Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Cum să aveți grijă de mobilierul de grădină din rattan?

Mobilierul de grădină din ratan este încă foarte popular. Și nu e de mirare. Atât rattanul natural, cât și cel artificial simbolizează durabilitatea și rezistența. Știți cum să îngrijiți mobilierul de grădină din rattan, astfel încât să dureze ca și cum ar fi nou? Iată câteva sfaturi simple despre cum să îngrijiți atât mobilierul din rattan artificial, cât și cel natural.

Cum să aveți grijă de mobilierul de grădină din rattan?

Rattan natural

Mobilierul din ratan a fost fabricat de secole. Deja în Egiptul antic se foloseau tehnici de producție cu rattan sau răchită naturală. Deși nu pare așa la prima vedere, rattanul natural este unul dintre cele mai rezistente materiale naturale. Puternic, dur și durabil, rattanul natural este de fapt o liană care crește în Asia de sud-est. Lemnul de rattan este ușor, dar puternic. După un tratament special, se obține rattanul cu care suntem familiarizați.

Seturi de grădină și balcon, coșuri sau abajururi și alte decorațiuni. Toate produsele menționate sunt, de asemenea, fabricate din rattan. Veți întâlni adesea seturi de masă din rattan sau coșuri de picnic.

225655.jpg (54 KB)

Îngrijirea rattanului natural

Mobilierul de exterior din rattan necesită o întreținere minimă. Periodic, este suficient să îndepărtați murdăria cu un aspirator sau cu un aspirator cu o perie specială. Ștergeți orice murdărie lipită cu o cârpă umedă și uscați. Rattanului nu-i plac cantitățile mari de apă.

Suprafața mobilierului din rattan este plictisitoare? Puteți aplica un lac transparent pentru a-i da strălucire în următorii ani. O dată pe an, înainte de începerea sezonului, ungeți articulațiile cu vaselină. Acest lucru va preveni scârțâitul care poate fi cauzat de uscarea rattanului. Nu lăsați mobilierul din rattan în apropierea radiatoarelor sau a surselor de căldură. Temperaturile ridicate vor cauza uscarea și fisurarea.

Rattan artificial

Produsele realizate din rattan artificial sunt foarte asemănătoare din punct de vedere vizual cu cele realizate din rattan natural. Lianele individuale sau fibrele de rattan artificial sunt fabricate din polietilenă. Prin împletirea lor, se creează mobilier din rattan artificial. Polietilena este abreviată PE și este un tip de termoplastic care este creat prin polimerizarea etenei.

Rattanul artificial este cel mai des întâlnit în mobilierul de grădină. În special canapelele sau fotoliile. Seturile de luat masa în aer liber sau micile mese de cafea nu fac excepție. Scaunele suspendate sunt, de asemenea, populare.

syntetic rattan.jpg (194 KB)

Îngrijirea rattanului artificial

Cel mai mare avantaj al rattanului artificial este faptul că nu necesită întreținere. Mobilierul de exterior realizat din rattan artificial nu necesită o îngrijire specială. Păstrați-l întotdeauna curat, ceea ce îi va prelungi durata de viață. Puteți să ștergeți cu o cârpă cu apă călduță sau să aspirați praful sau polenul. Rattanul artificial poate fi, de asemenea, spălat cu un furtun de exterior și un detergent ușor.

Este rezistent la schimbările de temperatură și la lumina soarelui. Culorile rattanului artificial sunt rezistente la raze UV și nu își pierd culoarea și nu se estompează în timpul expunerii prelungite la temperaturi ridicate. Veți aprecia, fără îndoială, greutatea și flexibilitatea sa redusă.

225902.jpg (82 KB)

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile