15% reducere la tot mobilierul folosind codul EXPEDO15

Cum să amenajăm o bucătărie cu un buget redus

În bucătărie petrecem o mare parte a vieții noastre. Așadar, amenajării acestei încăperi trebuie să îi oferim grija cuvenită. Însă echiparea și mobilarea bucătăriei poate afecta semnificativ bugetul unei familii. Ce este de făcut în această situație? Nu disperați, nu trebuie să renunțați la visul dumneavoastră.

Puteți achiziționa o bucătărie frumoasă și practică destul de ieftin. Tot ce trebuie să faceți este să țineți minte câteva reguli simple. Citiți articolul nostru, despre cum să amenajăm o bucătărie cu un buget redus. Sau, altfel spus, cum putem avea “multă muzică cu bani puțini”.

Cum să amenajăm o bucătărie cu un buget redus

Măsoară de două ori și taie, spune o vorbă din bătrâni

În cazul în care bugetul dumneavoastră este limitat, acest proverb capătă o nouă importanță. Bucătăria planificată greșit sau amplasarea inadecvată a unor piese poate ridica semnificativ prețul. În ceea ce privește spațiul în care este amplasată bucătăria, vă recomandăm să luați în considerare posibilitățile pe care vi le aduce mărimea încăperii. În funcție de aceasta, alegeți forma ideală a bucătăriei.

Pentru o încăpere dreptunghiulară, cea mai potrivită ar fi ansamblul de bucătărie longitudinal. Pe de altă parte, spațiul cu proiecție orizontală pătrată este mai potrivit pentru mobila de bucătărie de colț, în forma literei L. O puteți completa cu o insulă de bucătărie sau bar. Insula asigură chiar unei bucătării ieftine eleganța și un aspect luxos.

129755.jpg (137 KB)

Ansamblurile sectoriale de bucătărie au prioritate

Oricine a locuit la bloc în copilărie sau locuișeste încă știe prea bine tipul de bucătărie vagon, lung și îngust, care seamănă mai mult cu un hol decât cu o bucătărie. Aici cu adevărat spațiul este limitat. Iată de ce în cazuri similare, utilizarea fiecărui centimetru este importantă. Achiziționarea unei mobile de bucătărie elegante într-un spațiu mic nu este o sarcină ușoară. Trebuie să acordați atenția cuvenită formei mobilei de bucătărie, înălțimii acesteia precum și așezării fiecărui dulap.

În aceste cazuri, vă recomandăm ansamblurile sectoriale pentru bucătărie. Avantajul indiscutabil al acestora este dispunerea dulapurilor în funcție de posibilitățile și preferințele dumneavoastră. Iar rezultatul este bucătăria mult visată, chiar și în ciuda spațiului limitat.

RO.png (82 KB)

Ansamblurile sectoriale de bucătărie sunt foarte avantajoase și din punct de vedere financiar. O mobilă de bucătărie practică în stil minimalist poate fi achiziționată la prețuri de nimic. Și nu trebuie să vă temeți că prețul mic ar fi în detrimentul calității. Ansamblurile sectoriale de bucătărie sunt fabricate din materiale rezistente, inclusiv feroneria dulapurilor și a sertarelor. Puteți alege și dintr-un număr nelimitat de decoruri moderne. Așadar, în cazul în care căutați mobila ideală pentru un apartament micuț de bloc, ansamblurile sectoriale sunt opțiunea ideală pentru dvs.

1.jpg (34 KB)

Materialul bucătăriei, parametrul esențial și decisiv al prețului

Alegerea materialului bucătăriei este importantă din diferite motive. Unul dintre acestea este prețul, care, în funcție de materialul ales, poate crește considerabil. De regulă, cele mai scumpe sunt bucătăriile din lemn masiv. Lemnul de esență tare uscat bine rezistă zeci de ani, însă nu este tocmai ieftin. Dacă aveți impresia că puteți alege calea de mijloc și opta pentru un lemn masiv, însă de esență moale, precum pinul sau molidul, vă sugerăm să analizați bine situația. Acest tip de lemn este cu mult mai moale și, din această cauză, este mult mai predispus la apariția zgârieturilor, dungilor și altor deteriorări mecanice.

O alternativă economă sunt mobilele de bucătărie ieftine, fabricate din plăci laminate, plăci aglomerate sau plăci MDF. De cele mai mutle ori, majoritatea dintre noi au impresia că aceste materiale sunt de proastă calitate și le privesc automat cu neîncredere. Nu este deloc așa. Datorită finisajului lor de suprafață, superior din punct de vedere al calității, acestea oferă aceeași calitate în comparație cu bucătăriile din lemn masiv cu mult mai scumpe. În plus, folia protectoare și lacul plăcilor MDF protejează bucătăria împotriva umidității și diferiților dăunători, ceea ce nu este întotdeauna cazul cu mobilierul de bucătărie din lemn masiv, care dacă nu este tratat corect se poate deteriora cu ușurință.

Unde putem economisi cel mai mult?

În sfârșit, mobila de bucătărie este aleasă însă cheluielile dvs. nu se termină aici, vă așteaptă și mai multe cheltuieli? Atunci suntem sigură că veți aprecia câteva sugestii despre cum și unde puteți face câteva economii în plus, atunci când amenajați bucătăria. Iată-le care sunt:

  • blatul de bucătărie – optați pentru materialele și dimensiunile standard, astfel aici puteți pierde o bună parte din buget.
  • chiuveta și bateria de chiuvetă – megeți pe principiul următor, cu cât este mai simplă și mai puțin atipică, cu atât va fi mai ieftină. Materialul ideal este oțelul inoxidabil care arată splendid, este econom și are durata de viață lungă.
  • mobilarea zonei de masă – o masă frumoasă cu scaune poate fi achiziționată și la un preț mic. Le puteți aranja apoi după dorința și gustul propriu. Iar portofelul dvs. vă va mulțumi. În cazul în care sunteți adepții designului scandinav și ai simplității, mizați pe masa de sufragerie Gulden și scaunele Blume. Acest stil clasic atemporal cu nuanță retro arată bine în orice bucătărie.

2.jpg (44 KB)

 

Aruncați o privire la oferta noastră de ansambluri de bucătărie și convingeți-vă singuri că o bucătărie elegantă și practică nu trebuie să coste mult.

 

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile