LIVRARE și RIDICARE LA ETAJ GRATIS la comenzile plasate în perioada 10.04- 21.4. la tot | Cumpărați ACUM!

Feng Shui: Știi ce culori să alegi pentru interior?

Deși majoritatea dintre noi nu realizăm acest lucru, culorile din interior joacă un rol imens. Afectează inconștient sănătatea mentală și fizică. Unele tonuri aduc armonia și echilibrul, altele încurajează impulsivitatea și agresivitatea. Învățătura tradițională chineză a Feng Shui este strâns legată de elementele de bază din care derivă însăși alegerea culorilor.

Feng Shui: Știi ce culori să alegi pentru interior?

Feng Shui

Învățătura tradițională chineză datează de la o istorie profundă de peste 3.500 de ani. Feng Shui poate fi interpretat literalmente ca vânt și apă. Scopul principal este să găsim un echilibru în jurul nostru. Configurarea și funcționarea corespunzătoare a Feng Shui ar trebui să afecteze pozitiv recolta, viața fericită și armonia cu natura. Astăzi, este folosit ca simbol al armoniei și energiei pozitive în spațiile de locuit.

În semnul naturiiUnul dintre principiile de bază ale Feng Shui sunt cele 5 elemente naturale, care sunt lemnul, focul, pământul, metalul și apa. Există culori specifice asociate acestor elemente, care conferă spațiului energie și o anumită încărcare. Vibrațiile rezultate afectează psihicul uman.

  • Focul - rosu
  • Lemn - albastru, verde
  • Metal - alb
  • Apă – neagră
  • Pământ - galben

33.jpg (103 KB)

Culori pentru camere individuale

Atunci când alegeți culorile, dar și mobilierul, gândiți-vă la utilizarea camerei.

DORMITOR

Alegeți tonuri destul de blânde și pământoase pentru dormitor, care vor susține fluxul de energie, calmând astfel și promovând somnul complet. Evitați culorile excesiv de saturate care provoacă agresivitate. Potrivit Feng Shui, alegerea ideală pentru un dormitor este considerată a fi albastră, gri, dar și bej. În general, se recomandă un ton neutru de culoare al pereților, care poate fi completat de accesorii mai distinctive.

SUFRAGERIE

O cameră comună în care ne întâlnim cu familia și prietenii. Alegerea perfectă sunt nuanțele calde inspirate de elementul pământului, care mențin relațiile în echilibru. Acestea sunt tonuri de pământ, bazate pe galben. Culorile prea bogate sau neclare pot influenta echilibrul dorit.

BUCĂTĂRIE

Susțineți apetitul și gătitul cu culoarea pereților din bucătărie și sufragerie. Potrivit învățăturilor chineze, un bucătar bine distribuit, cu doza necesară de entuziasm și energie pozitivă, va transfera starea de spirit în mâncare. Fii inspirat de metalul neutru, alb cu puritate și moliciune. Gătitul creativ și distractiv va fi susținut de roșu intens, care susține și apetitul. Tendința cu un vârf de armonie este nuanțele naturale în combinația elementului de apă - negru.

BAIE

Potrivit artei tradiționale chineze, energia apei este asociată cu sănătatea și banii. Culorile deschise, de preferință alb, albastru sau verde pastel, nu împovără circulația energiei apei în baie. În schimb, culorile întunecate și îndrăznețe pot încetini sau opri energia. Reglați accesoriile pentru baie în culori asemănătoare calde.

5 elemente conform medicinei tradiționale chinezești

Elementele bazate pe natură formează realitatea vieții și interconectarea lor creează o dinamică unică în viața noastră. Fiecare element excelează prin calitatea și forța sa. Schimbarea unuia dintre ele supără echilibrul general. Este un pilon fundamental al filozofiei chineze, inclusiv Feng Shui.

22.jpg (85 KB)

Lemn

o legătură cu răsăritul soarelui, primăvara, dimineața și copilăria. Susține creșterea, dezvoltarea, prospețimea, dinamismul sau libertatea. Aduce succes, fericire, în exces provoacă neatenție.

Foc

o legătură cu sudul, vara, amiaza și tineretul. Susține temperamentul, pasiunea, comunicarea sau performanța. Furnizează energie, dar în exces este agresiv și insensibil.

Pământ

o legătură cu sfârșitul verii, după-amiaza și vârsta adultă. Promovează stabilitatea, înțelepciunea, dreptatea și încrederea. Aduce echilibru și fiabilitate, în exces duce la neîncredere.

Metal

legătură cu sudul, toamna, seara și maturitatea. Susține stabilitatea, precizia, justiția și îndepărtarea lucrurilor inutile. Aduce confort, abundență, în exces duce la tristețe.

Apă

legătură cu nordul, iarna, nopțile și bătrânețea. Promovează puritatea, reînnoirea, sensul vieții și valorile interioare. Aduce pace, seninătate și frumusețe, în exces, duce la frică.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile