Cum să aibă grijă de mobilier tapițat?

Markéta Etrychová
11.1.2021

Mobilierul tapițat face parte din fiecare gospodărie. Fie că aveți acasă o canapea, fotoliu sau scaun, știți cât de greu este să păstrați tapițeria curată. Vă vom sfătui cum să aveți grijă de mobilier sau să îndepărtați petele existente.

Cum să aibă grijă de mobilier tapițat?

Baza este regularitatea

Indiferent dacă aveți mobilier acoperit cu țesătură sau piele ecologică, baza este îngrijirea regulată. Cel mai bine este să aspirați mobila tapițată o dată pe săptămână. Folosiți un accesoriu special pentru furtunul aspiratorului, care este destinat tapițeriei. Dacă aspiratorul vă permite să faceți acest lucru, alegeți puterea minimă. Nu vă recomandăm să folosiți o perie grosieră, o curățare puternică sau o bătaie. Aspirarea regulată elimină praful acumulat și impuritățile mici din mediul exterior.

128752_4.jpg (366 KB)

Nu  aspirați mobilierul din piele ecologică. Impregnarea este importantă pentru a proteja pielea de murdăria grea. Pentru impregnare, utilizați un produs special, care se aplică într-un strat subțire la intervale de două ori pe an. Folosiți o cârpă umedă sau un detergent special pentru a șterge praful în mod regulat. Scapă de praf în fiecare săptămână. Veți prelungi durata de viață a materialului și a culorilor.

121178_5.jpg (664 KB)

Fiecare pată are nevoie de ceva diferit

Îndepărtați ușor petele uscate și proaspete de pe canapea sau pat, fără a fi spălate semnificativ. Vă vom sfătui cum sa procedati cu diferite pete.

Vin

Vinul roșu se îndepărtează cu vin alb. Vinul alb îl diluează, apoi este mai ușor să îndepărtați pata. Puteți încerca și sare. Uscați pata de vin cu un prosop de hârtie, presărați sare comestibilă și lăsați-o să acționeze aproximativ o oră. Sarea absoarbe umezeala și curățarea finală cu apă și un burete va fi mult mai ușoară.

Sange

Îndepărtați sângele proaspăt cu o cârpă și apă rece. Pentru pasul următor, preparați o soluție amestecată din 100 ml de apă și o linguriță de suc de lămâie. Îndepărtați sângele, folosind o soluție și o cârpă, printr-o mișcare circulară. Substanța nu trebuie îmbibată, ar putea perturba structura sa.

Gumă

Îndepărtați guma cu gheață. Așezați o bucată de gheață pe guma de mestecat, se va întări într-o clipă și pur și simplu se va dezlipi.

Petele grase

Petele trebuie îndepărtată cât mai curând posibil, în special  cele grase. În acest caz, un detergent de spumă pentru mobilier tapițat vă va ajuta. Aplicați spuma pe pată și lăsați-o să acționeze, apoi ștergeți cu un burete cu apă călduță și uscați-o.

Păr de animale

Mai întâi îndepărtați părul de la animalul de companie mecanic. De mână, cu o perie moale sau o rolă pentru haine. În caz de murdărie grea, utilizați un detergent special pentru spumă.  

 

SFATURI DE LA NOI:

  • Folosiți doar o cantitate mică de apă.
  • Curățați zona printr-o mișcare circulară de la exterior la centru.
  • Nu expuneți mobilierul tapițat la lumina directă a soarelui.
  • Îndepărtați imediat petele.
  • Dă animalelor de companie o pătură. Tapițeria se poate murdări sau rupe.

pexels-photo-259756.jpeg (327 KB)

 

RECOMANDĂM: În dictionar veți găsi tipuri individuale de tapițerie cu simboluri de întreținere.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile