LIVRARE și RIDICARE LA ETAJ GRATIS la comenzile plasate în perioada 10.04- 21.4. la tot | Cumpărați ACUM!

Cum să scapati de moliile din dulap?

Moliile din dulap pot face multe necazuri. Știați că puteți combate moliile cu piper negru sau lavandă? Așezați crenguțe de lavandă între haine și boabe de piper în fundul dulapului. Dar, după câteva zile, aroma puternică a piperului se va estompa, așa că înlocuiți-l cu bucăți noi. Iarna, lăsați afară hainele în plus pentru frig și curățați-vă cu grijă garderoba.

Cum să scapati de moliile din dulap?

Este greu să scapati de vizitatorii nedoriți. Știti cum să va luptati cu ei? Iată câteva sfaturi despre cum să scapati de moliile de haine în mod natural, dar și cum să preveniti prezența lor în dulapul dvs. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la naftalina urât mirositoare, care este folosită pe scară largă de bunici. Moliile alimentare pot provoca, de asemenea, probleme, dar mai multe despre asta data viitoare.

Molie de rochie sau molie de blană

În dulapurile din gospodăriile noastre se găsește cel mai des molia de dulap, mai rar molia de blană. Molia este, de fapt, un fluture micuț, cu o mărime de 4 - 8 mm, însă adevăratul dăunător este reprezentat de larvele moliei menționate mai sus, care se hrănesc cu blană. Aceasta se găsește de obicei în materialele naturale, cum ar fi lâna, pielea sau penele. O altă caracteristică interesantă a moliilor este apa. Molia nu are nevoie de un aport regulat de lichide pentru a trăi. Aceasta își creează singură apa de care are nevoie, datorită metabolismului său specific.

Moliilor le plac mediile întunecate și umede, adică dulapurileși comodele noastre. Cu toate acestea, moliile urăsc curenții de aer, înghețul și scuturarea hainelor.

Prevenire: curățare regulată

Prevenirea este cheia succesului. Creați acasă un mediu intolerant la molii. Aerisiți în mod regulat nu numai camerele, ci și hainele din dulapuri. Cel mai bun lucru este să vă programați curățarea regulată a dulapurilor pe timp de iarnă. Expunerea hainelor la ger va face ca moliile să nu zăbovească în dormitor sau în camera de zi.

Nu lăsați ferestrele acoperite cu jaluzele sau perdele. Molia iubește întunericul, lăsați lumina să intre în cameră și deschideti dulapul.

Reguli de bază:

  • 1 - 2 ori pe an faceți o curățenie mare, de preferință iarna.
  • Aerisiți îmbrăcămintea în frig sau la soare
  • Depozitați numai haine uscate în dulap pentru a evita umezeala
  • Nu puneți tapet sau covoare în dulapuri sau pe rafturi
  • Spălați în mod regulat chiar și articolele putin purtate

141041.jpg (151 KB)

Sfaturi naturale: levănțică sau piper

Bunicile noastre cunoșteau puterea lavandei. Aceștia obișnuiau să-și pună între haine, pe tot parcursul anului, pliculețe cu flori parfumate de plantă purpurie. Mirosul înțepător este cel care descurajează moliile, iar mirosul plăcut al hainelor este un beneficiu. Cei cărora nu le place mirosul florilor de lavandă pot încerca piperul. Da, ați auzit bine. Se presară piper, fie măcinat, fie întreg, în fundul dulapului. Se lasă timp de 2 până la 3 zile și se înlocuiește cu unul nou. Mirosul înțepător de piper va alunga moliile.

levander.jpg (243 KB)

Există și alte ierburi care resping moliile. Încercați pliculețe de coajă de portocală uscată, pelin, hamei sau rozmarin. Săpunurile biliare sau săpunurile cu plantele menționate au efecte similare. Unii experți recomandă să puneți o bucată de lemn de cedru între haine.

O altă opțiune, folosită de bunicile noastre, sunt ziarele vechi. De preferință cele de pe vremea bunicilor noastre, dar le puteți încerca și pe cele care se vând astăzi. Cerneala neagră respinge moliile. Dar, probabil, culorile de astăzi nu sunt la fel de agresive ca cele de altădată.

Molie în dulap: ce să faceti?

Tocmai ati descoperit moliile din dulapul dvs? Nu așteptați nimic și faceți curățenie. Scoateți toate hainele din dulap, aerisiți-le sau spălați-le și lăsați-le să se usuce bine. Ștergeți dulapul cu apă cu săpun și lăsați-l să se usuce la fel de bine. Puneți pungile de ierburi menționate mai sus împreună cu rufele curate.

ventilate clothes.jpg (94 KB)

Capcanele sau benzile cu feromoni cu o suprafață lipicioasă de care se lipește molia funcționează, de asemenea, bine. De asemenea, piața oferă spray-uri pe bază de substanțe chimice care ucid atât moliile, cât și larvele.

Toată lumea cunoaște mirosul tipic de naftalină din dulapurile bunicilor noastre. Mirosul neplăcut și foarte puternic al naftalinei a fost înlocuit acum cu p-diclorobenzen, care nu are parfum. 

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile