15% reducere la tot mobilierul folosind codul EXPEDO15

Cum amenajăm o locuință elegantă cu un dormitor și un birou separat?

Proiectarea amenajării locuințelor micuțe poate fi o adevărată provocare, mai ales când vine vorba de a organiza spațiul astfel încât să fie confortabil și convenabil și de locuit, și de lucrat (de acasă).

Dar nu trebuie să aveți emoții. Cu puțină creativitate și cu ideile pe care vi le dăm mai jos, suntem convinși că veți reuși să duceți proiectul la bun sfârșit.

Cum amenajăm o locuință elegantă cu un dormitor și un birou separat?

5 idei creative cu ajutorul cărora amenajăm o locuință elegantă cu un dormitor și un birou separat

Integrați spațiul de lucru în dormitor

La prima vedere, pare cumva ilogic să organizați biroul de acasă (a.z. Home office) în cea mai intimă zonă din locuință. Pe de alta parte însă, dormitorul este cu putință cel mai retras și plăcut loc la care puteți lucra fără ca cineva să vă întrerupă activitatea.

Dacă aveți mai mult spațiu liber în dormitor, puteți adăuga o masă elegantă tip consolă sau un birou mic, simplu, un scaun confortabil și puteți completa cu câteva rafturi pe pereți. Pentru a nu vă distrage atenția, separați zona de dormit de cabinetul de lucru cu ajutorul unei cortine sau unui paravan elegant și veți fi gata de lucru.

Dacă totuși nu puteți delimita zona de lucru de zona de dormit, amplasați biroul lângă fereastră sau lângă perete. Astfel nu veți vedea patul și nu veți fi distrași pe parcursul procesului de muncă.

Puteți crea și biroul ideal de lucru prin împărțirea spațiului cu ajutorul unui perete intern cu înălțime de cca. un metru. Astfel, pe de o parte veți separa, practic veți delimita cele două zone, iar pe de alta parte puteți folosi spațiul deasupra plotului, puteți reda viața spațiului cu ajutorul unor elemente decorative.

Pe de altă parte, îl puteți folosi și ca un loc pe care puneți toate documentele, înscrisurile, mapele și alte materiale de care aveți nevoie pentru munca dvs.

Folosiți piesele de mobilă ca delimitatoare

Dacă locuința dvs. este cu plan deschis, tip open-space, puteți face un birou de lucru perfect folosind piesele de mobilă pe post de delimitatoare între diferitele zone.

O bibliotecă cu stil tip rafturi care separă, împarte spațiul, fără să blocheze lumina naturală a soarelui, este o idee destul de fresh. Așezați biblioteca între pat și restul camerei, pentru a delimita clar zona de dormit, iar pe de altă parte organizați locul de muncă exact cum este pe placul dvs.

Puteți delimita biroul de acasă de restul încăperii folosind uși glisante, o soluție foarte modernă în ultima vreme. Astfel, atunci când lucrați pur și simplu închideți ușa și vă izolați de ambianța de acasă, pentru a nu vă încurca procesul de lucru.

Dacă nu aveți destul spațiu de delimitare a zonelor cu uși glisante și puteți amplasa perdele elegante sau pur și simplu puteți separa dormitorul de home-office cu ajutorul unui dulap mic, bar sau pur și simplu prin amplasarea unor covoare în culori diferite.

Birou lângă ușa de intrare. De ce nu?

Ideea este ieșită din comun, dar spațiile mici necesită idei inovatoare, individuale, nu-i așa? Să faceți un birou separat în hol este o modalitate excelentă pentru a beneficia la maxim de spațiul disponibil, dar și să redați locuinței dvs. mai multă individualitate.

Dacă holul locuinței este lungi și îngust, puteți pune biroul vizavi de ușa de la intrare.

Ca să vă fie și mai ușor când lucrați și să ajungeți confortabil la toate piesele care vă sunt necesare, vă recomandăm să beneficiați și de spațiul vertical - amplasați niște rafturi verticale și amenajați pe ele coșuri frumoase în care depozitați documentele de care aveți nevoie în procesul de lucru.

În cazul în care holul, dormitorul, bucătăria și livingul sunt unite într-o încăpere mare, deschisă (studio open space), puteți folosi o masă tip consolă sau un bar mic mobil în locul unui birou clasic, și puteți delimita spațiul de lucru de restul locuinței printr-o etajeră, bibliotecă mică sau chiar un dulap jos și lung.

home computer.jpg (52 KB)

Folosiți paravane mobile

Paravanele mobile sunt o soluție foarte creativă, mai ales pentru amenajarea unui apartament elegant cu suprafață mică, fiind nu doar elegante, ci și flexibile. Dacă aveți un paravan, puteți repede și ușor să separați zona de lucru de dormitor și de restul locuinței.

Când începeți să lucrați, pur și simplu trageți paravanul în poziția necesară și creați un birou intim, doar pentru dvs., iar când terminați lucrul, îl strângeți la loc și vă bucurați de convorbirile în familie și de timpul liber petrecut cu cei dragi. Și încă ceva - puteți folosi paravanul pentru a ascunde acele zone din încăpere pe care nu doriți să le lăsați în văzul tuturor.

Nu ați spălat farfuriile din bucătărie, nu ați mai avut timp să faceți patul dimineața sau pur și simplu doriți să rămâneți singuri în dormitor? Pur și simplu mutați paravanul și-l desfaceți - rapid, ușor și comod.

Biroul în mijlocul locuinței

O soluție departe de soluțiile obișnuite, dar una foarte creativă, este să creați zone separate delimitând zona de living de cea de dormit printr-un home-office improvizat. Felul acesta de amenajare a locuințelor mici este foarte popular în SUA în momentul de față, unde apartamentele de lux cu suprafața care rareori depășește 45 - 50 m.p. Sunt extrem de populare și se bucură de cerere mare.

Pentru a obține un aspect cu stil pentru locuința dvs., puteți delimita zonele prin amplasarea unui blat elegant din sticlă sau o masă dreptunghiulară între zona de dormit și cea pentru timpul liber, și în jurul căruia să organizați spațiul de lucru.

Și încă ceva. Nu subestimați puterea micilor „trucuri”

Dacă aveți deja unele idei cum să vă transformați locuința micuță într-o acasă elegantă și confortabilă, nu veți greși și dacă aplicați unul sau mai multe dintre următoarele trucuri ai designerilor pentru a crea o ambianță și mai plăcută și elegantă.

Iată unele dintre ele:

  • Folosiți covoare pentru a împărți vizual diferitele zone - acesta este, probabil, unul dintre cele mai simple, frumoase și ieftine feluri de a delimita dormitorul, zona de lucru și cea de luat masa și de divertisment.
  • Puneți mobila mai departe de pereți - astfel spațiul din încăpere va părea vizual mai larg și locuința va căpăta mai mult confort.
  • Optați pentru piese de mobilă cu forme mai rotunde - deoarece acestea redau mai multă vitalitate și confort.
  • Pentru ca spațiul să arate mai încăpător și mai mare, optați pentru piese de mobilă cu forme elegante, simple (fără decorațiuni suplimentare) - nu veți greși și dacă optați pentru mobilă multifuncțională, una care se transformă.
  • Introducerea elementelor din lemn în mobilier aduce un plus de stil, eleganță și farmec - însă nu este necesar ca aceste elemente să fie multe. Este destul să fie un punct central, care atrage atenția - o masă elegantă tip consolă, comodă frumoasă sau ușă glisantă, dar vor aduce un plus de căldură locuinței.
  • Alegeți tonuri calde și neutre pentru pereți - nu uitați că pentru a obține un aspect mai de lux și mai elegant în apartament, se recomandă ca culorile pereților, tavanului și podelei să fie în armonie cu culorile pieselor de mobilier.
  •  Folosiți cu pricepere iluminarea - folosiți nu doar diverse corpuri de iluminat, ci și diverse feluri de lumină. Spre exemplu, în dormitor puteți folosi veioze pentru noptiere sau iluminat LED cu lumină caldă, o lumină care calmează iar pentru birou puteți folosi o lampă de birou cu lumină albă - culoare care vă ajută să vă concentrați mai bine.

homeoffice2.jpg (77 KB)

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile