Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Cum să montați riflajele decorative de perete?

O soluție populară pentru pereții goi din interior sunt riglajele decorative. Cu lamele, tapițate sau din piele. Riflajele decorative de perete sunt disponibile în multe culori, dimensiuni și materiale. Riflajele și-au găsit aplicabilitate în holuri, camere de zi și dormitoare. De asemenea, acestea decorează birouri, holuri și magazine elegante.

Cum să montați riflajele decorative de perete?

Ce sunt riflajele decorative?

Riflajele de perete pot fi împărțite în 2 categorii - așa-numitele riflaje cu lamele și riflaje tapițate.

Riflaje decorative de perete cu lamele

Acesta este numele dat riflajelor care formează lamelele. Acestea pot fi realizate din lemn masiv, laminat sau alte materiale, cum ar fi LTD sau HDF. Acestea îndeplinesc în principal o funcție decorativă, dar și o funcție acustică. Acestea pot absorbi undele sonore și pot preveni zgomotul excesiv în cameră. Cel mai adesea sunt vândute sub formă de bucăți de aproximativ 30 cm lățime și 270 cm înălțime.

233999.jpg (151 KB)

Riflaje decorative SPRINTY 2 pe suport alb

Riflaje decorative tapitate

Riflajele tapițate sunt cel mai adesea acoperite cu o țesătură moale sau piele ecologică. Puteți obține diferite forme, de la pătrate, la dreptunghiuri și până la mai multe unghiuri. Panourile tapițate creează un efect 3D. Panourile realizate din lemn sau MDF sunt cel mai adesea umplute cu spumă și acoperite cu tapițerie. Acestea au o funcție decorativă, dar și de izolare fonică a camerei.

235274.jpg (129 KB)

Riflaje decorative RUN 7 în formă dreptunghiulară 70 x 40 cm în verde închis

Monatarea riflajelor cu lamele

  • Pe perete cu ajutorul unui adeziv de înaltă rezistență

Riflajele pot fi asamblate în mai multe moduri. Unul dintre ele este montat direct pe perete. Cu toate acestea, trebuie să fie curat și plat. Părțile individuale ale panourilor cu lamele sunt cel mai bine fixate pe perete cu un adeziv de înaltă rezistență, care este un substitut excelent pentru cuie și șuruburi.

detail.jpg (99 KB)

Detaliu al panoului cu lamele de perete SPRINTY în decor de stejar pe o bază neagră.

  • Pe perete cu șuruburi

O altă opțiune este montarea pe perete cu șuruburi. Șuruburile suficient de lungi, cu cap mic, pot fi găurite direct în panouri sau între panourile individuale în placa de suport. În acest caz, asigurați-vă că aveți suficiente șuruburi. În mod ideal, găuriți în partea de sus, în mijloc și în partea de jos în mai multe locuri.

  • Pe șarpanta de nivelare folosind lipici sau șuruburi

Ultima variantă este montarea pe barele de nivelare. În cazul în care peretele este strâmb, puteți monta șipci de nivelare pe el. Apoi, găuriți sau lipiți panourile de lamele de perete pe aceste lamele. Montați barele pe perete. În mod optim, lamelele ar trebui să fie la o distanță de aproximativ 50 cm între ele, ceea ce va crea o grilă potrivită pentru montare. Lamele se potrivesc perfect, astfel încât asamblarea este foarte ușoară.

Montarea riflajelor tapițate de perete

Pentru panourile de perete tapițate, puteți alege din 2 opțiuni de montare. În primul caz, panourile tapițate sunt atașate la perete fără posibilitatea de a fi îndepărtate. În cea de-a doua opțiune, panourile pot fi îndepărtate de pe perete.

235279.jpg (41 KB)

O bucată de riflaj tapițat RUN 4, dimensiune 42 x 42 cm în roz

  • Pe perete cu ajutorul unui adeziv de înaltă rezistență

Panourile de tapițerie de perete pot fi fixate direct pe perete cu ajutorul unui adeziv de înaltă rezistență. Aplicați o cantitate suficientă de adeziv pe fiecare panou în parte, având grijă să nu lăsați adezivul să ajungă pe partea tapițată. Se vor produce deteriorări ireversibile ale țesăturii.

  • Pe perete cu Velcro

Panourile decorative pot fi fixate pe perete cu Velcro. O parte a velcro-ului este lipită de perete, iar cealaltă parte de panou. Acest lucru vă permite să scoateți și să curățați părțile tapițate. Acesta este un mod practic de montare.

 

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile