LIVRARE și RIDICARE LA ETAJ GRATIS la comenzile plasate în perioada 10.04- 21.4. la tot | Cumpărați ACUM!

Cum să aveți grijă de paturile și saltelele de hotel

Calitatea și somnul deplin al oaspeților dvs. depinde de alegerea patului și, mai ales, de salteaua corespunzătoare. Iată câteva sfaturi despre cum să îngrijiți paturile și saltelele de hotel, astfel încât acestea să-și păstreze proprietățile pentru o perioadă lungă de timp. Oferiți clienților dvs. un somn odihnitor și netulburat. Faceți-i să se simtă ca acasă.

Cum să aveți grijă de paturile și saltelele de hotel

Îngrijirea patului și a lenjeriei de pat

1. Îndepărtați praful și murdăria

Întreținerea regulată, îndepărtarea prafului, a murdăriei și a petelor din paturile de hotel va garanta o viață mai lungă, un aspect frumos și durabil. Scăpați de praf cu un aspirator de putere mică sau medie, folosind o perie moale, nu împingeți niciodată pentru a evita zgârierea suprafeței. Pentru paturile din lemn masiv, ștergeți pur și simplu praful cu o laveta moale și uscată sau ușor umezită.

Îndepărtați petele și murdăria imediat ce apar. În primul rând, aspirați orice umezeală cu o laveta uscată și moale, apoi îndepărtați cu grijă murdăria uscată cu un obiect contondent. Pentru paturile acoperite cu piele artificială și piele, puteți folosi, de asemenea, o laveta ușor umezită. Pentru paturile tapițate, curățați întotdeauna în direcția țesăturii.

Folosiți întotdeauna numai produse concepute pentru îngrijirea tipului de tapițerie.

2. Lenjerie de pat

Cum să îngrijiți în mod corespunzător lenjeria de pat de hotel, astfel încât să își păstreze aspectul și forma frumoasă de lungă durată și să fie încă parfumată și plăcută la atingere, este subiectul unui articol întreg pe blogul nostru. Îngrijirea corespunzătoare a lenjeriei de pat din hotel.

bed linen.png (1022 KB)

Îngrijirea saltelei

1.      Rotiti salteaua

În timpul somnului, corpul uman încarcă salteaua în mod neuniform. În unele locuri, salteaua se va lăsa mai repede, așa că este important să rotiți salteaua în toate direcțiile - de la dreapta la stânga, de la picioare la cap și invers. Întoarceți salteaua o dată la două săptămâni. Lăsați salteaua să se aerisească și să se usuce bine înainte de a o întoarce, deoarece veți expulza multă transpirație atunci când dormiți.

2.      Aspirati si curatati

Este important să ștergeți praful de pe saltea, așa că aspirați salteaua și patul de fiecare dată când schimbați lenjeria de pat. Dacă salteaua se murdărește, urmați instrucțiunile producătorului. Saltelele au aceleași etichete ca și cele de pe haine, așa că nu le îndepărtați niciodată. În general, saltelele tind să beneficieze de curățarea uscată.

În hoteluri, pensiuni și alte unități de cazare, este de asemenea recomandat să folosiți aspiratoare speciale uscate pentru a scăpa salteaua de orice murdărie nedorită. Acest lucru va lăsa salteaua frumos pufoasă și parfumată. După o curățare temeinică și profesională, chiar și o saltea veche de câțiva ani va arăta ca nouă.

mattress vacuuming.png (1.67 MB)

3. Ventilatie

Salteaua și lenjeria de pat beneficiază de o ventilație regulată și de aer proaspăt. Salteaua trebuie mai întâi să fie bine uscată și aerisită înainte de a schimba lenjeria de pat. Nu uitați nici de partea de jos, salteaua trebuie să respire dedesubt. Dacă nu există suficient spațiu sub pat, ridicați și glisați ușor salteaua pentru a permite aerului să circule liber sub saltea. Dacă este posibil, glisați sertarele de jos pentru a permite aerului să treacă pe sub saltea.

4. Alegeti o somiera adecvata

O somieră de saltea de înaltă calitate și suficient de flexibilă va prelungi durata de viață a saltelei și îi va păstra proprietățile pentru o perioadă lungă de timp. Elasticitatea saltelei afectează distribuția sarcinii saltelei. La rândul său, respirabilitatea saltelei are un efect semnificativ asupra ventilației saltelei și a evaporării umidității. O somieră completă nu permite saltelei să se ventileze din partea de jos.

5. Huse de saltea

În hoteluri si pensiuni, nu trebuie să lipsească de pe paturi o protecție pentru saltele. Husele de  saltea protejează salteaua de transpirație, praf, pete, lichide, bacterii și microorganisme, fără a afecta confortul și respirabilitatea patului. De asemenea, sunt recomandate persoanelor care suferă de alergii, deoarece reduc riscul apariției acarienilor. Husa poate, de asemenea, să netezească chiar și denivelările minore de pe saltea și să crească confortul oaspeților dvs.

Există două tipuri de huse de saltea:

  • husă de saltea – este pusă pe saltea, pentru o manevrare mai ușoară este indicat să alegeți una care să fie dotată cu fermoare în cel puțin două locuri.
  • Husa de protectie – se așează doar pe saltea și se fixează pe colțuri
    Spălați regulat husa de protecție la cel puțin 60 °C pentru a scăpa de toți alergenii.

mattress protector.png (1.15 MB)

6. Topper

De asemenea, puteți proteja salteaua cu un topper de calitate. Topper-ul este o saltea superioară de aproximativ 5 centimetri înălțime, pe care o așezați și o prindeti cu benzi elastice la salteaua principală.

Topper are mai multe funcții:

- protejează salteaua de murdărie și deteriorări mecanice

- sporește confortul și calitatea saltelei (îmbunătățește proprietățile saltelei existente)

- prelungește durata de viață a saltelei

- crește înălțimea patului

mattress protector.png (1.15 MB)

TIP: Aflați mai multe în articolul nostru „Topper-ul asigură confortul și protejează salteaua“.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile