LIVRARE și RIDICARE LA ETAJ GRATIS la comenzile plasate în perioada 10.04- 21.4. la tot | Cumpărați ACUM!

Diferența dintre o canapea extensibilă și canapea neextensibilă?

Sunteţi pe finalul renovărilor și singurul lucru care vă mai rămâne este să alegeți o canapea potrivită. Și aici întâmpinați unele dificultăți, deoarece nu puteți decide dacă să luați o canapea extensibilă sau una fără extensie.

Diferența dintre o canapea extensibilă și canapea neextensibilă?

Care sunt asemănările și care sunt deosebirile între cele două canapele?

Asemănări

Putem spune „ sunt foarte multe” și să ne oprim aici, dar suntem siguri că nu veți fi foarte mulțumiți de răspunsul nostru, așa că vom continua să-l dezvoltăm. Iar adevărul este că ambele canapele sunt concepute pentru a oferi un confort maxim și comoditate când stăm pe ele.

Atât canapelele cu extensie cât și cele fără dispun de șezut, cotiere și spătar confortabile și pot fi cu două, cu trei sau cu cinci locuri. Ele pot fi, de asemenea, liniare sau în formă de L, în formă de U sau modulare.

Deosebiri

Dacă aruncați o privire rapidă pe canapelele disponibile în rețeaua de magazine, este posibil să nu găsiți diferențe semnificative, deoarece diferența principală constă în structura acestora.                       

Pentru mai multă claritate, canapelele care nu se pot extinde nu se numesc întâmplător neextensibile – ci pur și simplu nu au o funcție de extensie. Aceasta înseamnă că le puteți folosi doar ca loc de ședere, nu și ca pat suplimentar.

Canapele extensibile, după cum singuri puteți deduce, au mecanisme suplimentare prin care le puteți transforma cu ușurință dintr-un loc de relaxare, într-un pat dublu confortabil.

În funcție de mecanisme, canapelele extensibile se împart în două tipuri principale:

  • Cu sistem Clic - Clac
  • Cu sistem de tragere

Modelele cu mecanisme Clic - Clac se extind prin tragerea cadrului în față până când se aude un (clic), apoi cadrul este tras înapoi până când se aude (clac) și cadrul canapelei se transformă într-un pat drept și confortabil.

Modelele cu mecanism de extensie au saltea încorporată în construcția lor. Pentru a transforma o canapea într-un pat, se dau pur și simplu pernele la o parte și  cu o singură mișcare ușoară se trage salteaua.

b.jpg (117 KB)

Avantajele și dezavantajele canapelelor fără mecanisme de extensie

Unul dintre marile avantaje ale canapelelor care nu au mecanism de extensie, îl reprezintă confortul lor. Deoarece funcția lor principală este de a oferi confort excepțional și comoditate atunci când se stă pe ele, și au de obicei perne foarte confortabile și de calitate,  spătare de înălțime adecvată și cotiere pe care vă puteți așeza confortabil mâinile.

În plus, majoritatea modelelor moderne sunt echipate suplimentar, cu:

  • Măsuțe mici pentru cotiere
  • Tetieră suplimentară
  • Funcție ”șezlong
  • Loc pentru încărcarea dispozitivelor mobile și multe altele

Principalul lor dezavantaj este că le puteți folosi doar ca loc de șezut, ceea ce le face o alegere nepotrivită pentru case mici și camere de zi. De asemenea, este dificil să găsiți un model care să ofere spațiu de depozitare suplimentar pentru haine.

c.jpg (130 KB)

Avantajele și dezavantajele canapelelor extensibile

Fără îndoială, unul dintre cele mai mari avantaje ale acestui tip de mobilier tapițat este că îl puteți folosi atât pentru șezut, cât și ca pat suplimentar, pe care îl puteți folosi atât ca dormitor, cât și ca un pat pentru oaspeții care vă vizitează.

Al doilea mare avantaj al lor este că majoritatea modelelor oferă și spațiu suplimentar de depozitare, care rezolvă problema cu lenjeria de pat sau cu hainele și obiectele pentru care nu aveți spațiu în dulap.

Al treilea avantaj al lor este că sunt o achiziție destul de avantajoasă, deoarece cumpărați o piesă de mobilier, care, servește atât ca loc de șezut, cât și ca loc de dormit. Concluzia este „cumpărați două la preț de una”.

Nu în ultimul rând, economisesc spațiu. Și acest lucru este foarte util dacă casa dvs. este mică și fiecare centimetru din ea este foarte valoros.

Ca un dezavantaj, putem menționa că, dacă le folosiți ca loc principal de dormit, acestea pot fi inconfortabile, deoarece trebuie să le pliați în fiecare dimineață și să le desfaceții în fiecare seară. Acest lucru, la un moment dat, poate deveni foarte enervant, mai ales atunci când ajungeți obosiți acasă și vreți să vă culcați imediat.

O canapea cu sistem de extensie sau fără este mai potrivită pentru camera de zi?

Nu există răspuns corect sau greșit. După cum puteți vedea, ambele tipuri de canapele au atât avantaje, cât și dezavantaje. Și totuși, iată ce ne sfătuiesc designerii de interior.

Canapelele care nu se pot extinde sunt o alegere foarte bună in situația în care camera de zi este mai mare și aveți o cameră de oaspeți suplimentară. Acest tip de canapele sunt extrem de elegante, moderne și le puteți găsi într-o gamă largă de dimensiuni, culori și forme. În plus, în prezent sunt foarte moderne și se potrivesc perfect în orice interior.

Canapelele extensibile sunt de preferat atunci când camera de zi este mare și spațioasă sau dacă doriți să aveți un alt pat suplimentar. Rețeaua de magazine oferă o varietate de modele și dimensiuni ale acestui tip de mobilier tapițat, astfel încât să îl puteți găsi cu ușurință pe cel potrivit pentru camera dvs. de zi.

d.jpg (94 KB)

În încheiere câteva sfaturi

Indiferent care dintre cele două tipuri de canapele alegeți, nu uitați să acordați atenție calității fabricației acesteia. Examinați cu atenție îmbinările, acordați atenție materialului construcției, umpluturii pernelor și calității tapițeriei.

Dacă aveți ocazia înainte de a cumpăra canapeaua așezați-vă pe ea pentru a vedea dacă este comodă pentru dvs. Dacă este un model extensibil, cereți să vă prezinte mecanismul de extensie, verificați dacă funcționează ușor și corect și încercați patul.

Nu uitați să întrebați de garanție și să aveți grijă atunci când alegeți  magazinul de la care faceți achiziția.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile