15% reducere la tot mobilierul folosind codul EXPEDO15

Cum să ne răcorim locuința în zilele călduroase?

Vara este aici. Ceea ce, pentru noi, înseamnă că zilele cu temperaturi ridicate, aproape tropicale, sunt ceva absolut normal. Adesea, termometrul indică temperaturi de peste 20°C chiar și pe timpul nopții. Efectiv nu putem scăpa de căldură în această perioadă. În timpul zilei este istovitoare și epuizantă iar pe timpul nopții, aceasta nu vă lasă să vă odihniți. Iar dvs. ați rămas în pană de idei despre cum v-ați mai putea răcori locuința? Atunci vă aflați la locul potrivit, acest articol este exact ceea ce căutați.

Cum să ne răcorim locuința în zilele călduroase?

Una dintre cele mai simple modalități de răcorire a apartamentului în timpul zilelor fierbinți este, bineînțeles, instalația de aer condiționat. Dar există și alte posibilități. Prin coborârea jaluzelelor din fața ferestrelor veți răcori încăperea foarte ușor, rapid și, mai ales pe termen lung. La răcorirea apartamentul contribuie și aerisirea în cursul nopții sau dis-de-dimineață, când aerul este mai rece.

Noi însă avem pentru dvs. și alte trucuri. Haideți să trecem în revistă câteva metode mai puțin cunoscute, care vă pot ajuta cu răcorirea locuinței dvs...

Sugestia nr. 1: Relaxați-vă și lăsați și electrocasnicele să se relaxeze

Simțiți nevoia atunci când ajungeți acasă să porniți televizorul? Acest obicei parte din ritualul dvs. de relaxare? Poate că a venit timpul pentru o schimbare. Bucurați-vă de serile plăcute de vară, când temperatura este mai scăzută decât în timpul zilei, și ieșiți la o plimbare afară. Vă întrebați de ce? Răspunsul este simplu. Pornirea electrocasnicelor imediat după sosirea acasă nu va face decât să crească și mai mult temperatura din cameră, ceea ce duce la seri neplăcut de călduroase.

Sugestia nr. 2: Evitați gătitul și coptul

Orele întregi de gătit, fiert de gemuri, bulioane și alte delicii pentru toamnă. Coptul cozonacilor sau a diferitelor tipuri de prăjituri. Evitarea unor asemenea activități este absolut necesară în timpul zilelor toride. În același mod ca și electrocasnicele menționate mai sus, pornirea aragazului și a cuptorului și folosirea acestora ore întregi nu va face decât să crească temperatura din încăpere și mai mult. Având în vedere că în mod normal bucătăria este poate cea mai călduroasă camera din locuință, este de reținut că menținerea unei temperaturi normale aici influențează și temperatura totală din locuință.

Ca să nu mai vorbim despre faptul că mâncărurile fierbinți în timpul zilelor călduroase nu sunt tocmai recomandate. Încercați să consumați mâncăruri ușoare, reci, precum și deserturi care nu necesită coacere. Veți obține astfel un aer mai răcoros în bucătărie și dvs. vă veți simți mai ușor și veți putea odihni mai bine.

pexels-photo-4667190.jpeg (145 KB)

Sugestia nr. 3: Culorile reci, o altă soluție de a păstra pereții răcoroși

Cine ar fi crezut că o încăpere se poate răcori chiar și datorită culorii pereților? Unele culori sunt mai calde, crează imediat o senzație de căldură. Acestea sunt în general folosite pentru păstrarea unui ambient plăcut, cald, al livingului sau dormitorului. Însă vara, ele măresc sentimentul de căldură sufocantă din casă. Există totuși și excepții, unele trucuri cum putem evita această situație, având în vedere că nu schimbăm culorile în casă în funcție de anotimp.

Una dintre culorile demne de ocolit este portocaliul. Datorită saturației sale și capacității de a reflecta razele soarelui, accentuează puternic senzația de încăpere călduroasă. Recomandarea noastră sunt culorile reci, cu nuanțe neutre. Printre cele mai potrivite culori se numără gri, albastru, maro și nuanțele reci ale acestora și bineînțeles imortala culoare albă.

Sugestia nr. 4: Evitați covoarele și diferitele textile la nivelul podelei

Chiar dacă în acest moment vă gândiți ca este unul dintre cele mai redundante sfaturi, ați putea rămâne surprinși câți oameni nu conștientizează acest lucru. Covoarele din living sau cele din baie sunt create pentru a reține căldura și a o menține într-o încăpere. Pe perioada verii recomandăm strângerea acestora. Veți rămâne surprinși de diferența pe care o veți simți. Bineînțeles, dacă doriți o senzație răcoroasă în permanență, puteți spăla pardoseala de câteva ori pe zi cu apă rece. Veți simți imediat o răcoare plăcută.

Sugestia nr. 5: Încercați un aparat de răcire a aerului

În cazul în care nici unul dintre sfaturile de mai sus nu vă ajută nici măcar un pic să scăpați de aerul torid din locuință, atunci este momentul să treceți la artileria grea. La soluția modernă și din ce în ce mai populară și anume aparatul de răcire a aerului. Acestea sunt mult mai eficiente decât aparatele de aer condiționat.

Aceste instalații simple nu necesită niciun fel de instalare specială. Este suficientă gheața și o priză electrică obișnuită. Datorită filtrului său de vaporizare a gheții, aceste introduce aproape imediat un aer rece în încăpere. În acelați timp, aceste aparate purifică aerul din încăpere, înlătură particulele de praf ce pot provoca alergii și lasă în urma lor un aer mult mai curat și împrospătat.

pexels-photo-4947736.jpeg (221 KB)

 

Aveți alte sfaturi pentru menținerea unei atmosfere răcoroase în locuință pe timpul verii? Suntem nerăbdători să le auzim!

 

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile