LIVRARE și RIDICARE LA ETAJ GRATIS la comenzile plasate în perioada 10.04- 21.4. la tot | Cumpărați ACUM!

Cum să depozităm îmbrăcămintea de sezon?

Toamna bate la ușă și, împreună cu aceasta, și vremea rece. Iată că a sosit acea perioadă din an, în care ne vedem nevoiți să punem deoparte hainuțele ușoare de vară și să le scoatem pe cele călduroase. Aveți și dumneavoastră impresia că în această perioadă a anului casa se transformă într-un câmp de luptă, cu toate hainele, pentru toate anotimpurile, împrăștiate peste tot? Dacă poate sunteți o familie de 3-4 persoane, atunci depozitarea hainelor nu este o afacere deloc simplă. Suntem convinși că acest articol vă va ajuta să faceți un pic de ordine.

Cum să depozităm îmbrăcămintea de sezon?

Vom trece în revistă cele mai bune metode de a depozita îmbrăcămintea de vară precum și pe cea de sezon. Tot în acest articol veți găsi și sfaturi folositoare cu privire la cea mai eficientă modalitate de a eradica veșnica problemă cu moliile, precum și cum vă puteți proteja îmbrăcămintea împotriva acestora. Și, nu în ultimul rând și cu siguranță nu cel mai puțin important, veți găsi și sfaturi utilie, trucuri ce vă vor ajuta să mențineți ordinea și prospețimea în dulapurile casei dvs., pe tot parcursul anului.

Regula cea mai importantă – depozitați doar hainele curate și spălate!

Cu siguranță că această primă regulă pentru depozitarea îmbrăcămintei de sezon nu surprinde pe nimeni. Este doar ceva ce știm cu toții de la bunicii și părinții noștri, că înainte de a pune hainele în cutia pentru iarnă ele trebuie spălate bine. Cu toate acestea, reamintim importanța spălării hainelor purtate, ce vor fi depozitate. Este singura metodă prin care vă puteți asigura că îmbrăcămintea va rămâne proaspătă și frumos mirositoare până la următoarea purtare. În cazul nerespectării aceste reguli atât de simple și totuși atât de importante, riscați ca mirosul neplăcut de pe hainele depozitate să se extindă și în întregul dvs. dulap. Acesta va fi apoi foarte greu de înlăturat din șifonier sau comodă.

Dacă spațiul vă permite acest lucru, recomandăm uscarea în mod natural a hainelor, afară, la aer proaspăt. În acest mod asigurați atât uscarea completă, fără a exista riscul umidității hainelor, precum și un miros cu adevărat plăcut. După uscarea acestora, verificați încă o dată hainele și îndepărați eventualele scame folosind rola adezivă. Acest simplu pas final vă puteți asigura că până și ultimul fir de păr, fir din blana animalelor de companie sau scamă este îndepărtat de pe hainele dvs.

Pentru depozitarea îmbrăcămintei alegeți întotdeauna spații închise. Puteți astfel proteja materialele împotriva prafului și a alte impurități. Cuierele sau rafturile sunt indicate pentru hainele pe care le purtați zilnic, nicidecum pentru depozitarea de peste sezon.

140992i.jpg (115 KB)

Saci cu vid – o metodă ingenioasă de a economisi spațiu și a ține praful la distanță

Sacii cu vid reprezintă fără îndoială una dintre cele mai inteligente metode de a depozita îmbrăcămintea, în special dacă nu aveți prea mult spațiu sau spațiul de depozitare este insuficient. Aceștia pot cu ușurință face loc chiar și câtorva geci de iarnă sau paltoane, ceea ce vă ușurează munca, asigură că praful este ținut la distanță și economisesc spațiul în șifonier.

Cum funcționează, vă întrebați? Ei bine foarte simplu. Puneți îmbărcămintea spălată în sac, îl închideți și, cu ajutorul aspiratorului, îndepărtați aerul în exces din sac. Datorită faptului că stă în vid, îmbrăcămintea dvs. va rămâne la fel de proaspătă ca atunci când ați pus-o la păstrare. Nu trebuie să vă temeți de praf sau de fel de fel de dăunători, precum moliile.

Această metodă de stocare a hainelor ajută bineînțeles și la menținerea ordinii în dulap. După aspirarea aerului, sacii pot fi așezați în cutii de depozitare iar acestea pot fi stocate fie într-o debara, eliberând spațiul din dulap, fie chiar și în dulap, creând o ordine desăvârșită. În acest mod, depozitarea hainelor de sezon va ocupa un spațiu minim, nu va crea o senzație de aglomerare, ba chiar vă va economisi spațiu. În plus, veți avea totul organizat sistematic.

pexels-photo-4498143.jpeg (77 KB)

Moliile, veșnica noastră problemă – cum să le venim de hac?

Una dintre cele mai puțin îndrăgite insecte este molia. Poate că ne displace atât de mult pentru că se poate strecura printre hainele noastre și ne poate provoca pagube de nedescris. Lupta cu aceste insecte este mult mai dificilă decât vă imaginați. Este ca și cum ați lupta în Războiul de 100 de ani. Bineînțeles, noi am reușit să aflăm câteva trucuri ce vă ajută să țineți aceste insecte departe de îmbrăcămintea dvs.

Printre trucurile naturale și plăcut mirositoare, folosite în șifoniere și comode încă de pe vremea bunicilor noștri, se află micii săculeți umpluți cu lavandă uscată. Silicile naturale din parfumata lavandă îndepărtează cu succes moliile, menținând în același timp șifonierul plăcut mirositor și proaspăt. Pentru ca această măsură să fie într-adevăr eficientă, înlocuiți săculeții cu lavandă cel puțin o dată pe lună.

Puteți apela desigur și la diferitele preparate contra moliilor. Ele pot fi achiziționate pretutindeni în magazine cu produse metalo-chimice și supermarketuri. Puteți achiziționa și diferite capsule și pungi repulsive care, prin mirosul lor, resping moliile. Practice și eficiente sunt și benzile adezive pe care, pur și simplu, le introduceți în dulapul pentru haine. Moliile se lipesc pe această capcană și nu mai pot produce pagube.

141470i.jpg (87 KB)

 

Poate aveți și dvs. un truc anume, pe care îl folosiți cu drag de ani buni, de a depozita hainele de iarnă și cele sezoniere? Sau știți ceea ce vă poate scăpa pentru totdeauna de molii? Suntem numai ochi și urechi! Împărtășiți cu noi sugestiile dumneavoastră!

 

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile