Lichidare uriașă a depozitului. Totul trebuie să dispară!

Cum să organizați cel mai eficient bucătăria: Sfaturi și trucuri

Kateřina Pelejová
23.5.2024

O bucătărie bine organizată nu este doar un loc în care vă pregătiți mesele, ci și centrul casei, unde vă întâlniți familia și prietenii. O organizare eficientă nu numai că vă economisește timp atunci când gătiți, dar vă permite și să păstrați spațiul curat și ordonat. Dacă doriți să vă organizați bucătăria într-un mod nou, următoarele sfaturi și trucuri vă pot fi de ajutor.

Cum să organizați cel mai eficient bucătăria: Sfaturi și trucuri

Luați în considerare zonele funcționale

Împărțirea bucătăriei în diferite zone în funcție de activități (de exemplu, prepararea mesei, gătitul, spălatul vaselor) poate ușura rutina zilnică. Asigurați-vă că uneltele și ingredientele folosite frecvent sunt plasate aproape de locul unde aveți nevoie de ele.

 

Profitați la maximum de spațiul vertical

Instalarea de rafturi sau suporturi pe perete poate oferi spațiu suplimentar de depozitare pentru oale, tigăi, condimente și alte ustensile de bucătărie. Puneți cârlige pe perete sau pe spatele ușilor dulapurilor pentru a depozita prosoape de vase, cupe sau ustensile de gătit.

Návrh bez názvu - 2024-05-16T084241.774.png (1.42 MB)

 

Containere și cutii de organizare

Utilizarea recipientelor și a cutiilor poate ajuta la organizarea dulapurilor și a sertarelor. Păstrați grupuri de articole similare (de exemplu, condimente, produse de copt) în recipiente separate pentru a le găsi mai ușor de găsit.

Návrh bez názvu - 2024-05-16T084944.079.png (1.16 MB)

 

Vizibilitate pe biroul de lucru

Păstrați zona de lucru cât mai goală posibil și reduceți la minimum cantitatea de obiecte lăsate pe ea. Investiți în recipiente de depozitare sau în suporturi pentru vase pentru a reduce la minimum dezordinea și pentru a mări suprafața de lucru pentru pregătirea alimentelor.

 

Sistemul de etichetare și organizare a produselor alimentare

Folosirea de markere, etichete sau recipiente transparente pentru depozitarea alimentelor poate contribui la menținerea clarității și la reducerea la minimum a risipei de alimente. Asigurați-vă că alimentele mai vechi sunt plasate în față și cele noi în spate pentru a minimiza risipa.

Návrh bez názvu - 2024-05-16T085535.030.png (902 KB)

 

Curățarea și întreținerea regulată

Mențineți un regim regulat de curățare și întreținere pentru a minimiza mizeria și pentru a vă păstra bucătăria curată și ordonată. Curățați frigiderul și dulapurile și aruncați obiectele pe care nu le mai folosiți.

Návrh bez názvu - 2024-05-16T085805.248.png (1.17 MB)

Sfat: Știați că organizarea bucătăriei depinde de faptul că sunteți dreptaci sau stângaci?

 

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile