15% reducere la tot mobilierul folosind codul EXPEDO15

Cum readucem, cu buget limitat, baia veche la viață?

Baia „plânge” după o reparație generală, dar nu aveți nici timpul, nici răbdarea, dar mai presus de toate mijloacele financiare cu care să duceți la bun sfârșit și cum trebuie o reparație de genul acesta și cum v-ar plăcea dvs.

Practic, pentru a reda un aspect mai modern, funcțional și fresh băii învechite și amortizate, nu este necesar să luați credite sau să goliți cardul de credit. Tot de ce aveți nevoie este - dorință, puțin din timpul dvs., o doză de creativitate și câteva idei ușoare de implementat.

Cum readucem, cu buget limitat, baia veche la viață?

Cum „împrospătăm” baia veche fără să intrăm la cheltuieli mari?

Actualizați culorile

Suntem absolut convinși că unul dintre lucrurile care vă deranjează cel mai mult și pe care doriți să le schimbați în baie, sunt culorile, dar totuși considerați că modificarea culorilor ține de schimbarea faianței cu faianță nouă. Ei bine, nu este tocmai cazul.

Pur și simplu puteți vopsi tavanul și pereții cu vopsea nouă, proaspătă - dacă bineînțeles pereții nu sunt complet îmbrăcați în faianță. În cazul de față, pentru baie, albul este alegerea oarecum firească dar dacă vă doriți să obțineți o schimbare și mai mare puteți să optați în loc de alb pentru crem, “șampanie” sau “icy blues”.

Un efect și mai bun se obține prin înlocuirea prosoapelor și accesoriilor de baie (săpuniere, port-perii, port-prosoape etc.)cu unele noi, în alte culori. Iar dacă în baie aveți perdea de duș sau un accesoriu asemănător, înlocuiți-le și pe acestea!  C'est ici!

Adăugați puțină verdeață

Să aduceți puțină „natură” în baie este o modalitate ieftină și perfectă să împrospătați și să schimbați aspectul băii . Puneți un ghiveci sau două cu plante potrivite pentru încăperile umede și acestea nu doar că vor introduce o textură suplimentară, individualitate și culoare în încăpere, ci vor avea grijă și de epurarea aerului.

Bineînțeles nu toate speciile de plante sunt potrivite pentru asemenea încăperi umede și în general întunecoase precum este baia, de aceea este bine să optați pentru plante precum aloe vera, Dracaena, nufăr, bambus sau orhidee.

Dați refresh mobilei

Dacă aveți posibilitate, puteți face o schimbare completă prin înlocuirea pieselor de mobilă vechi cu unele noi. Pe piață se oferă nu doar piese de mobilă bucăți unice, ci și seturi de baie cu calitate excepțională, la prețuri destul de bune.

În cazul în care bugetul dvs. este absolut limitat, puteți schimba doar chiuveta cu una mai modernă și funcțională, puteți readuce singuri la viață dulapurile și rafturile din baie. Veți avea nevoie doar de folie autoadezivă și puțin din timpul dvs. liber, și dulapurile vechi din baie vor străluci din nou, ca noi.

Schimbați bateriile și restul corpurilor din baie

Nici nu vă puteți închipui cum înlocuirea unui lucru, aparent atât de mic, precum sunt bateriile sau sistemul de duș poate readuce la viață baia veche. Dar este adevărat și veți simți și dvs. imediat după ce le-ați schimbat. Nici nu este necesar să achiziționați cele mai moderne și cele mai scumpe baterii sau accesorii de baie, pe care le puteți găsi acum.

Este destul să optați pentru  modele în stilul și spiritul băii și care aduc un plus de eleganță încăperii.

Câteodată, o schimbare rapidă și simplă a bateriilor vechi cu unele noi sau o pară nouă de duș și duze elegante din care apa curge ca o adevărată cascadă poate fi tot de ce are nevoie baia pentru a arăta mai modernă și mult mai funcțională.

Modernizați corpurile de iluminat

Modernizarea iluminării și a corpurilor de iluminat este, iată, o altă modalitate ușoară și nu foarte scumpă de a vă moderniza baia. Scăpați de becurile vechi cu lumină galbenă, înlocuiți-le cu becuri LED moderne și economice.

Aruncați la gunoi și corpurile de iluminat care țipă „demodat” și optați pentru instalarea unor soluții de iluminat care adaugă un accent sau se transformă în punctul de reper al încăperii.

bathroomwhite.jpg (90 KB)

Mai adăugați una sau mai multe oglinzi

Oglinda frumoasă, mare, poate schimba felul în care arată orice încăpere, iar în baie oglinda joacă un rol și mai important - mărește vizual spațiul încăperii. De aceea, nu ezitați să adăugați interiorului băii o oglindă nouă.

Puneți-o deasupra chiuvetei, iar dacă doriți să redați încăperii un aspect într-adevăr inedit optați pentru o oglindă cu ramă elegantă. Și chiar dacă baia nu este mică, nu veți greși să puneți nu una, ci mai multe oglinzi în diferite dimensiuni și forme.

Schimbați chitul rosturilor dintre plăcile de faianță

Să schimbați chitul rosturilor dintre plăcile de faianță, deseori învechit și deloc plăcut, nu înseamnă să schimbați complet faianța din baie, dar este o modalitate să schimbați aspectul băii fără să intrați la cheltuieli mari. Ceea ce trebuie să faceți, este mai întâi să îndepărtați chitul vechi cu ajutorul unui instrument potrivit, apoi să curățați bine și să chituiți rosturile din nou.

Și înainte să puneți întrebarea dacă vă descurcați și singuri, vă dăm noi răspunsul - absolut! Pentru îndepărtarea și înnoirea chitului pentru rosturi nu este necesar să căutați meșteri și să plătiți pentru serviciile lor. Este necesar doar să alegeți un chit potrivit, impermeabil, și să vă luați puțin din timp pentru a vă descurca cu sarcina.

Înlocuiți cada veche

Dacă vă permite bugetul, puteți lua în considerare și varianta să înlocuiți cada veche cu o cabină de duș modernă și funcțională. În schimb, dacă parcă nu vă lasă sufletul să vă despărțiți de cadă, încercați să aduceți ceva nou - schimbați bateria, optați pentru accesorii cu funcționalități mai moderne.

În cazul în care nu aveți cadă, ci duș și nu aveți destul buget sau loc pentru o cabină de duș, înlocuiți para dușului și puneți un paravan simplu, astfel veți crea un look absolut nou și modern în baie.

Aspect nou pentru faianța veche

Pentru înlocuirea faianței veți avea nevoie de buget generos, este clar. Dar acest lucru nu înseamnă că nu există nici o modalitate prin care să nu puteți face puțină schimbare. Spre fericire, în prezent se oferă destule materiale inovatoare cu ajutorul cărora puteți reda viața faianței învechite și deteriorate.

Puteți, spre exemplu lipi folie impermeabilă pe faianță, autocolante sau tapet special pentru baie. Variantele sunt multe și doar de dvs. depinde pentru care veți opta.

bathroom gold.jpg (111 KB)

Gândiți-vă și la decorațiune

Chiar dacă nu credeți, elementele decorative pot transforma aspectul băii și pot face ca încăperea învechită sau plictisitoare să devină un spațiu simplu, elegant, în pas cu cele mai noi și în vogă tendințe.

Puneți câteva borcane cu nisip, cochilii de melci și scoici, o lumânare sau două cu uleiuri esențiale - pentru un plus de exuberanță - sau un felinar frumos, și baia capătă altă dimensiune.

Dacă, în schimb, aveți mai mult loc, puteți pune un raft frumos suspendat pe care puneți o carte sau două - trei poze în rame. Lângă chiuvetă sau cadă puneți un coș împletit decorativ, o figurină atractivă din lemn, de ce nu și un gadget high-tech inovator care v-a plăcut foarte mult.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile