Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Cum să planificăm mobilierul pentru un mic hol?

Markéta Etrychová
15.1.2021

Coridorul este partea casei dvs. în care oaspeții dvs. vor păși mai întâi. Și credeți-mă, nu vor lipsi  aprecierile sau criticile despre felul în care arată și să tragă concluzii despre mobilierul celorlalte camere.

Cum să planificăm mobilierul pentru un mic hol?

Prin urmare, nu trebuie să-i neglijați mobilierul și să credeți că, dacă este mic și îngust, nu aveți cine știe ce să faceți în el. Dimpotriva. Trebuie doar să fiți puțin mai creativi și puteți transforma micul hol într-o carte de vizită excelentă a casei dvs.

Amenajarea unui hol mic: 11 idei pentru orice buget

 

Pariați pe stilul modern de mobilier

Cel mai bun mod de a conferi stil și clasă holului este să nu-l supraîncărcați cu mobilier și să preferați mobilierul în stil contemporan. De ce?

 

Mobilierul în stil contemporan are:

  • Design și forme simple, curate
  • Sunt multifuncționale
  • Se încadrează perfect în spații mici
  • În plus, acestea sunt disponibile în diferite dimensiuni și culori și optimizează spațiile fără a le aglomera.

 

Folosiți culori deschise pentru pereți și suprafețe lucioase pentru pardoseli

Micile coridoare nu sunt doar destul de înguste, ci și întunecate, deoarece le lipsesc aproape întotdeauna ferestrele. Și acest lucru creează senzația că toți pereții sunt apăsători și destul de neplăcuti. Pentru a schimba acest sentiment, vă puteți juca cu culorile pereților și ale pardoselei.

 

Pentru suprafețele pereților, alegeți tonuri deschise, cum ar fi alb, albastru pal, bej sau galben pal, iar pentru podea, optați pentru suprafețe deschise, lucioase, care reflectă lumina. Pentru a extinde optic spațiul, așezați pardoselile orizontal, iar dacă doriți ca holul să arate mai lung, puneți teracotă sau laminat pe verticală.

 

Creați o senzație de spațiu mare cu  multe oglinzi

Oglinzile plasate în spații înguste nu numai că adaugă adâncime, dar măresc vizual spațiul și îl fac mai luminos. Deci, nu vă fie frică să experimentați.

Holul dvs. poate „suporta” cu ușurință mai multe oglinzi mari, amplasate pe un perete sau o singură oglindă care să acopere tot peretele. Dacă rămâneți la oglinda clasică, mai adaugați la aceasta alte câteva în diferite forme geometrice. Oglinzile de dimensiuni diferite vor adăuga eleganță suplimentară și mai multă lumină camerei și o vor mări vizual.

Eliminați ușile cu balamale

Apartamentele moderne standard au separat coridorul de celelalte camere cu o ușă cu balamale care se deschide spre exterior sau spre interior. Adevărul este că această ușă nu numai că nu vă este utilă, ci face holul și mai mic. 

Deci, eliminați-o și înlocuiți-o cu o boltă elegantă, care asigură o tranziție lină de la hol spre celelalte camere din casă. Și dacă doriți să fiți și mai creativi, puteți plasa uși glisante în locul unei uși articulate, care nu ocupă spațiu și sunt în prezent extrem de actuale.

 

Combinați mai multe tipuri de iluminat

Înlocuiți complet din holurile mici candelabrele suspendate și plafonierele, care cu ani în urmă erau la modă, cu corpuri de iluminat încorporate sau direcționale, care oferă lumină puternică. Pentru un efect mai mare, combinați iluminatul încastrat cu una sau două lămpi de masă pentru a le folosi atunci când doriți să adăugați un pic mai multă romantism în cameră.

 

Amenajați holul cu mobilier practic și funcțional

Micile coridoare nu „tolerează” mobilierul greu și voluminos, care supraaglomerează spațiul și îl face nefuncțional.

  • Pentru a „deschide” spațiul mic de la intrare, așezați etajere deschise suspendate sau etajere cu mai multe nivele. Acest tip de mobilier nu numai că oferă suficient spațiu de depozitare, dar oferă și spațiu și aerisire micului hol.
  • Folosiți spațiul din spatele ușii de intrare pentru a plasa un dulap înalt și îngust pentru pantofi, pe care îl puteți folosi atât pentru a vă păstra pantofii, cât și ca suport pe care să așezați un bol pentru ​​chei, o vază cu flori și alte obiecte mici. Sau, în locul unui dulap înalt, așezați o "bancă" de tip dulap, care va servi atât pentru depozitarea pantofilor, cât și un loc confortabil pentru a vă așeza.
  • Înlocuiți portmantoul sau dulapul voluminos cu umerase elegante și subțiri, care vor da un aspect simplu și ușor jucăuș pe hol.

2b.jpg (94 KB)

Folosiți spațiul din colțuri

Colțurile sunt unul dintre cele mai subevaluate spații, dar vă pot fi foarte utile, mai ales dacă aveți un hol mic. Puteți folosi spațiul neutilizat plasând o etajeră pe colț pe care să aranjați cărți sau plante. Și îl mai puteți folosi pentru a pune o oglindă, un raft elegant, a atârna câteva tablouri sau puneți umerașe pentru haine.

 

Puneți tapet pentru en efect  “waw”

Tapetele sunt, fără îndoială, o alternativă la vopsirea pereților. Cu toate acestea, atunci când amenajați un hol mic, sfatul nostru este să folosiți tapet pe un singur perete. Și designerii recomandă să optați pentru tapet în culori strălucitoare, proaspete, cum ar fi galben, verde iarbă sau albastru cer, pentru a crea un efect „wow” și pentru a spori și mai mult spațiul vizual și lumina din hol.

 

Folosiți fiecare centimetru liber

Dacă aveți un spațiu mort la capătul holului, utilizați-l în loc să îl lăsați gol. Puteți, pune de exemplu:

  • o măsuță drăguță cu oglindă
  • o etajeră deasupra ei
  • o băncuță elegantă
  • un dulap închis pentru pantofi sau pentru șezut.
  • Puteți să faceți un colț verde cu flori, pentru mai multă eleganță pe hol.

Folosiți locul de sub scări

Dacă aveți șansa de a locui într-o casă sau un penthouse, de exemplu, și aveți scări, puteți folosi spațiul de sub scară ca loc de depozitare pentru pantofi și pentru alte lucruri. Așezați sub scări dulapuri închise încorporate cu sertare extensibile, în care să puteți depozita toate lucrurile pe care nu doriți să le împrăștiați pe hol.

 

Decorați cu gust și măsură

Doar pentru faptul că holul este mic nu înseamnă că nu este nevoie de decor. Singurul lucru de care trebuie să fiți atenți, este să nu exagerați cu elementele decorative. Câteva picturi proaspete sau fotografii de familie pe pereți, una sau două plante verzi, câteva cărți pe rafturile deschise sunt suficiente pentru a crea un sentiment de confortabilitate și individualitate pe hol.

3b.jpg (158 KB)

Câteva recomandări suplimentare

  • Nu vă lăsați pantofii împrăștiați pe jos. Acest lucru face întotdeauna o impresie proastă. Folosiți dulapuri pentru pantofi pentru a vă menține holul întotdeauna ordonat.
  • Pe umerașele din hol, păstrați doar haina pe care o folosiți cel mai des și depozitați restul hainelor exterioare în dulapul din dormitor sau în alt dulap.
  • Pentru a păstra și organiza spațiul din holul mic, utilizați spațiul vertical la maxim. Adică, folosiți pereții pentru a amplasa mobilier suspendat, cum ar fi etajere, rafturi și polițe și lăsați podeaua liberă fără mobilier. Dacă nu puteți face asta și aveți nevoie și de dulapuri de sol, atunci acestea să fie multifuncționale sau transformabile.

 

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile