Seturi de canapele și paturi boxspring - nu numai că vi le vom aduce, ci le vom și asambla și vom prelua și mobila veche

Cum să faceti o casă parfumată cu uleiuri esențiale?

Alexandra Doskočilová
17.8.2023

Mirosul este unul dintre primele lucruri care ne întâmpină atunci când venim acasă, creează o atmosferă confortabilă și primitoare și face ca o casă să fie un cămin. Uleiurile esențiale, extrase din plante aromatice, oferă o modalitate naturală de a obține o casă parfumată. În acest articol, vom prezenta câteva sfaturi despre unde să le folosim și cum să vă faceți propriul odorizant de aer.

Cum să faceti o casă parfumată cu uleiuri esențiale?

Alegerea uleiurilor esențiale potrivite

Fiecare ulei are un parfum și un efect terapeutic diferit. Lavanda, mușețelul și bargamotul au un efect calmant și sunt ideale pentru dormitor. Uleiurile energizante, cum ar fi cele de citrice (lămâie, portocală, grapefruit) și mentă, sunt potrivite pentru spațiile în care doriți să vă creșteți productivitatea, cum ar fi birourile de acasă. Pentru zonele comune, cum ar fi camera de zi sau dormitorul alegeți parfumuri calde și primitoare, cum ar fi lemnul de cedru, vanilia sau scorțișoara. Puteți, de asemenea, să experimentați și să amestecați uleiuri între ele pentru a crea un parfum original doar pentru dumneavoastră.

Ce parfum să alegeți în cameră?

  1. Dormitor

Alegeți parfumuri liniștitoare, cum ar fi lavanda, mușețelul sau lemnul de cedru, pentru a promova relaxarea și a îmbunătăți calitatea somnului.

  1. Camera de zi

Aromele calde, cum ar fi vanilie, scorțișoară sau bergamotă, sunt potrivite pentru camera de zi.

  1. Bucatarii

Aromele proaspete și răcoritoare, cum ar fi lămâia, rozmarinul sau menta, pot ajuta la neutralizarea mirosurilor de gătit și la menținerea unui sentiment de prospețime în cameră.

  1. Birou 

Parfumurile precum menta, eucaliptul sau uleiurile de citrice cresc concentrarea și productivitatea.

  1. Baie

Păstrați-vă băile cu un miros proaspăt cu parfumuri antibacteriene precum arborele de ceai, eucaliptul sau grapefruit.

diffuser.png (1.29 MB)

Ce metode putem folosi?

Difuzoare

Difuzoarele sunt un instrument versatil și eficient pentru dispersarea parfumului în întreaga încăpere. Există diferite tipuri, cum ar fi difuzoarele cu ultrasunete, cu băț sau cu aromă.

Bile de bumbac sau batiste

O metodă foarte simplă și accesibilă. Aplicați câteva picături de ulei esențial pe o minge de bumbac, o batistă sau un tampon de bumbac și puneți-le în spatele perdelelor, pe rafturi sau în gurile de aerisire.

Propriu odorizant de aer - cum să o faci?

Puteți, de asemenea, să faceți un odorizant de aer acasă, este o modalitate foarte ușoară și rapidă de a parfuma întreaga casă.

Începeți prin a amesteca apă distilată cu puțin alcool, acest lucru ajută la dispersarea uniformă a parfumului. Adăugați câteva picături din uleiul esențial preferat în acest amestec și ajustați cantitatea în funcție de cât de puternic preferați parfumul. Agitați bine amestecul și turnați-l într-o sticlă cu pulverizator și gata, aveti propriul odorizant de aer.

home air freshener.png (985 KB)

Deși uleiurile esențiale oferă multe beneficii, ele sunt puternice și trebuie folosite cu prudență. Întotdeauna diluați uleiurile înainte de a le aplica, păstrați-le departe de copiii sau animalele de companie și urmați instrucțiunile producătorului pentru difuzoare. 

 

Atunci când alegeți parfumurile, nu uitați să țineți cont de nevoile specifice ale fiecărei încăperi și să acordați întotdeauna prioritate siguranței atunci când utilizați uleiuri esențiale. Cu puțină creativitate și experiment, vă puteți transforma casa într-o oază de calm și de mirosuri minunate.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile