15% reducere la tot mobilierul folosind codul EXPEDO15

Cum să ne renovăm dormitorul?

Markéta Etrychová
8.2.2021

Interiorul dormitorului nu vă mai oferă plăcere și confort ca înainte. Culorile, combinațiile de mobilierul, chiar și materialele par plictisitoare, impersonale și chiar fără sens și vă întrebați cum ați decorat camera în felul ăsta cu ceva timp în urmă.

Cum să ne renovăm dormitorul?

Nu vă faceți griji. Este normal după 3-4 ani să vă doriți ca dormitorul să arate complet diferit și să aibă un aspect complet diferit.

Renovare parțială sau completă?

 

Renovarea completă a unui dormitor nu este o idee rea, dar o schimbare completă implică lucrări costisitoare și lungi, cumpărarea de mobilier complet pentru dormitor și o mulțime de nervi, timp și bani. Dacă nu este o problemă, atunci puteți apela la un designer de interior care vă va îndeplini toate cerințele până la ultimul detaliu.

 

Dar dacă nu aveți timp și buget nelimitat, atunci sfatul nostru este să faceți o renovare parțială, în care cu puțin mai multă creativitate veți realiza o transformare completă a celei mai intime camere din casa dvs.

 

Idei pentru renovarea dormitorului cu un buget redus

Aruncați tot ce vă este inutil

 

Suntem siguri că de-a lungul anilor ați acumulat mobilier pe care nu îl utilizați în scopul predestinat și pe care îl ocoliți în mod constant. Sau poate v-ați obișnuit să folosiți un scaun sau altă piesă de mobilier ca loc de depozitare a hainelor. Sau aveți piese mici de mobilier pe care le-ați cumpărat cu ceva timp în urmă, doar pentru ca dormitorul să nu pară gol.

 

Uitați-vă în jur și eliminați tot ceea ce nu vă este necesar. Acest lucru va deschide suficient spațiu în dormitor, veți intra în tendința minimalistă a modei și camera își va schimba aspectul instantaneu.

 

Scimbați culoarea pereților

Acesta este probabil cel mai rapid și mai ieftin mod de a schimba caracterul general și aspectul dormitorului. Dacă culorile neutre în care ai decis camera acum ceva timp sunt deja prea plictisitoare pentru tine, nu te teme să experimentezi ceva mai proaspăt, mai luminos sau eclectic. Adăugați luminozitate, dinamicitate sau pariați pe culori închise sau contrastante pe pereți.

 

Și puteți opta pentru pereții complet albi, care revin ca una dintre cele mai importante tendințe în design interior pentru 2021. O altă soluție foarte relevantă pentru renovarea dormitorului este amenajarea unui perete din cărămizi.

 

Puneți tapet sau autocolant de perete

Când vine vorba de schimbarea aspectului unei camere, tapetele și autocolantele de perete se dovedesc întotdeauna a fi cea mai ieftină și cea mai eficientă soluție pe care o puteți încerca. Nu este nevoie să acoperiți toți pereții cu tapet, ci doar unul dintre ei pentru a obține un efect minunat. Puteți opta pentru un fototapet mare (da, sunt din nou la modă) deasupra patului sau puteți pune tapet sau un autocolant pe o parte a peretelui pentru decor și accent.

 

Înălțați patul

Dacă vă place patul dublu și nu vreți să îl înlocuiți cu unul nou, îi puteți oferi un aspect nou și mai luxos înălțândul-l de la sol. Paturile înălțate pe platforme sunt foarte populare în acest moment. Veți avea nevoie doar de un meșter pricepul care să realizeze platforma, astfel încât să poată fi combinată cu stilul și culoarea patului, precum și cu celelalte piese de mobilier din cameră.

b.jpg (98 KB)

Renovați tăblia patului

Vreți ca patul să arate ca nou? Simplu. Renovați doar tăblia și îi veți schimba complet aspectul. Vopsiți tăblia de lemn într-o culoare non-standard, retapițați partea cu textil și patul nu va mai arăta atât de plictisitor.

 

Înlocuiți salteaua

Credeți că înlocuirea saltelei cu una nouă nu vă va ajuta să redecorați  dormitorul?Este adevărat, nimeni nu va vedea dacă acest produs este nou sau nu, dar veți simți imediat diferența, pentru că vă veți îmbunătăți calitatea somnului și vă veți trezi mai des cu bună-dispoziție și zâmbet.

 

Spuneți “Adio” lenjeriilor plictisitoare

Nu există o modalitate mai rapidă și mai ușoară de a schimba aspectul plictisitor al dormitorului decât cea obținută prin schimbarea lenjeriei de pat și a cuverturilor de pat. Experimentați cu tot ce vă place și schimbați accesoriile în funcție de sezon.

 

În timpul verilor călduroase, puteți opta pentru cearșafuri și perne din in, mătase sau bumbac în culori vii, vesele sau cu motive florale. Iar pentru iarnă - pentru țesături călduroase, pături tricotate și cuverturi de pat din catifea, cașmir sau lână fină de angora în culori și nuanțe liniștitoare.

 

Perne, perne și iar perne

Completați aspectul dormitorului cu perne, împrăștiați-le artistic pe pat și bucurați-vă de schimbarea uimitoare a camerei. Folosiți cât mai multe perne de diferite dimensiuni, culori și țesături pentru a crea mai mult confort, stil și eleganță.

c.jpg (126 KB)

Introduceți mobilier tapițat

Dormitorul este zona de relaxare și în el puteți găsi oricând un loc mic pentru a pune un fotoliu moale și confortabil, taburet sau un puf interesant, pe care să vă relaxați după o zi încărcată și grea. Și dacă mai adăugați o canapea și o măsuță de cafea, vă puteți bucura de o minunată zonă de relaxare în dormitor.

 

Meritul draperiilor

Perdelele conferă completare și finisare tuturor încăperilor din casă. Dar când vine vorba de dormitor, acestea sunt și mai importante atât pentru impactul asupra interiorului camerei, cât și pentru confortul gazdelor.

Dacă doriți să vă renovați dormitorul, nu uitați să înlocuiți perdelele vechi cu altele noi. Puneți două tipuri de perdele din care una să fie ușoară, vaporoasă și subțire (astfel încât să vă poată oferi lumina necesară zilei), iar cealaltă să fie mai grea, elegantă și densă (pentru a vă oferi intimitatea necesară noaptea).

 

Schimbați locurile mobilei

Poate părea incredibil, dar chiar și cu doar o rearanjare a mobilierului puteți schimba complet aspectul camerei, astfel încât să pară renovată. Schimbați locul patului, așezați-l în centrul camerei, aranjați altfel mobilierul modular, găsiți un loc mai practic pentru garderobă. Experimentați, schimbați, încercați până găsiți cea mai bună opțiune.

 

Puneți tablouri și oglinzi

Decorați pereții cu câteva tablouri preferate pe care vă veți bucura să le admirați în timp ce vă relaxați. Și dacă nu vă place arta, puteți încadra fotografii de familie, panouri sau orice alt decor care vă place. Dacă aveți un loc mic, puneți o oglindă frumoasă pe perete sau o oglindă mare de la sol pentru a completa interiorul și a aduce mai multă lumină în dormitor.

 

Înlocuiți ușa

Înlocuirea unei uși interioare standard cu balamale cu o ușă glisantă elegantă este un mod foarte elegant de a renova un dormitor. Ușile glisante nu numai că schimbă aspectul camerei și facilitează integrarea acesteia cu restul casei, dar rezolvă și probleme de spațiu.

 

Adăugați mobilă modulară

Mobilierul modular, rafturile deschise, rafturile de perete sunt un mod ieftin și original, prin care puteți reamenaja dormitorul. Amplasate în locurile potrivite, acestea nu ocupă spațiu, dar puteți aranja cărți, fotografii, decorațiuni și chiar flori pe ele pentru a crea o atmosferă confortabilă și plăcută în cameră.

 

Nu vă limitați la o singură sursă de lumină

Dormitorul nu este locul unde ai nevoie de lumină puternică. În loc de o singură sursă care luminează puternic și luminează întreaga cameră, puteți așeza mai multe lămpi de noapte(veioze) în diferite părți ale camerei. Sau utilizați variatoare pentru a adăuga lumină slabă în cameră.

d.jpg (187 KB)

Vopsiți podeaua și puneți covoare moi

Dacă podeaua dvs. este din lemn, o puteți reîmprospăta cu vopsele speciale care sunt absorbite rapid și îi redau culoarea și strălucirea. Completați cu covoare moi sau așezați covorașe mici în fața patului și combinați-le culorile cu celelalte culori din cameră sau cu culorile perdelelor pentru a obține un efect mai mare.

 

Păstrați ordinea și curățenia în cameră

Încercați să mențineți ordinea și curățenia în dormitorul dvs. pentru a-l face plăcut și confortabil. Aerisiți regulat, parfumați, ștergeți praful și depozitați hainele și obiectele pe care nu le utilizați în prezent.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile