LIVRARE și RIDICARE LA ETAJ GRATIS la comenzile plasate în perioada 10.04- 21.4. la tot | Cumpărați ACUM!

Cum să curățăm șezuturile scaunelor și pernele mobilierului de grădină

Tapițerii, șezuturi, perne. Și dvs. sunteți un fan înrăit? Nici nu este de mirare. Pentru asigurarea confortului în timpul șederii, aceste articole sunt absolut indispensabile. Și tocmai de aceea majoritatea dintre noi aleg, atât pentru interior, pentru living, cât și pentru terasa exterioară, mobilierul tapițat. Totuși, nu trebuie să uităm că tapițeria necesită o grijă temeinică și specifică. Doar așa își poate păstra aspectul inițial, forma, culoarea și calitatea materialului.

Cum să curățăm șezuturile scaunelor și pernele mobilierului de grădină

Dacă tapițeria este îngrijită bine, poate rezista chiar și ani întregi. Dar știți cum să curățați corect pernele scaunelor și ale mobilierului de grădină? Ce este impregnația pentru materialul textil? Sau de ce tratarea pernelor mobilierului de grădină înainte și după sezon este atât de importantă? Așezați-vă comod și citiți mai departe. Cu sfaturile noastre, nici o pată de pe vreo tapițerie nu vă va mai lua prin surprindere, niciodată!

Întreținerea periodică este cea mai bună prevenție

Oricare dintre noi și-ar dori acasă perne frumoase, strălucitoare, în permanență ca și noi. Ei bine, primul pas începe chiar de la achiziționarea mobilei, soluția este grija periodică. Chiar și cel mai modern material va avea nevoie să fie curățat, spălat sau aspirat cu regularitate. Tapițeria de grădină necesită mult mai multă grijă. Pe lângă întreținerea obișnuită, ea trebuie protejată împotriva intemperiilor la care este supusă pe parcursul anului. Umezirea umpluturii pernei ar putea cauza mucegăirea materialului iar dvs. vă puteți trezi peste noapte cu o problemă foarte dificilă, de care nu puteți scăpa cu una cu două.

Situația este puțin mai ușoară cu pernele scaunelor de bucătărie sau ale mobilierului pentru living. În aceste cazuri, nu mucegaiul este problema dvs cea mai mare, ci petele mult mai dese. Puteți opta pentru achiziționarea pernelor cu huse amovibile, care vă vor scăpa de o bătaie de cap. În acest caz, spălarea pernelor de scaune este mult mai comodă decât spălarea manuală a fiecărei pete. Husa murdară, pur și simplu, o dați jos și o spălați în mașina de spălat rufe la temperatura recomandată. Aceasta este de obicei în jur de 30 °C, temperatură ideală care evită decolorarea materialului și permite păstrarea formei acestuia.

133661i_1.jpg (280 KB)

Nu amânați înlăturarea petelor!

Există multe modalități de a curăța șezuturile / pernele scaunelor și mobilierului de grădină. Metodele pentru curățare și îngrijire depind bineînțeles de materialul din care este fabricată tapițeria. Un lucru este sigur, este absolut necesar să îndepărtați la timp petele apărute. Nu lăsați niciodată pata să se usuce pe tapițerie, s-ar putea să nu mai scăpați de ea de pe tapițerie. Acest lucru, în special în cazul scaunelor tapițate integral, s-ar putea să vă coste. Pentru aceste cazuri, un ajutor de încredere este agentul pentru înlăturarea petelor cu efect imediat. Vă recomandăm să aveți întotdeauna la îndemână aspiratorul, cu ajutorul căruia puteți scăpa ușor de praful și impuritățile depuse în fibrele materialului.

Petelor unsuroase le puteți veni de hac folosind magicul bicarbonat de sodiu. Este suficient să-l turnați pe locul concret în care perna scaunului este murdară și să lăsați să acționeze câteva minute. Apoi clătiți bine bicarbonatul cu apă călduță. Acesta este, de cele mai multe ori un truc ce vă poate ajuta să degresați rapid locul murdări, însă nu înlocuiește agenți de curățare speciali. În cazul în care ați optat pentru scaune cu huse, soluția este simplă, scoateți husa tratată cu bicarbonat și spălați-o repede.

Pernele pentru scaunele și mobilierul de grădină sunt deseori cusute din materiale textile de dralon sau teflon, care se întrețin mult mai ușor. Pentru curățarea acestor materiale puteți folosi și detergentul clasic pentru banchetele de mașină. Suprafața tapițeriei va fi proaspătă și, în plus, mai puțin predispusă la depunere de praf.

221006.jpg (133 KB)

Produsul minune denumit impregnație

Luptați neîncetat cu scaunele sau pernele pentru scaune murdare și spălăcite? Ați încercat să le impregnați? Impregnarea șezuturilor / pernelor scaunelor vă poate ușura mult munca de curățate. Tapițeria tratată în acest fel poate rezista la apă, umiditate și, bineînțeles, la murdărie și praf. Impregnarea va fi utilă și pentru cazurile în care nu știți cum exact să curățați pernele mobilierului de balcon sau grădină înainte și după sezon.

Toamna este bine ca, încă înainte de depozitare, să curățați pernele de mizeriile mari, eventual să le spălați în mașina de spălat rufe și se le aspirați bine. Impregnarea finală a tapițeriei pentru iarnă va proteja perfect pernele împotriva depunerilor de praf. Dacă doriți să vă ușurați munca curățând pernele din nou în sezonul de primăvară, înveliți tapițeria îngrijită în acest mod în saci de plastic și depozitați sacii într-un loc uscat. Astfel, primăvara este suficient să aspirați tapițeria și să o impregnați. Știți de ce? Impregnarea protejează materialul textil și împotriva polenului care, primăvara, este peste tot.

136619i.jpg (227 KB)

 

Ei, ce ziceți? Aveți deja o idee despre cum să curățați mai bine mobilierul și pernele tapițeriei? Așteptăm un răspuns de la dumneavoastră, suntem nerăbdători să aflăm dacă sfaturile noastre v-au fost de ajutor, de asemenea puteți să împărtășiți cu noi sfaturile și sugestiile dumneavoastră!

 

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile