LIVRARE și RIDICARE LA ETAJ GRATIS la comenzile plasate în perioada 10.04- 21.4. la tot | Cumpărați ACUM!

Cum folosiți oglinzile în designul interior?

Oglinzile nu sunt doar obiecte practice și funcționale la care să vă priviți rapid înainte de a ieși. De fapt, oglinzile frumoase plasate la locurile potrivite și în unghiul potrivit, pot transforma complet orice spațiu, oferindu-i un plus de stil, lumină și strălucire.

De aceea nu este de mirare că designerii au folosit oglinzi de diferite forme, stiluri și dimensiuni pentru a crea iluzii optice, pentru a scoate în evidență sau ascunde anumite obiecte, pentru a crea o stare de spirit și, bineînțeles, pentru a aduce mai multă lumină în designul interior.

Cum folosiți oglinzile în designul interior?

Dacă sunteți curioși să aflați cum puteți folosi oglinzile în casa dvs. ca un adevărat designer, vă sfătuim să rămâneți cu noi și să citiți mai departe.

Pentru că, în scurt timp, vă vom dezvălui câteva dintre cele mai populare și spectaculoase trucuri pe care designerii le folosesc pentru a aduce mai multă lumină, pentru a lărgi vizual spațiul, pentru a adăuga o notă de șic strălucitor în case.

mirror in hall.jpg (57 KB)

Iată șase moduri spectaculoase în care puteți folosi oglinzile în amenajarea interioară a casei dvs.

Ca o modalitate de a aduce mai multă lumina într-o cameră

Din păcate, nu toate camerele sunt atât de luminoase pe cât ne-am dori să fie. Cu siguranță că există cel puțin una sau mai multe camere din locuința dvs. care sunt întunecate și sumbre, deoarece nu ajunge suficientă lumină în ele.

Pentru a aduce mai multă lumina într-o cameră sau pe hol (care este de fel mai întunecat), se poate folosi un truc de design clasic foarte simplu, dar eficient.

Pur și simplu puneți o oglindă vizavi unei surse de lumină (o lampă pe noptieră, un candelabru sau un alt obiect care emană lumină). În momentul în care aprindeți luminile artificiale, acestea se vor reflecta în oglindă, iar camera va fi mult mai luminată.

Dacă în cameră există o fereastră prin care intră lumina naturală, dar nu este suficientă, o puteți pune în valoare prin amplasarea uneia sau mai multor oglinzi vizavi de fereastră.

wooden mirror.jpg (54 KB)

O modalitate de a crea un punct central perfect

Dacă vi se pare că o anumită cameră nu are personalitate și caracter, puteți folosi oglinzile pentru a crea punctul central perfect.

Pentru a face acest lucru, tot ce trebuie să faceți este să puneți câteva oglinzi de diferite dimensiuni și forme pe unul dintre pereții goi din cameră.

De asemenea, puteți obține un efect superb dacă combinați pe un perete oglinzi și tablouri (sau fotografii de familie, dacă nu aveți tablouri). Combinația dintre oglinzi și picturile reflectate în ele este în sine superbă și foarte elegantă, deosebit de atrăgătoare.

Sau puteți să îmbunătățiți aspectul unui obiect anume, făcându-l "interesant" și atrăgător pentru ochi prin plasarea unei oglinzi elegante lângă sau vizavi de acesta, obiectul respectul reflectându-se în această.

Ca o modalitate de lărgi vizual spațiul

Designerii au folosit dintotdeauna "magia" oglinzilor pentru a mări optic spațiul și pentru a transforma camerele micuțe, înguste și plictisitoare în camere spațioase și elegante pe care oricine și-ar dori să le aibă în locuință.

mirror in dinning room.jpg (77 KB)

În această ordine de idei, spre exemplu dacă bucătăria dvs. este îngustă și mică și vă cam deprimă de fiecare dată când te stați acolo, puteți schimba lucrurile fără prea mult efort.

Este suficient să așezați o oglindă pe unul dintre pereți și camera va "crește" instantaneu în dimensiune vizuală și dvs. vă veți simți mult mai bine.

Dacă doriți să obțineți un efect și mai mare, nu vă limitați la o singură o oglindă, ci „orchestrați” un întreg perete cu oglinzi și veți avea nu doar o cameră mult mai spațioasă și mai luminoasă, ci și o cameră care se remarcă prin personalitate și stil.

Sau, dacă nu doriți să folosiți oglinzi, puteți plasa în schimb plăci cu suprafață oglindă deasupra chiuvetei și a blatului de bucătărie și veți obține același efect.

Tot așa puteți maximiza spațiul într-un dormitor mic. Pentru această cameră, puteți folosi atât un perete cu oglinzi, cât și un dulap cu uși cu oglinzi.

De asemenea, puteți mări vizual spațiul în dormitorul mic dacă folosiți o oglindă mare, cu o ramă frumoasă, pe care o așezați vizavi de fereastră pentru a reflecta lumina.

Și dacă doriți ceva mai extravagant și mai excentric, pur și simplu alegeți tavanul cu oglinzi și dormitorul dvs. nu numai că va arăta vizual mai mare, ci și foarte elegant și eclectic.

mirror in bed room.jpg (39 KB)

Oglinzile sunt, de asemenea, foarte utile pentru a mări vizual spațiul în holurile înguste și mici. Dacă aveți un hol întunecat și îngust, o oglindă mare mobilă plasată la capătul holului va mări vizual dimensiunea acestuia.

Un alt truc util pe care mulți profesioniști în designul interior îl folosesc pentru a mări spațiul în camerele micuțe este plasarea unei oglinzi mari, pusă într-o ramă elegantă, sprijinită de unul dintre pereți.

Oglinzile mari pot reflecta lumina și nu numai că măresc spațiul vizual, ci și fac camera și mai luminoasă, aerisită și incredibil de elegantă și sofisticată.

Sfat util: Oglinda poate fi plasată în spatele unor piese de mobilier (design, fotolii sau chiar o masă) pentru a reduce strălucirea deranjantă și pentru a crea reflexii optice interesante.

Ca o modalitate de a crea iluzia de mai mult spațiu

Locuințele mai mici arată adesea aglomerate de mobilier, faptul acesta nu poate fi pus la îndoială. Dacă și locuința dvs. este la fel, știți foarte bine că nu puteți pur și simplu scoate mobila care vă încurcă, pentru că aveți nevoie de ea.

În acest caz, puteți folosi un truc de design grozav cu oglinzi pentru a face obiectele să "dispară" și să devină "invizibile" și pentru a face camera să pară mult mai spațioasă decât înainte.

Desigur, obiectele nu vor dispărea cu adevărat, dar vor fi mult mai puțin vizibile, iar camera va părea mult mai mare, mai goală și mai spațioasă decât este în realitate.

black mirror.jpg (38 KB)

Pentru a crea iluzia de mai mult aer și spațiu, puneți o oglindă mare de podea în spatele mobilierului pe care doriți să-l "ascundeți" pentru a reflecta lumina soarelui și a adăuga adâncimea camerei.

În acest fel, fotoliul, comoda, măsuța de cafea sau scaunul nu vor ieși în evidență și nu vor face camera mai mică, ci se vor "scufunda" în iluzia de adâncime pe care ați creat-o cu oglinda.

O modalitate de decorare și de a crea un plus de șic

Frumusețea decorării cu oglinzi este că le puteți găsi în diferite forme și dimensiuni, precum și cu rame simple sau ornamentate, rame care în sine atrag atenția.

Altfel spus, doar de dvs. depinde cum folosiți oglinzile pentru a vă decora casa.

Spre exemplu, puteți amplasa o oglindă mare și elegantă, într-o ramă de epocă, între două ferestre pentru a aduce mai multă lumină, spațiu și adâncime vizuală în cameră.

Sau puteți crea o "galerie" prin agățarea mai multor oglinzi de diferite forme pe un singur perete.

crazy mirrors.jpg (64 KB)

Un efect foarte frumos și inedit se obține, de asemenea, dacă plasați o oglindă mare și frumoasă deasupra canapelei, în care să se reflecte imagini sau fotografii de familie.

Ca o modalitate de a crea mai multă textură în cameră

Decoratorii folosesc adesea, și în mod absolut conștient, oglinzile pentru a crea o textură optică (vizuală) suplimentară a obiectelor, pentru a le spori impactul.

Și dvs. puteți folosi oglinzile pentru a crea mai multă textură (dacă doriți, desigur).

Puteți face acest lucru în mai multe moduri:

  • Așezați în cameră o oglindă cu o ramă frumoasă, elegantă, în relief.
  • Folosiți suprafața oglinzii pentru a reflecta un obiect texturat care se află în interiorul camerei.

În prima opțiune, oglinda în sine, și în special rama acesteia, este obiectul texturat și are rolul unui punct central în cameră. În cea de-a doua opțiune, oglinda reflectă un obiect care se află deja în cameră (o vază, o masă antică, un tablou, o lampă elegantă sau altele).

small decorative mirror.jpg (42 KB)

Știați că:

  • Atunci când oglinzile sunt folosite pentru decorare, ele trebuie să fie puse în rame pentru a atrage privirea. Dar dacă sunt folosite pentru a mări vizual un spațiu, este mai bine să nu fie înrămate.
  • Unul dintre stilurile de interior în care oglinzile sunt cel mai puțin folosite este cel scandinav.
  • În Evul Mediu, oamenii nu se uitau în oglinzi, ci în diverse obiecte metalice care reflectă imaginile. Oglinzile au început să fie folosite abia în secolul al XVI-lea, când artizanii au început să fabrice oglinzi cu mercur și potasiu.

Această tehnică a fost folosită până în 1835, când Justus von Liebig a simplificat tehnica prin acoperirea unei fețe a plăcii de sticlă cu argint.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile