15% reducere la tot mobilierul folosind codul EXPEDO15

Cum să eliminați mucegaiul care apare pe mobilierul de exterior?

Umiditatea ridicată, vântul și frigul în combinație cu lemnul reprezintă un mediu propice pentru apariția mucegaiului. Mobilierul de exterior este predispus procesului de mucegăire. Pentru a curăța mucegaiul care apare pe mobilierul de lemn, aveți nevoie de o perie, un burete de spălat vase și o găleată cu apă. Puteți adăuga în apă oțet, sare sau detergent de spălat vase. Curățați întregul mobilier cu amestecul rezultat și lăsați-l să se usuce la soare.

Cum să eliminați mucegaiul care apare pe mobilierul de exterior?

Cum să preveniți apariția mucegaiului pe mobilier?

Îngrijirea adecvată este importantă pentru menținerea unei durate de viață cât mai lungi a mobilierului de exterior. În mod ideal, evitați expunerea la umiditate, apă, dar și la frig și umbră. Lumina directă a soarelui, care usucă lemnul și îi modifică structura, nu este, nici ea, indicată. Ploaia pătrunde până în interiorul structurii lemnului și creează un mediu propice de reproducere pentru bacterii și ciuperci. Ulterior, lemnul putrezește și se dezintegrează.

Modalitatea de îndepărtare a mucegaiului în 4 pași:

  • Îndepărtați mucegaiul cu o perie sau un burete aspru.
  • Șlefuiți cu șmirghel.
  • Curățați suprafața cu o soluție specială sau cu una pe bază de oțet.
  • Lăcuiți sau vopsiți cu un strat superior care închide porii și împiedică pătrunderea apei.

Pregătiți soluția pe bază de oțet folosind apă călduță și oțet într-un raport de 3:1. Oțetul poate fi înlocuit cu sare de bucătărie sau detergent de spălat vase.

Pe piață există produse chimice și dezinfectante pe bază de clor, alcool sau acizi slabi. În majoritatea cazurilor, produsul se aplică numai pe zona afectată. Pentru aceste produse, urmați întotdeauna instrucțiunile recomandate de producător.

Cum să aveți grijă de mobilierul de grădină?

Curățați mobilierul de grădină folosit în mod regulat cu un burete sau cu o cârpă înmuiată în apă și un detergent blând care înlătură grăsimea sau resturile de cremă cu protecție solară. Puteți îndepărta cu ușurință depunerile uscate sau noroiul cu o perie cu peri moi.

Înainte de începerea sezonului, tratați mobilierul cu ulei protector, repetați aceeași operațiune și după sfârșitul sezonului, dar și în timpul acestuia. Ideal ar fi de 2-3 ori pe an. Înainte de a aplica produsul pe bază de ulei, mobilierul trebuie să fie perfect uscat.

Vă recomandăm să protejați de vremea umedă și rece mobilierul din lemn pentru exterior, dar și mobilierul din paleți, cel mai bine cu o husă sau prin păstrarea acestuia într-un spațiu de depozitare. Pentru iarnă, depozitați-l într-un loc uscat, inclusiv pernele căptușite.

pexels-photo-59321.jpeg (234 KB)

Cum se curăță mobilierul din plastic?

Îndepărtați murdăria uscată de pe scaunele și mesele de plastic cu un jet de apă folosind o cârpă sau un burete. Dacă murdăria persistă, vă poate ajuta o soluție  de bicarbonat de sodiu amestecat cu suc de lămâie. Aplicați soluția obținută pe pată cu o mișcare circulară și lăsați-o să acționeze timp de 20 de minute, apoi clătiți cu apă curată.

Murdăria persistentă poate fi prevenită prin curățarea regulată a produselor din plastic. Tratați orice părți textile cu o soluție specială pentru căptușeală.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile