer ajutor dacă nu mă descurc cu alegerea unui covor?

La magazinul online Expedo vă stăm la dispoziție dacă aveți nevoie de sfaturile și recomandările noastre atunci când alegeți covoare pentru locuința dvs.

Dacă sufrageria mea are parchet laminat, pot pune un covor peste el?

Covoarele se potrivesc foarte bine cu toate tipurile de pardoseli. Așadar, nu va fi o problemă dacă puneți un covor peste laminat.

Cum pot comanda din magazinul dvs.?

Accesați site-ul nostru, selectați articolul pe care doriți să-l achiziționați, îl puneți în coșul de cumpărături și faceți clic pe butonul "Cumpără".

Vă vom contacta pentru confirmare și, dacă totul este în regulă, comanda va pleca spre dvs.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile