Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Cum să plantati un copac: O procedură simplă

Markéta Etrychová
1.3.2022

Copacii sunt o parte esențială a planetei noastre. Împreună cu alte organisme și specii de apă, creează cele mai complexe ecosisteme pe care le cunoaștem până acum. Cea mai importantă funcție a pădurii este, fără îndoială, producerea de oxigen. Pe langa productia de lemn - materii prime regenerabile, indeplineste si functii climatice, biologice, antiinundatie, dar si recreative. Copacii oferă umbră, adăpost animalelor sau scad temperatura.

Cum să plantati un copac: O procedură simplă

Știați că: Un copac matur de foioase produce oxigen în timpul zilei până la 3 persoane pentru consumul lor zilnic?

Răsadurile înflorite

Momentul ideal pentru a planta copaci este primăvara sau toamna. Ați primit așa-zișii puieți înfloriți de la noi, care nu sunt atât de sensibili la influențele mediului. Atractivitatea în natură este mult mai mare decât la alte răsaduri și în unele zone poate fi plantată pe tot parcursul anului. Răsadurile cu rădăcini de interior sunt cultivate în jardiniere speciale, sub care aerul curge liber. Aceasta este așa-numita pernă de aer, care asigură uscarea rădăcinilor în creștere. Se creează așa-numita forfecare a aerului, care are ca rezultat un glob de rădăcină dens, fără deformații.

Cum să plantezi un copac în 9 pasi.

1. Selectați un loc potrivit

Pentru a planta un copac, alegeți un loc unde va putea crește în următorii câțiva ani. Atât stejarul, cât și bradul Douglas sunt foarte adaptabili la condițiile din jur, dar se dezvoltă cel mai bine în soluri umede. Bradul Douglas este una dintre cele mai abundente plante lemnoase plantate în păduri, dar ambele specii sunt potrivite și pentru grădini.

ro expedo.jpg (32 KB)

 2. Asigurați-vă că aveti un loc de ingrijire al acestuia

Cel mai bine este să plantezi copacul în propria grădină, unde să-l ingrijiti și să va bucurati de creșterea lui. Nu puteți planta un copac pe pământul altor persoane fără acordul proprietarului. Cu toate acestea, puteți planta un copac pe terenul orașului sau al satului, cu un aranjament prealabil și cu permisiunea.

3. Plantarea trebuie să aibă loc în maximum 1 săptămână de la livrare

Imediat ce șoferul Expedo vă livrează copacul, vă recomandăm să îl plantați cât mai curând posibil. Între timp, depozitați copacul la rece și la umbră. Cu toate acestea, protejați-l de soarele aspru și de îngheț.

                                 

4. Pregătiți un copac, cazma și apa

Aveti totul pregatit și mergeti sa plantati? Pregătiți lucrurile necesare - o cazma sau o lopată, apă si mănuși.

5. Sapă o groapă

Groapa pentru copac nu trebuie să fie prea adâncă. Ideal este adancimea la înălțimea bolului și de 5 ori mai lată decât diametrul acestuia. Pământul ar trebui să acopere întrega rădăcină.

planting tree son and father.jpg (120 KB)

6. Plantarea unui copac

Curățați răsadul din ambalaj și puneți-l într-o groapă. Copacul trebuie să stea drept. Dacă este necesar, folositi un băț de lemn care să susțină copacul în primele luni.

7. Umpleți groapa

După introducerea răsadurilor de copac, începeți să umpleți groapa și să pășiți ușor, astfel încât rădăcinile să se lipească de sol. Toate rădăcinile trebuie să fie ascunse sub argilă. Lăsați stratul superior de sol liber.

8. Turnati apa

Umpleți stratul superior liber cu o cantitate suficientă de apă. În general, se precizează aproximativ 3 litri de apă la 15 cm de copac. Dacă o parte din sol este cu apa, nu vă fie teamă să o umpleți.

9. Îngrijire ulterioară

În următoarele câteva zile, puteți verifica copacul și îl puteți uda corespunzător. In gradina il puteti dota cu o husa din plasa care il va proteja.

caring about tree girl.jpg (256 KB)

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile