15% reducere la tot mobilierul folosind codul EXPEDO15

Cum să alegem o canapea pentru un apartament mic?

Căutați mobilă pentru noul dvs. apartament, însă suprafața de care dispuneți nu vă permite? Fiecare centimetru are o importanță pentru dvs.? Nu disperați! Orice apartament are farmecul său, chiar și unul mic, iar mobila aleasă vă va ajuta să scoateți în evidență acest farmec. Alegerea canapelei joacă un rol important, deoarece într-un apartament mic aceasta este centrul tuturor evenimentelor.

Cum să alegem o canapea pentru un apartament mic?

Știm că nu este deloc ușor să alegeți canapeaua potrivită pentru un astfel de apartament, cu dimensiuni reduse. Iar ofertele disponibile în mod actual pe piață nu vă ajută, ba chiar dimpotrivă, vă pun bețe în roate. Iată ce am organizat pentru dvs o listă cu elemente estențiale, ce vă vor ajuta să alegeți canapeaua perfectă.

1. Apartament mic = canapea mică

Toată lumea știe binecunoscuta frază „mai puțin înseamnă mai mult”. Iar în cazul unui apartament de dimensiuni mici, sau mai bine zis, al unui living de dimensiuni mici, asta ar trebuie să fie regula de bază.

Însă nu vă pierdeți speranța. Deși va fi probabil nevoie să renunțați la canapelele cu 5 locuri, în formă de U, datorită lipsei spațiului, categoric nu va trebui să renunțați la bun gust, la execuție și la stilul dvs. Este posibil să rămâneți plăcut surprinși de numărul și de varietatea de canapele mici și fotolii disponibile în mod actual pe piață.

1.jpg (248 KB)

2. Living și dormitor, doi în unu?

Apartamentul nu dispune de prea multe camere și ați ajuns în situația în care trebuie să soluționați problema dormitului în living? Nici o problemă! Și în acest caz există o soluție elegantă, și anume canapelele extensibile, care sunt efectiv create pentru apartamentele mici. Seara o extindeți cu ușurință, dimineața o strângeți, și gata.

Nici aici nu veți duce lipsă de stiluri din care să alegeți – printre cel mai popular este cel scandinav, continuând cu cel ultramodern minimalist și finalizând cu cel clasic atemporal. Printre cele mai importante elemente ale oricărei canapele, însă în special al celei extensibile, este spatarul acesteia și salteaua, datorită cărora vă veți putea bucura de un somn odihnitor pe timpul nopții și de completă relaxare pe timpul zilei.

2.jpg (255 KB)

3. Un colțar? Cu siguranță da

Un alt element important în alegerea canapelei este forma camerei în care aceasta va fi așezată. În timp ce camerele clasice, pătrate, vă oferă mai mult loc de a alege poziționarea canapelei, camerele înguste din apartamentele sunt perfecte pentru amplasarea canapelei pe colț.

Tipul acesta de amplasare folosește eficient suprafața living-ului, locul central al acestei camere, să arate natural, perfect. Dacă sunteți de părere că nu e tocmai ok să înghesuiți canapeaua într-un colț, atunci și aici avem vești bune pentru dvs. Tot ceea ce trebuie să faceți pentru a scoate canapeaua în evidență, oriunde s-ar afla în cameră, este să alegeți o tapițerie mai interesantă sau culori mai intense.

3.jpg (237 KB)

4. Puneți accentul pe detalii

Apartamentele mici oferă mult loc pentru creativitate și pentru transpunerea acestei creativități, folosind detaliile. Ce ar fi dacă în locul canapelei mari, robuste și a mobilei de living greoaie, masive ați înlocui totul cu elemente care să ofere camerei prospețime, un aer curat și mult, mult spațiu, atât de necesar într-un apartament mic? Un exemplu ar fi înlocuitea unei canapele robuste, cu cotiere mari cu o canapea mai micuță, cu perne pe post de cotiere.

Materialul din care acestea sunt fabricate poate fi piesa de rezistență al întregului ansamblu.

 

Deci, v-ați hotărât deja? Știți ce tip de canapea veți alege, ce stil, ce amplasare și ce culori? Lăsați-ne un mesaj dacă ideile noastre v-au fost de ajutor!

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile