15% reducere la tot mobilierul folosind codul EXPEDO15

Dormitorul și camera de zi într-unul: Cum se face?

Markéta Etrychová
3.3.2021

O soluție din ce în ce mai frecventă este combinarea unui dormitor și a unui living. Cum să aranjezi spațiul creativ și complet funcțional? Iată câteva sfaturi despre cum să încorporezi patul în camera de zi și să păstrezi intimitatea și liniștea dorite ca într-un dormitor separat. 

Dormitorul și camera de zi într-unul: Cum se face?

Dimensiunea camerei

Dimensiunea minimă pentru îmbinarea dormitorului cu camera de zi, menținând în același timp confortul perfect este de 20 m2. Dacă camera este mai mică, vă recomandăm un pat etajat. În apartamentele cu formă atipică, o nișă poate fi folosită pentru așezarea patului. Datorită acestui fapt, împărțiți optic spațiul și creați un colț de dormit.

Spațiul de locuit este suficient de mare și îți poți dezlănțui imaginația? Împărțiți camera în două părți, dar păstrați suficientă lumină naturală în fiecare jumătate a camerei. Izolați zona de somn de activitățile zilnice și de agrement.

1.jpg (211 KB)

Împărțiți optic spațiul

În apartamentele mici, patul poate fi separat printr-un ecran sau o perdea retractabilă. În plus, ambele opțiuni vor fi un element estetic simplu. Când cumpărați o perdea, nu vă fie teamă să alegeți o oprire, care să separe perfect spațiul, dacă aveți nevoie de mai multă lumină, trageți doar perdeaua.

Utilizați plăcile de ipsos, rafturile sau pereții de sticlă din camerele spațioase. Când construiți o nouă partiție, indiferent dacă este din gips-carton sau cărămidă, gândiți-vă la regula de bază, adică suficientă lumină.

Pereții din sticlă se izolează perfect de sunetul din jur, pentru a elimina lumina albastră, adăugați o perdea, jaluzele sau alegeți sticla.

pexels-photo-4577702.jpg (129 KB)

Somnul

Profitați la maximum de tavanele înalte. Aveți un spațiu separat pentru dormit. Vă recomandăm această variantă cu o înălțime a tavanului de 300 cm și mai mult.

Dimensiunea depinde de dimensiunea zonei de dormit. Pentru două persoane, vă recomandăm o saltea de 180 x 200 cm, dimensiunea de 160 x 200 cm va oferi un confort suficient.

Canapea pliabila

În majoritatea cazurilor, canapelele nu îndeplinesc cerințele pentru un somn regulat. Dacă vă gândiți la o canapea extensibilă ca loc pentru culcare în fiecare zi, alegeți suficient de spațios. Pentru două persoane cu o dimensiune minimă de 160 x 200 cm. Completați partea superioară cu o saltea de acoperire, așa-numitul topper, care înmoaie suprafața și uniformizează micile denivelări ale canapelei.

De asemenea, nu uitați de spațiul de depozitare, unde puteți depozita pături și perne.

a.jpg (215 KB) b.jpg (216 KB) c.jpg (279 KB) d.jpg (777 KB)

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile