LIVRARE și RIDICARE LA ETAJ GRATIS la comenzile plasate în perioada 10.04- 21.4. la tot | Cumpărați ACUM!

Cum să ne curățăm salteaua acasă?

În timp, praful se acumulează în saltea, acarienii se așează în interiorul ei, apar pete de diferite fluide corporale. Trece mai mult timp și devine galbenă, dezvoltă mucegai și începe să miroasă neplăcut.

Cum să ne curățăm salteaua acasă?

Pentru a evita acest scenariu neplăcut, produsele pentru somn trebuie curățate și dezinfectate în mod regulat. Și vestea bună este că pentru întreținerea și igiena lor nu avem nevoie de detergenți speciali sau aparate complexe. Aproape tot ce avem nevoie se găsește în dulapurile de acasă.

Cum să avem grijă de curățenia saltelei acasă ?

Curățarea cu aspiratorul

Un aspirator vechi bun este cel mai bun ajutor în curățarea tuturor agenților care trec prin cearșafuri și pătrund în stratul superior al saltelei.

Pentru a curăța bine, scoateți lenjeria de pat de pe salteaua de dormit și puneți-o în mașina de spălat la spălare. Porniți apoi aspiratorul și folosiți-l pentru a curăța salteaua.

Lucrați cu precizie și acordați o atenție deosebită marginilor și spațiului dintre cusături, deoarece aici se acumulează cea mai mare parte a prafului, părului și a murdăriei.

RO.png (82 KB)

Împrospătați și îndepărtați mirosurile cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu obișnuit este un excelent dezinfectant și odorizant care nu numai că este foarte eficient în curățare, dar ajută și la îndepărtarea acarienilor, a bacteriilor alergene și a mirosurilor. Nu conține substanțe chimice care ar putea fi alergenice, nu contaminează și puteți cumpăra  pachetul cu câțiva bănuți de la orice magazin alimentar.

Pentru a împrospăta și a îndepărta mirosurile, presărați salteaua cu un strat gros de bicarbonat de sodiu, frecați ușor cu mâna și lăsați-l să acționeze 24 de ore. Apoi utilizați din nou aspiratorul pentru a îndepărta bicarbonatul și curățați bine salteaua.

Dacă doriți să aromatizați salteaua, adăugați la 250 de grame de bicarbonat de sodiu una - două picături de ulei de lavandă sau 4 - 5 picături de ulei de arbore de ceai.

22.jpg (116 KB)

Eliminarea petelor cu detergenți de casă

Pete de sânge

Pentru a elimina petele de sânge, utilizați o soluție de peroxid de hidrogen (3%). Puneți apa oxigenată într-o sticlă cu pulverizator și pulverizați zona pătată. Lăsați să acționeze puțin și ștergeți cu o cârpă albă și uscată din microfibră.

Dacă pata este proaspătă, o puteți scoate cu apă și sare. Într-un pahar cu apă adăugați sare (este suficientă o lingură) și amestecați bine.

Înmuiați un prosop în amestec și apoi stoarceți-l foarte bine.După aceea ștergeți pata de sânge. Nu frecați prea tare, ci ușor și cu grijă pentru a nu extinde zona. Uscați bine cu o cârpă uscată și curată.

Dacă este veche și persistentă și aceste metode nu funcționează, puteți încerca o abordare puțin mai agresivă, amestecând amidon de porumb, 3% peroxid de hidrogen și sare. Pentru a pregăti amestecul, într-un vas amestecați 2 linguri de amidon, una de sare și trei de peroxid (apă oxigenată).

Aplicați bine amestecul pe pată și lăsați-l să se usuce. Apoi scoateți amestecul de pe saltea cu o lingură.

 

Pete de urină

Acestea sunt unele dintre cele mai dificil de îndepărtat și eliminat pete, deoarece pe lângă faptul că stratul de la suprafață al saltelei devine galben de la urină, mirosul său puternic pătrunde adânc în interior.

Dacă pata este proaspătă, este important să acționați rapid pentru a împiedica lichidul să pătrundă în saltea. Faceți o soluție de apă și câteva picături de detergent pentru vase din care folosiți.

Umeziți o cârpă uscată cu soluția respectivă și tratați rapid pata pentru a dezinfecta zona. Pe urmă folosiți o soluție din oțet și suc de lămâie pentru a elimina mirosul de urină.

Dacă pata este veche, încercați un amestec din 3 linguri de bicarbonat de sodiu, 8 uncii de apă oxigenată și puțin detergent de spălat vase sau săpun. Umeziți ușor o cârpă și curățați pata fără a apăsa. Imediat după aceea, absorbiți umezeala cu un prosop uscat.

Dacă urina a reușit deja să pateze o zonă a saltelei, folosiți acid boric pentru a îndepărta pata. Tratați bine pata, apoi lăsați acidul boric să se usuce. La sfârșit scoateți-l cu o cârpă uscată. Dacă pata nu a dispărut de prima dată, încercați din nou.

 

Pete de mâncare și băuturi

Dacă aveți obiceiul mâncați în pat, atunci cu siguranță cel puțin o dată - de două ori ați vărsat băutură pe saltea. Pentru a șterge astfel de pete, amestecați într-un vas 2 linguri de detergent de rufe praf (nu trebuie aibă cristale albastre în el) și o lingură de apă.

Amestecați până devine spumă uscată, apoi aplicați pe pată. Așteptați 10 minute și eliminați-o cu o lingură. La sfârșit ștergeți zona cu o cârpă umedă și lăsați-o să se usuce.

O altă modalitate de a elimina petele de alimente și băuturi este cu o soluție din ⅓ un pahar de suc de lămâie și jumătate de pahar de oțet. Turnați soluția într-un flacon cu pulverizator și pulverizați bine pata. Apoi uscați cu o cârpă curată din microfibră și lăsați salteaua să se usuce.

33.jpg (137 KB)

Cum să menținem salteaua curată și în stare bună – sfaturi utile

Folosiți protecție

Aceste accesorii sunt una dintre cele mai bune modalități de a menține salteaua curată pentru o perioadă mai lungă de timp și de a-i prelungi durata de viață. Optați pentru protecții lavabile pe care le puteți îndepărta și spăla cu ușurință în mașina de spălat atunci când observați pete pe ele sau simțiți miros de transpirație sau de alte fluide corporale.

Curățați-o regulat

Pentru a vă asigura că salteaua dvs. este absolut curată, curățați-o foarte atent și profund cel puțin o dată pe lună cu un aspirator. Și pentru a evita mirosurile neplăcute, reîmprospătați-o cel puțin o dată la câteva luni stropindu-o cu bicarbonat de sodiu.

Întoarceți-o des

Dacă aveți saltea cu o singură față, întoarceți-o la 180 de grade la fiecare câteva luni. Dacă este cu două fețe, întoarceți-o  la fiecare trei sau șase luni.

Aerisiți salteaua

Dimineața, după ce vă ridicați din pat, nu faceți patul imediat. Scoateți pernele, pilotele și cearșafurile și deschideți fereastra pentru a aerisi salteaua de dormit. Acest lucru va împiedica pătrunderea în interior a umidității din transpirația pe care ați eliberat-o în timpul nopții și va reduce răspândirea mucegaiului și a acarienilor.

Schimbați cearșafurile

Fețele de pernă și cearșafurile curate nu numai că îmbunătățesc calitatea somnului, dar reduc și acumularea de piele moartă, praf și păr pe saltea.

Câteva sfaturi suplimentare pe care vi le putem oferi sunt următoarele:

  • Curățați petele imediat după ce le-ați observat.
  • După curățarea petelor lăsați salteaua să se usuce înainte de a o folosi.
  • Dacă aveți posibilitatea scoateți salteaua afară cel puțin odată pe vară.

Dacă se scoate afară, pe de o parte, se va aerisi și se va usca mai bine și, pe de altă parte, razele ultraviolete ale soarelui vor îndepărta acarienii care pot există în ea.

 

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile