Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Cum amplasăm dulapurile de bucătărie?

Bucătăria este acea încăpere din locuință în care dvs. și familia dvs. petreceți cea mai mare parte a timpului. Este încăperea în care nu numai că pregătiți și serviți mese delicioase gătite acasă, dar și în care vă adunați în fiecare seară cu cei dragi în jurul mesei și povestiți cum a decurs ziua în timp ce mâncați.

Cum amplasăm dulapurile de bucătărie?

Iar uneori bucătăria este singurul loc în care puteți fi singur cu dvs. înșivă pentru a vă pune ordine în gânduri atunci când toată lumea din casă doarme.

De aceea, dacă sunteți pe cale să renovați sau să amenajați o bucătărie nouă, este bine să vă gândiți cu atenție la modul în care veți aranja dulapurile de bucătărie, astfel încât, la final, să vă bucurați de o bucătărie armonioasă, confortabilă și, mai ales, bine organizată.

kitchen 2.jpg (72 KB)

Cum poziționați dulapurile de bucătărie în spațiul pe care îl aveți?

Începeți cu un plan al spațiului disponibil

Suntem siguri că ați auzit de multe ori că, atunci când se amenajează o locuință, se începe întotdeauna cu realizarea unui plan preliminar de amplasare a mobilierului.

Cu toate acestea, vom sublinia și noi, importanța unui plan preliminar fiind extrem de mare, mai ales când vine vorba de organizarea bucătăriei.

Așadar, luați un creion și un pix, suflecați-vă mânecile și începeți să desenați. Mai întâi, analizați forma camerei, deoarece aceasta determină în mare măsură modul în care veți poziționa dulapurile de bucătărie.

În continuare, măsurați spațiul liber de care dispuneți și, în cele din urmă, luați în considerare unde sunt amplasate prizele, conductele de apă și ferestrele.

kitchen with glass.jpg (31 KB)

Luați o decizie cu privire la amenajarea bucătăriei dvs.

Vă amintiți că forma încăperii este unul dintre cele mai importante criterii de care trebuie să țineți cont atunci când aranjați dulapurile de bucătărie, nu-i așa?

Noi reiterăm acest fapt, pentru că, dacă doriți să organizați spațiul din bucătărie în cel mai bun mod posibil, este o idee bună să alegeți dulapurile și mobilierul în funcție de mărimea și forma camerei.

De exemplu, dacă bucătăria dvs. este îngustă și lungă, puteți alege un aranjament în paralel al dulapurilor. În acest fel, nu numai că veți profita la maximum de spațiul de pe doi dintre pereți, dar veți putea poziționa mai multe dulapuri de bucătărie și veți avea la dispoziție mult spațiu de depozitare pentru aparatele de gătit, vesela, tacâmurile, paharele și farfuriile.

Iar dacă aveți mai mult spațiu, puteți pune și, fie o masă mare de luat masa, fie o "insulă" în centrul bucătăriei și le puteți transforma în punctul central al camerei.

Dacă bucătăria dvs. este de dimensiuni mai mici, atunci puteți opta pentru dulapuri de bucătărie în linie dreaptă (așa-numita bucătărie cu un singur rând sau liniară) sau să le amplasați pe unul dintre pereții lungi și pe unul dintre cei înguști (modelul de bucătărie în formă de L).

129488.jpg (93 KB)

Să amplasați dulapurile superioare, dulapurile inferioare și blatul de bucătărie doar de-a lungul unuia dintre pereți, este o variantă excelentă pentru bucătăriile mici sau pentru bucătăriile în plan deschis.  Singurul dezavantaj al acestei opțiuni este că nu puteți modela așa-numitul „Triunghi de lucru”, deoarece toate dulapurile se vor afla pe un singur perete. 

"Triunghiul de lucru" este denumirea pe care o poartă acel spațiu cuprins dintre aragaz, chiuvetă și frigider. Acesta ar trebui să fie cât mai mic posibil, astfel încât să nu faceți mișcări inutile atunci când gătiți.

Dulapurile de bucătărie amplasate în formă de L, așa cum am menționat deja, sunt, de asemenea, o soluție bună pentru bucătăriile mai mici, deoarece valorifică la maximum spațiul. În plus, felul în care este făcută amenajarea, permite formarea unui "triunghi de lucru" practic și convenabil și utilizează spațiul din colțuri care altfel ar rămâne gol și nefolosit.

În cazul în care spațiul nu este o problemă sau vă place să gătiți mult, atunci amplasarea dulapurilor pe trei laturi ale camerei este o soluție foarte bună.

Dulapurile de bucătărie în formă de U (bucătării în formă de U) nu numai că facilitează formarea unui triunghi de lucru funcțional, dar oferă și o cantitate imensă de spațiu de depozitare suplimentar.

129433.jpg (66 KB)

Stabiliți înălțimea și adâncimea corectă a dulapurilor

Există câteva reguli care trebuie respectate atunci când alegeți dimensiunile (înălțimea și adâncimea) dulapurilor de bucătărie.

Spunem acest lucru pentru că, dacă dimensiunile nu sunt potrivite, indiferent cât de elegantă este și cât de bine bucătăria, se poate dovedi a fi destul de incomodă, iar acest lucru va distruge, logic, bucuria noii achiziții.

Pentru a evita să ajungeți acolo, unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le faceți și pentru care trebuie să luați o decizie, va fi înălțimea rândului inferior de dulapuri. De regulă, înălțimea standard pentru dulapurile inferioare este de aproximativ 85 cm, iar acești centimetri includ partea superioară și picioarele.

Dacă sunteți de înălțime mai mică, sau dacă sunteți mai înalți, puteți reduce sau mări puțin înălțimea dulapurilor, astfel încât, atunci când stați la blat să puteți lucra confortabil.

În ceea ce privește adâncimea rândului inferior de dulapuri, este o idee bună ca acestea să fie puțin mai adânci, pentru a putea depozita aparatele mai voluminoase, tăvile mari, oalele, tigăile sau ustensilele de uz casnic pe care nu le folosești foarte des.

Rândul superior de dulapuri este mereu mai îngust în comparație cu rândul inferior, standardul fiind de obicei de cca. 30 - 35 cm.

Nu faceți greșeala de a opta pentru dulapuri superioare mai adânci, deoarece atunci când vă veți sta lângă blatul de bucătărie și veți începe să pregătiți mâncarea, cel mai probabil vă veți lovi des de ele. În plus, va fi greu să ajungeți la lucrurile pe care le-ați depozitat în partea îndepărtată a dulapurilor.

129879.jpg (91 KB)

Planificați cu atenție amplasarea dulapurilor

Dacă încăperea este cu un tavan mai înalt, luați în considerare posibilitatea de a pune un al doilea rând de dulapuri de bucătărie. Astfel, veți utiliza spațiul liber care de obicei rămâne nefolosit, nu va trebui să ștergeți praful de pe partea de sus a dulapurilor și, cel mai important, puteți aranja toate lucrurile pe care le folosiți foarte rar în bucătărie în al doilea rând de dulapuri.

Nu faceți greșeala de a așeza plita și cuptorul lângă chiuvetă sau frigider. Încercați să creați un "triunghi de lucru", iar dacă acest lucru nu este posibil deoarece ați optat pentru dulapuri de bucătărie pe un singur perete, poziționați chiuveta, frigiderul și plita la o distanță de cel puțin 50 - 60 cm unul de celălalt.

De asemenea, nu este o idee foarte bună să întrerupeți linia blatului de lucru cu frigiderul, deoarece nu numai că va fi incomod, dar veți întrerupe și linia și armonia camerei.

Cel mai bun loc pentru amplasarea frigiderului, dacă acesta nu este încorporat și nu ați optat pentru un mobilier de bucătărie personalizat sau pe comandă, este fie în colț, fie la capătul mobilierului de bucătărie.

white kitchen.jpg (45 KB)

Pentru a vă asigura că mirosurile nu se împrăștie în toată casa în timp ce gătiți, amplasați hota direct deasupra plitei de gătit, la 65-70 cm deasupra acesteia.

Dacă nu aveți o încăpere specială pentru mașina de spălat rufe și trebuie s-o puneți în bucătărie, va trebui să găsiți un loc pentru ea lângă chiuvetă, astfel încât să o puteți "conecta" la instalații. Același lucru este valabil și pentru mașina de spălat vase.

Dacă ați optat pentru dulapuri amplasate în paralel, astfel încât să puteți lucra confortabil în bucătărie și să treceți fără probleme lângă ceilalți membri ai familiei, distanța dintre cele două rânduri paralele de dulapuri trebuie să fie mai mare de 240 cm.

Dacă distanța este mai mică, sfatul nostru este să optați pentru o altă configurație de bucătărie.

kitchen 5.jpg (270 KB)

Lăsați suficient spațiu liber pe blat pentru a vă permite să pregătiți confortabil Mise en place pentru gătit. Ar fi o idee bună dacă zona de pregătire a produselor (Mise en place) se află în apropierea chiuvetei, deoarece nu veți face mișcări inutile atunci când trebuie să spălați produsele cu care veți pregăti un prânz sau o cină delicioasă.

Bineînțeles, dacă încăperea este foarte mică sau blatul nu este suficient, puteți folosi întotdeauna o masă mică pe perete sau o masă pliantă ca blat suplimentar sau puteți pune un blat extensibil pe care îl puteți pune deoparte când terminați.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile