15% reducere la tot mobilierul folosind codul EXPEDO15

Cum să aranjați plantele acasă? Utilizați dulapurile și biblioteca

Plantele sunt utile pentru îndepărtarea substanțelor toxice din aer și unele chiar sunt recomandate pentru un somn mai bun. În același timp, conferă o senzație de prospețime și confort. Cu toate acestea, ar trebui să existe o aranjare sistematică a plantelor de apartament.

Cum să aranjați plantele acasă? Utilizați dulapurile și biblioteca

Amplasarea plantelor în funcție de condiții

            Dacă ne gândim la achiziția de plante de apartament, să analizăm mai întâi răspunsurile la următoarele întrebări:

  • În ce cameră este cea mai multă lumină naturală?
  • Cum sunt orientate ferestrele din cameră?
  • Unde sunt amplasate caloriferele?
  • Care este temperatura medie din camere?

 

           Nu este indicat să le așezăm doar acolo unde se potrivesc din punct de vedere decorativ. Este necesar să luăm în considerare, de asemenea, care este locul cel mai potrivit pentru o anumită plantă de apartament. Unele plante au nevoie de lumină puternică și indirectă, care se găsește la ferestrele orientate spre est. Ferestrele sudice și vestice sunt potrivite atâta timp cât razele soarelui nu bat direct în frunzele plantei.

Specii de plante de apartament - cățărătoare, mici, impozante

            Plantele cățărătoare sunt excelente pentru acoperirea imperfecțiunilor de pe tencuială sau crăpături. Sunt folosite, de asemenea, ca perdea verde, care conferă camerei o atmosferă aerisită și romantică. Acest tip de „camere” se înfășoară, se târăsc, au tentacule și ventuze. Între speciile tradiționale (clasice) includ ficusul târâtor (Ficus pumila), care necesită umbră parțială și nu va tolera lumina directă a soarelui.

            Foarte populară este și iedera cățărătoare (Hedera helix), sortiment variat care necesită lumină puternică și difuză. Aceste tipuri pot fi agățate pe suporturi sau în ghivece suspendate numite Macramé (vezi descrierea de mai jos).

annie-spratt-zPktb9QkcGY-unsplash.jpg (73 KB)

Aranjăm plantele mici într-un colțișor sau într-un singur loc din încăpere. Plantele cu ghiveci mic în culori asortate arată cel mai bine așezate pe rafturi sau în dulapuri mici sau biblioteci suspendate. De asemenea, sunt foarte utile scăunelele joase numite trepiede, scările decorative și ghivecele de flori cu suport, care sunt disponibile aproape peste tot și servesc drept accesoriu în orice spațiu gol.

pexels-daria-shevtsova-1029796.jpg (5 KB)                       pexels-cottonbro-4503736.jpg (10 KB) 

În bucătărie pot exista plante folosite la aromatizarea mâncărurilor: busuioc, coriandru, mentă, arpagic, roiniță, rozmarin, oregano, etc. Aceste ierburi utilizate mai des la gătit sunt așezate pe rafturi în bucătărie, pe pervazurile ferestrelor sau într-un suport pentru flori. Grădina de casă creată în bucătăria dvs. servește încântării vizuale și pentru gust.

Ce este Macrameul?

Cuvântul macramé provine din termenul arab migramah, care reprezintă un voal brodat sau un tiv decorativ. Încă de pe vremea marinarilor și a navigatorilor se fabricau din noduri similare, plase de dormit sau cârme. Acum acestea au devenit o tendință în designul interior sub formă de suporturi suspendate sau umerașe de perete cu diferite modele geometrice. Macrameul este utilizat, în principal, ca decorațiune pentru spațiile în stil scandinav.

pexels-ksenia-chernaya-3965563.jpg (30 KB)             

Camera de zi, utilizată în primul rând ca o cameră de socializare, este necesar să fie spațiul cel mai confortabil și cel mai bine decorat din apartament. Pentru a face casa confortabilă, trebuie doar să adăugați puțin verde, ceea ce conferă un sentiment de liniște și regenerare. . Dacă doriți să faceți economii și să nu cumpărați plante de apartament doar din magazine, creșterea propriilor plante, de exemplu din semințe de avocado, este foarte rapidă și aproape gratuită.

 Așezarea plantelor mari se face de obicei pe podea sau pe mobilierul mare ca plantă solitară, unde au nevoie de lumină, căldură, apă și substanțe nutritive.

pexels-rachel-claire-4857757.jpg (317 KB)

 

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile