Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Cum alegem fotoliul potrivit și confortabil în care ne și relaxăm de minune?

Visați demult la un fotoliu moale și confortabil în living, în care să vă cuibăriți cu o carte bună în mână, să vă uitați la TV sau pur și simplu să vă odihniți în fața șemineului. Vă imaginați cum vă întoarceți de la birou, vă întindeți în fotoliu și uitați de totul și de toate.

Cum alegem fotoliul potrivit și confortabil în care ne și relaxăm de minune?

Singurul lucru care vă oprește din a face achiziția este că vă simțiți pierduți în marea de modele, dimensiuni, stiluri și materiale, în care se oferă aceste piese de mobilier, de altfel practice și confortabile.

Criterii care vor înlesni alegerea fotoliului perfect

Dimensiunea corectă și în primul rând potrivită

Iată și prima caracteristică, una dintre cele mai importante, de care trebuie să țineți cont alegând un fotoliu de relaxare.

De ce subliniem acest aspect? Pur și simplu, deoarece de la dimensiunea fotoliului depind confortul dvs. atunci când vă așezați, dar și deplasarea liberă prin cameră.

Fotoliul potrivit pentru relaxare trebuie să vină cu adâncimea, lățimea corecte, cu poziția corectă a cotierelor și un suport pentru picioare (dacă modelul este dotat). În mod standard, grosimea (cu umplutura) șezutului se recomandă să fie de 5-6 cm, lățimea - 55 - 60 cm, iar suportul pentru picioare să nu depășească 30-38 cm.

Alegând dimensiunea potrivită este bine să măsurați și spațiul liber din living, unde doriți să puneți fotoliul dvs. de relaxare. Această măsurare este extrem de importantă, mai ales dacă nu doriți să faceți greșeala să achiziționați un fotoliu de relaxare cu dimensiuni nepotrivite pentru dimensiunile livingului și care pune în dificultate libera circulație în cameră.

Stil care corespunde cu designul interiorului

Fotoliul potrivit de relaxare este acel fotoliu care respectă stilul în care ați amenajat camera. Altfel spus, între fotoliul pe care-l veți așeza în locuință și mobilierul deja existent, trebuie să existe o simbioză bună.

Însă, acest lucru nu înseamnă că trebuie în mod obligatoriu să căutați un scaun de aceeași culoare sau fel al tapițeriei precum și restul mobilei. Un trend foarte modern în momentul de față sunt fotoliile care armonizează cu designul mobilei existente, dar în culori în contrast sau în culori aprinse.

Materiale rezistente și practice pentru tapițerie

Alegerea tapițeriei fotoliului de relaxare este legată inerent de viziunea restului mobilei tapițate, dar și cu cât de practic este. De aceea și sfatul nostru este ca înainte să optați pentru o anumită tapițerie, să vă gândiți cu atenție dacă tocmai felul acesta de tapițerie este potrivit pentru modalitatea dvs. de viață.

Deoarece, dacă aveți copii mici sau animale de companie, oricât v-ați strădui, nu veți putea proteja tapițeria pe o perioadă lungă de timp împotriva degețelelor pline de ciocolată, împotriva petelor sau părului lăsat de animalul de companie.

În acest caz vă sfătuim să optați pentru o tapițerie cu mentenanță ușoară realizată din materiale rezistente precum vinil, microfibră de poliester sau textil cu tratament suplimentar anti-pete.

În cazul în care nu aveți copii mici, atunci puteți opta și pentru o tapițerie din materiale mai sofisticate precum catifea, lână, pluș, bumbac sau chiar mătase.

Aceste materiale sunt foarte moi și plăcute la atingere și creează senzația de un lux adevărat, dar după cum vă puteți gândi, mentenanța lor este destul de costisitoare. Pe de altă parte, și prețul fotoliilor cu acest tip de tapițerii este mult mai mare.

pink chair.jpg (58 KB)

Materiale de calitate și construcție

Materialele folosite pentru realizarea unui fotoliu care oferă relaxarea perfectă, sunt la fel de importante precum este și tapițeria, dacă nu și mai mult, deoarece de calitatea lor depinde cât de robustă și cât de rezistentă va fi această mobilă mică.

În general, materialele din care este realizată construcția fotoliilor, sunt fie lemn, fie metal.

Lemnul este un material preferat fiind foarte robust și rezistent, de lungă durată și părțile deschise ale fotoliului arată foarte frumoase și estetice. Pe de altă parte, scaunele din aluminiu sunt mai ușoare, destul de rezistente și se încadrează excelent în interiorul realizat în stil mai modern și contemporan.

Calitatea primează

Nici nu trebuie să spunem, probabil, că oricât de atenți ați fi la alegerea materialelor, tapițeriei, culorii sau designului, dacă fotoliul nu oferă calitate superioară, atunci nici nu vă veți bucura mult de această piesă de mobilier. De aceea este foarte important ca înainte de achiziție să întrebați la producător ce materiale a folosit pentru realizarea fotoliului.

În cazul în care aveți posibilitate, mergeți personal la magazin și convingeți-vă că modelul pe care l-ați ales nu doar îndeplinește criteriile de confort și comoditate, dar și că este lucrat din materiale de înaltă calitate.

Atunci când alegeți online un fotoliu confortabil, cumpărați de la magazine în care aveți încredere și optați pentru modele de fotolii oferite de producători renumiți.

Și încă ceva. Când vine vorba de confort și comoditate, nu vă uitați la bani, alegeți cele mai calitative fotolii care se oferă pe piață. Deoarece de la fotoliul pe care-l veți achiziționa și pe care-l veți pune acasă, o să vă doriți ca acesta să vă ofere confort mulți ani la rând și să fie de calitate într-adevăr ridicată.

white chair.jpg (30 KB)

Confort și comoditate

Aceste două criterii le-am lăsat la final, dar adevărul este că dvs. veți cumpăra fotoliul în primul și în primul rând datorită confortului și comodității pe care vi le oferă. Da, designul, materialelor și tapițeria sunt și ele importante, dar motivul pentru care veți dori să puneți un fotoliu confortabil în casa dvs. este, mai presus de toate, confortul pe care vi-l oferă.

De aceea este foarte important ca după ce alegeți un model, dimensiune și formă pentru fotoliul de relaxare și după ce veți ști exact unde în living îl puneți, să vă convingeți că fotoliul vă poate oferi relaxarea integrală de care aveți nevoie.

Care sunt aspectele de luat în calcul dacă doriți să fiți siguri că fotoliul pe care-l veți alege va fi într-adevăr confortabil?

Pentru identificarea celui mai relaxant fotoliu, acesta trebuie să se potrivească cu înălțimea, dimensiunile și forma dvs.

Iată acele câteva lucruri de care trebuie să țineți cont alegând fotoliul de relaxare.

Anume:

  • Șezutul
  • Spătarul
  • Cotierele

Șezutul

Acesta trebuie să vă asigure confort integral atunci când vă așezați pe fotoliu. Nu trebuie să fie nici prea moale (fiindu-vă mai greu să vă ridicați repede de pe scaun), nici prea dur (fiindu-vă neconfortabil dacă stați mai mult timp pe fotoliu).

Altfel spus, șezutul confortabil trebuie să fie moale și comod dar totodată să ofere și suport sigur și stabil.

Nu este destul ca șezutul să fie atât de moale pe cât aveți nevoie, este important să se potrivească cu înălțimea dvs. astfel încât atunci când vă așezați picioarele dvs. să ocupe o poziție perpendiculară cu podeaua, iar tălpile picioarelor să stea pe podea fără încordare.

Adâncimea trebuie și ea să corespundă cu înălțimea dvs. și trebuie să vă permită să vă așezați confortabil, iar cât despre lățime, dacă aveți înălțimea și greutatea în limitele normale cea mai potrivită lățime a șezutului fotoliului este de cca. 60 cm.

Spătarul

Poate fi înalt sau jos și aici alegerea vă aparține în totalitate. Totuși, dacă vă place să stați jos mai mult timp, cuibăriți în fotoliu cu cartea dvs. preferată, alegerea mai bună ar fi un fotoliu cu spătar înalt care oferă suport stabil pentru gât.

Pe de altă parte, dacă vă place să vă așezați în fotoliu pentru relaxare, angajându-vă în conversații cu cei dragi sau cu prietenii, atunci fotoliile cu spătarele mai joase sunt de preferat, deoarece vor susține poziția corpului dvs. mai dreaptă.

chair in living room.jpg (119 KB)

Cotierele

Pe piață veți găsi fotolii de relaxare cu cotiere dar și fără cotiere. Felul de fotoliu pentru care veți opta, va depinde nu doar de preferințele dvs. personale, ci și de cât timp veți sta pe fotoliu.

Dacă intenționați să folosiți fotoliul mai des și pe o perioadă mai lungă, opinia noastră este că cea mai bună variantă este opțiunea cu cotiere. Dacă veți folosi fotoliul mai rar și doar când vin oaspeți în vizită, atunci scaunele de relaxare fără cotiere, vor fi o variantă la fel de bună

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile