Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Cum să alegi un scaun de birou?

Markéta Etrychová
21.11.2020

Ai o slujbă sedentară sau petreci mult timp stând la computer în timp ce înveți?! Alegerea corectă a scaunului este importantă. Vă aducem câteva sfaturi și sfaturi cu privire la ce să vă concentrați atunci când alegeți un nou scaun de birou.

Cum să alegi un scaun de birou?

Cât timp petreceți pe scaun pe zi?

Utilizare până la 4 ore pe zi

Dacă folosiți rar un scaun de birou sau mai puțin de patru ore pe zi, atunci aproape orice model de scaun de birou va fi suficient. Puteți alege cele cu un fix, ideal cu un mecanism simplu. Scaunele de birou ieftine oferă de obicei aceste caracteristici de bază.

Până la 8 ore pe zi

Munca sedentară și clasicele ore de lucru de opt ore necesită un scaun de birou de calitate. Scaunul, pentru șezut în jur de opt ore pe zi, trebuie să includă un suport lombar reglabil și cotiere reglabile. Vă recomandăm scaune cu mecanism oscilant, asincron sau sincron.

Mai mult de 8 ore pe zi

Trebuie să stați mai mult de 12 ore pe zi în timpul muncii?! Pentru a menține sănătatea și a elimina durerile de spate și lombare, vă recomandăm să alegeți scaune de birou de top. Ele îți vor oferi spate confortul și ușurarea perfectă. Forma ergonomică în sine este importantă, dar și funcția mecanismului. Alegeți-i pe cei cu mecanică asincronă sau sincronă și modelare ergonomică.

photo-1587571164387-df579abdc4f3.jpg (153 KB)

Funcțiile mecanismelor

Fix

Scaunele cu mecanism fix sunt potrivite doar pentru utilizare ocazională. Nu este posibil să reglați înclinația spătarului, adâncimea scaunului sau înălțimea cotierelor.

Legănat

Cel mai comun mecanism de balansare este foarte popular în multe birouri. Reglarea înălțimii scaunului este o chestiune firească. În plus, mecanismul permite o schimbare lină a unghiului de ședere, adică balansarea, cu o singură manetă. Puteți schimba unghiul de ședere prin contrabalansarea propriului corp.

Asincron

Mecanismul asincron permite reglarea unghiului scaunului și a spătarului independent unul de celălalt. Acest tip este echipat cu trei pârghii. Unul controlează înălțimea scaunului, în timp ce celălalt vă permite să reglați unghiul spătarului, iar al treilea înclinația scaunului. Scaunele de birou cu acest tip de mecanică sunt printre confortabile, cu proprietăți ergonomice foarte bune.

Sincron

Caracteristicile ergonomice excelente și confortul sunt garantate de cel mai bun scaun sau fotoliu de birou cu mecanism sincron. Două pârghii permit reglarea continuă a schimbării unghiului scaunului și spătarului. Se adaptează constant la formele și mișcările corpului. Include posibilitatea de a regla înălțimea scaunului și forța de presiune.

Roți

Pentru pardoseli moi

Rulele dure sunt concepute pentru pardoseli moi, în special covoare sau acoperiri de podea din PVC.

Pentru pardoseli dure

Rolele moi sunt proiectate în primul rând pentru pardoseli dure, cum ar fi gresie, lemn sau podele. Circumferința roților este acoperită cu cauciuc, care nu lasă urme inestetice pe podea.

Universal

Din ce în ce mai popular și folosit de producători, roți universale. Acest tip poate fi utilizat  pe covoare.

Capacitate de incarcare

Fiecare scaun și fotoliu are propria capacitate de încărcare. Alege una care să se potrivească greutății tale corporale. Capacitatea de încărcare a majorității scaunelor de birou variază de la 70 la 180 kg. Vă recomandăm să păstrați o rezervă, suprasolicitarea inutilă poate duce la distrugerea pistonului, a roților sau a pieselor din plastic. Alegerea corectă a capacității de încărcare va prelungi durata de viață a produsului.

Acoperi

Plasa

Unul dintre cele mai utilizate materiale de acoperire sunt plasele. Una dintre caracteristicile principale este respirabilitatea ridicată, pe care o veți aprecia în lunile mai calde. Pe de altă parte, întreținerea plasei este mai solicitantă, iar proprietățile izolante sunt mai mici.

1.jpg (78 KB)3.jpg (71 KB)217732.jpg (60 KB)4.jpg (65 KB)

Piele

Destul de des întâlnim piele naturală sau sintetică. Aceste scaune sunt foarte ușor de întreținut, arată luxos și se laudă cu o durată lungă de viață. Un posibil dezavantaj este respirabilitatea mai mică.

5.jpg (54 KB)6.jpg (168 KB)7.jpg (160 KB)8.jpg (129 KB)

Țesătură

Avantajul scaunelor tapițate este o bună proprietate izolatoare. Un dezavantaj minor este o întreținere mai redusă a materialului. Sunt potrivite în special pentru camere mai reci și pentru a sta până la 8 ore pe zi.

9.jpg (52 KB)10.jpg (48 KB)11.jpg (47 KB)12.jpg (60 KB)

Bazele unei ședințe adecvate

  • Postură verticală
  • Partea lombară a spatelui se sprijină pe spătar
  • Picioarele în unghi drept
  • Există 5 cm între capătul scaunului și orificiul genunchiului
  • Coatele sunt la înălțimea blatului mesei, în unghi drept
  • Distanța dintre monitor și ochi este de 50 - 70 cm
  • Ochii sunt la înălțimea marginii superioare a monitorului
  • Întinderea regulată este o condiție prealabilă

 

În testele scaunelor de birou, cele cu tetiere și coapse, material aerisit și moale, precum și scaune și cotiere reglabile și design elegant sunt plasate pe treptele din față. Toate la un preț accesibil.

 

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile