LIVRARE și RIDICARE LA ETAJ GRATIS la comenzile plasate în perioada 10.04- 21.4. la tot | Cumpărați ACUM!

Cum să amenajăm livingul cu chicinetă intr-un spațiu mic?

Vă mutați într-o casă nouă și vă faceți griji că trebuie să vă amenajați sufrageria mică cu chicinetă, astfel încât camera să fie confortabilă și elegantă, dar nu prea aglomerată cu mobilier.

Fiți liniștiți. În următoarele câteva minute vă vom oferi câteva sfaturi practice care sperăm că vă vor fi utile.

Cum să amenajăm livingul cu chicinetă intr-un spațiu mic?

12 sfaturi pentru amenajarea unui living de dimensiuni mici cu chicinetă

Mizați pe culori deschise pentru un impact vizual mai mare

Nu negăm că culorile închise conferă clasă și stil spațiilor, dar în acest caz este mai bine să pariați pe culorile deschise. Aceasta, desigur, nu înseamnă că trebuie să amenajați camera de zi numai în alb, nu.

Sfatul nostru este să combinați cu grijă două nuanțe deschise și luminoase pentru a oferi mai multă aerisire, spațiu și lejeritate livingului. Cu cât este mai multă lumină în încăpere, cu atât va arăta mai mare și mai spațioasă.

Găsiți locul chicinetei în spațiul dvs

De împărțirea corectă a spațiului depinde nu numai cum va arăta camera dvs. de zi, ci și dacă vă veți simți confortabil și comod în ea. Pentru a face față fără a fi nevoie să căutați serviciile unui designer, trebuie să vă folosiți toată imaginația.

Începeți prin a decide unde să amplasați chicineta. Desigur, va trebui să renunțați la achiziționarea unei bucătării mari pe două rânduri sau a unei „insule” uriașe, dar nu veți greși dacă pariați pe o chicinetă pe colț sau pe o mică bucătărie liniară cu o peninsulă.

Bucătăriile în formă de L sunt mici, practice și utilizează optim spațiul. Bucătăriile cu peninsulă vă oferă o altă suprafață suplimentară, pe care o puteți folosi atât pentru gătit, fie pentru un blat suplimentar, cât și ca loc de servit masa.

Distribuiți restul mobilierului în living

Dacă spațiu disponibil este foarte mic, o canapea imensă în formă de U nu este o opțiune foarte potrivită, deoarece va ocupa mult spațiu și camera va arăta aglomerată. Dar nu trebui să disperați.

În locul mobilierului tapițat voluminos, puteți opta pentru o canapea  liniară standard cu trei locuri, pe care o puteți așeza pe peretele mai lung. Pe peretele opus puteți crea o zonă de divertisment, iar în centrul camerei puteți pune o măsuță de cafea elegantă. Puteți completa interiorul cu o consolă elegantă, într-un stil care contrastează cu restul mobilierului.

Și puteți renunța la canapea și pariați pe două fotolii confortabile și moi și pe o canapea extensibilă dublă. Așezați spatele canapelei lângă blatul  suplimentar al chicinetei pentru a zonala spațiul. Adăugați o masă elegantă sau un scaun tapițat ca punct focal și veți avea locul perfect pentru întâlniri și conversații plăcute în fața televizorului.

Folosiți iluminatul în avantajul dumneavostră

Pentru a mări vizual spațiul, profitați la maximum atât de lumina naturală cât și de cea artificială. Dacă vă aflați printre norocoșii cu apartamente care au multă lumină naturală, nu puneți niciun obstacol în fața acesteia.

Iluminarea artificială trebuie plasată pe diferite niveluri din cameră, dar astfel încât să lumineze discret camera fără să vă irite sau să vă deranjeze în vreun fel.

pexels-photo-6527034.jpeg (182 KB)

Înlocuiți perdelele cu jaluzele

Acest truc este folosit de mulți designeri de interior atunci când trebuie să decoreze și să mobileze camere cu dimensiuni mici. Jaluzelele creează o senzație de înălțime mai mare a camerei, iar spațiul liber care rămâne pe ambele părți ale ferestrelor dă impresia unei camere mai mari și mai spațioase decât este în realitate.

Distrageți atenția cu un articol sau un obiect non-standard

Alegeți unul sau două obiecte care nu se potrivesc în tocmai cu stilul în care ați decis camera de zi.

Aceasta poate fi o lampă de masă neobișnuită, un candelabru în stil rustic, un fotoliu clasic din piele sau un tablou care va atrage atenția tuturor celor care intră în living. Astfel veți distrage atenția de la dimensiunea redusă a camerei.

Profitați la maximum de imperfecțiunile arhitecturale

Dacă camera este de dimensiuni non-standard, are nișe, tavane înclinate sau ferestre, folosiți-le cu îndrăzneală, fără să vă faceți griji.

Nișa, de exemplu, este locul perfect pe care să-l transformați într-un mic dulap încastrat sau depozit pentru bucătărie. Și puteți umple spațiul plasând un raft elegant pe care să aranjați cărți, discuri, fotografii de familie sau alte decorațiuni.

Sub tavanul înclinat puteți pune un fotoliu, o canapea mică sau o consolă și puteți crea o zonă mică de lucru sau un loc de relaxare.

Alegeți un covor mare

Acesta este un alt truc de design care face ca o cameră cu o suprafață mică să pară mult mai mare. Și acest truc funcționează! Trebuie doar să alegeți un covor mare în culori și modele îndrăznețe și acesta va deveni un punct focal în jurul căruia puteți aranja mobilierul mult mai bine.

Jucați-vă cu texturile si desenele

Da, am spus puțin mai sus că este bine să optați pentru culori deschise, dar asta nu înseamnă că nu puteți adăuga un pic mai multă culoare și veselie mobilierului, nu?

Nu veți face deloc greșeală dacă folosiți mai multe perne colorate pentru a le împrăștia pe canapea sau fotolii. Și puteți picta unul dintre pereți într-o culoare caldă sau îl puteți acoperi cu tapet colorat pentru a aduce mai multă dispoziție.

Jocul cu desene și texturi conferă spațiului un sentiment unificat și un farmec suplimentar. Deci, nu vă fie frică să experimentați.

Folosiți mobilier non-standard, dar funcțional

În locul unei biblioteci modulare standard, puteți asigura suficient spațiu de depozitare utilizând rafturi deschise și suspendate pentru a le pune pe pereți.

Veți introduce mult stil și individualitate și dacă în locul unei măsuțe de cafea așezați o consolă elegantă pe lateral sau în spatele canapelei sau folosiți o bancă tapițată în locul scaunelor și tabureților.

Nu renunțați la oglinzi

Acesta este probabil cel mai vechi truc de design, dar vă asigurăm că el continuă să funcționeze cu succes, mai ales atunci când vine vorba de dimensionarea spațiului din punct de vedere optic.

Pentru a face micul living să arate mai mare, nu veți greși dacă folosiți cel puțin câteva oglinzi pentru care să le așezați în diferite locuri din cameră. Și cel mai bine va fi dacă unul dintre pereți îl acoperiți complet cu oglinzi. Lumina se va reflecta în oglinzile de pe perete și camera va arăta de două ori mai mare.

pexels-photo-7019018.jpeg (264 KB)

Păstrați livingul ordonat

Nimic nu face ca un living mic cu chicinetă să arate mai frumos și mai mare decât modul în care îl întrețineți. Prin urmare, asigurați-vă că livingul dvs. este întotdeauna în stare perfectă, fără lucruri și haine împrăștiate peste tot.

Curățați, aranjați și creați confort în casă, fie cu vaze cu flori, fie cu lumânări parfumate, fie cu aroma de pâine sau cozonac proaspăt coapte.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile