LIVRARE și RIDICARE LA ETAJ GRATIS la comenzile plasate în perioada 10.04- 21.4. la tot | Cumpărați ACUM!

Cum proiectăm o cameră pentru doi copii?

Camerele pentru doi copii sunt o soluție excelentă pentru acei părinți cu copii mici care nu au la dispoziție destul spațiu pentru două camere separate. În ceea ce privește dezvoltarea copilului, camerele duble au unele avantaje proprii față de camerele separate.

Cum proiectăm o cameră pentru doi copii?

Spre exemplu, dacă unul dintre copii are dificultăți în a adormi noaptea când este singur, va fi bine pentru el să aibă un frate sau o soră în cameră cu care să stea puțin de vorbă. De asemenea, există studii care arată că copiii care împart o cameră se atașează mai mult unul de celălalt și învață să facă compromisuri.

Atunci când se proiectează o cameră de copii, este important să se ia în considerare diverși factori care sunt diferiți de cei pe care îi luăm în considerare de obicei atunci când amenajăm alte încăperi din casă. Iar atunci când vorbim despre o cameră pentru doi copii, atunci avem numeroase opțiuni în ceea ce privește alegerile de design în ceea ce privește mobilierul.

De exemplu, dacă aveți doi sau mai mulți copii și nu le puteți oferi ambilor camere separate, atunci singura opțiune este să le oferiți o singură cameră pe care s-o împartă. Mobilierul pentru camerele duble este disponibil într-o varietate de modele și combinații de culori, precum și în diferite soluții interioare.

Cu un design și un decor de mobilier potrivit, le putem garanta celor mici un interior confortabil și frumos.

Idei pentru amenajarea unei camere pentru doi copii

Separarea culorilor

two beds.png (436 KB)

Alegerea decorului este importantă atunci când vorbim despre o cameră comună. Cele două culori principale de interior pot fi prezente în mobilierul și seturile și decorațiunile din dormitor, dar și în vopsirea pereților.

O soluție interesantă pentru camerele pentru doi copii este de a vopsi jumătate din perete într-o culoare și cealaltă jumătate într-o altă culoare. Cu patul fiecărui copil, în mod corespunzător, în zona culorii sale preferate.

Nuanțele pastelate sunt o alegere potrivită pentru copiii mai mici, în timp ce griul și albul sunt potrivite pentru cei mai mari. Combinațiile de culori populare pentru camerele duble pentru fete și băieți sunt albastru cu roz, verde cu roșu, roz sau portocaliu, albastru cu alb.

Bineînțeles, puteți folosi o combinație de mai multe culori preferate ale fiecăruia dintre copii.

children room for boy and girl.png (398 KB)

În ceea ce privește marginea dintre culori pe pereții din camera copiilor, se poate aplica o formă diferită a liniei de separare - zigzag, diagonală, formă de undă etc.

light kidsroom.png (300 KB)

Desigur, puteți alege ca toată mobila și pereții să fie într-o culoare neutră, care să fie pe placul ambilor copii. De exemplu, puteți alege ca pereții să fie toți albi, iar paturile și lenjeria de pat a copiilor să fie în culorile lor preferate, ceea ce îi va scoate în evidență.

Interiorul ieșit din comun

children room for siblings.png (430 KB)

Camerele pentru frate și soră, cu două tipuri de interioare în contrast, sunt soluția ideală.

În acest caz, interiorul camerei poate include postere sau tapet cu personajele, eroii sau celebritățile preferate ale fiecărui copil. De asemenea, deasupra patului fiecărui copil poate fi atârnată o plăcuță cu numele copilului sau un semn care să reflecte caracterul și interesele acestuia.

O perdea pentru a împărți camera în două părți mobilate diferit - una pentru fată și cealaltă pentru băiat, este, de asemenea, o idee super pentru camerele pentru doi copii.

În locul unei perdele, se poate folosi un dulap sub formă de perete despărțitor, cu sertare pe ambele părți. Pe lângă faptul că astfel veți câștiga mai mult spațiu pentru accesoriile copiilor, va oferi și mai multă intimitate pentru fiecare dintre ei.

220820.jpg (112 KB)

În ceea ce privește covorul, acesta poate fi ales în una, două sau mai multe dintre culorile preferate ale copiilor, sau puteți opta pentru două covorașe mici separate, în două culori diferite, care să stea în fața fiecărui pat.

Mobilier

Atunci când se amenajează o cameră pentru doi copii, dimensiunea camerei joacă un rol important. O idee pentru amenajarea camerei de copii, de mici dimensiuni, sunt paturile cu tăblie comună și cu sertare încorporate pentru depozitare. În acest caz, tăblia comună are rolul unei linii principale de separare a camerei, oferind, de asemenea, spațiu personal pentru fiecare dintre copii.

Acest tip de mobilier economisește mult spațiu în cameră. În funcție de spațiul de care dispuneți, puteți amplasa rafturi pe fiecare dintre pereții aflați vizavi de paturi.

O altă opțiune de poziționare a paturilor pentru copii este ca fiecare să fie plasat pe părți opuse ale camerei. Altă variantă de amenajare este amplasarea unei bare de perdea în partea de sus a tavanului, deasupra fiecărui pat, astfel veți oferi mai multă intimitate fiecărui copil.

146070.jpg (114 KB)

O altă idee pentru amenajarea camerei copilului este amplasarea a două paturi înălțate și separate, cu sertare și birouri încorporate, ceea ce va permite fiecărui copil să aibă propria zonă separată de dormit și de studiu.

O idee practică de mobilă pentru camera mică pentru doi copii, cu spațiu de depozitare limitat, sunt dulapurile comune. Spre exemplu, în sertarele de pe o parte a dulapului pot fi așezate lucrurile unui copil, iar pe cealaltă parte pot fi așezate lucrurile celuilalt copil.

116192.jpg (89 KB)

Nu putem trece cu vederea paturile supraetajate, care rămân o alegere clasică atunci când vorbim de camere duble pentru copii. Paturile supraetajate pot elibera mult spațiu într-o cameră de copii, ceea ce le face o opțiune potrivită pentru camerele de dimensiuni mici.

Pe lângă faptul că oferă destul spațiu pentru intimitatea fiecăruia dintre copii, acest tip de paturi fac ca interiorul camerei să pară mai bine aranjat.

Care sunt cele mai importante lucruri pe care ar trebui să le ofere o cameră dublă?

Design

Una dintre dificultățile în amenajarea unei camere duble este reprezentată în principal de designul interiorului, care trebuie să fie realizat astfel încât să fie pe placul ambilor copii.

Planificând interiorul camerei pentru cei doi copii, este cu siguranță important să luați în considerare interesele fiecăruia și ar fi o idee excelentă să discutați cu ei despre cum își imaginează camera mult dorită. Se prea poate ca cei mici să vă dea idei bune.

Destul spațiu

Știm cât de important este spațiul personal atunci când vorbim despre o cameră comună, mai ales dacă copiii sunt în vârsta adolescenței. Atunci când vorbim despre camere duble pentru copii, este important să oferim destul spațiu individual pentru fiecare copil, unde să se simtă confortabil.

kids room yellow and grey.png (370 KB)

Confort

În cele mai multe cazuri, copilul dvs. va petrece o perioadă semnificativă de timp în camera sa. De aceea, merită să investiți în mobilier pentru camera copilului care să ofere un confort maxim.

În general, confortul într-o cameră de copii se obține prin existența unor zone confortabil separate pentru diferitele activități, cum ar fi dormitul, învățarea, joaca. Așadar, atunci când alegeți mobilierul pentru camera copilului, stabiliți exact unde va fi zona de învățat, zona de joacă în raport cu pătuțurile.

De importanță cheie în amenajarea camerei unui copil este asigurarea de suficientă lumină, absolut indispensabilă mai ales pentru zonele cheie de învățare și de joacă. Alegeți corpuri de iluminat cu lumină moale și slabă pentru zona noptierei și lumină albă mai puternică deasupra patului.

În final, cel mai important lucru este să obțineți o combinație armonioasă a diferitelor elemente din interior, fără ca acesta să pară dezordonat.

Depozitare funcțională

kidsroom as small house.png (286 KB)

De asemenea, este necesar să folosiți soluții rezonabile în ceea ce privește spațiul de depozitare, deoarece doi copii înseamnă și mai multe lucruri și obiecte personale.

De exemplu, dacă aveți de gând să amenajați o cameră dublă pentru un băiat și o fată, ar fi bine să realizați o anumită separare a mobilierului care să permită fiecărui copil să își depoziteze în mod convenabil lucrurile necesare.

Folosirea spațiului de sub paturi este o altă modalitate bună de a utiliza spațiul din camera copilului pentru a depozita mai multe lucruri.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile